Ledelse post corona

Ny arbejdsmetoder, nye forretningsmodeller

Velkommen til konference 10. september

Medlemmer: 2.300 / Ikke-medlemmer: 3.200

Bliver coronakrisen den game changer, som vi har talt om? Få et bud fra en cheføkonom, en arbejdsmarkedsforsker og en organisationsekspert, og vær med til at efterforske nye arbejdsmetoder og forretningsmodeller på tværs af brancher. Konferencen holdes i samarbejde med Dansk Erhverv. 

Hjemmearbejde fortsætter ind i efteråret, vi fortsætter med onlinemøder, og rejseaktiviteter begrænses til det nødvendige. I hvert fald i et eller andet omfang.

Det er de helt konkrete konsekvenser efter pandemien, men spørgsmålet er, om coronakrisen bliver den game changer, som vi har debatteret det seneste år? Hvor er de nye og levedygtige organisationer og forretningsmodeller? Hvordan og i hvilket omfang påvirker det den måde, vi skal lede på?

På denne konference klæder vi dig på til lederrollen i den allernærmeste fremtid. Vi indleder med at give ordet til Dansk Erhvervs cheføkonom Tore Stramer og får hans bud på, hvad det er for en virkelighed, vi kigger ind i nu og her.

Lad dig også inspirere af forretningsmodellen i Wolt, der er eksponent for den opblomstrende digitale økonomi. Hør om erfaringerne med prøvehandlinger i Slagelse Kommune, der længe før vi andre blev tvunget til at nytænke vores organisering, gik over til løse opgaverne på en hel ny måde.

Vi lukker konferencen med et oplæg af organisationsekspert og ph.d. Signe Bruskin, der er aktuel med bogen Mikroforandringer.

Læs udbygget indhold neden for.

Fakta, analyse og forudsigelser

Ved Tore Stramer, cheføkonom for politik og analyse i Dansk Erhverv

Vi har alle hørt, at salget på byggemarkeder boomer, og at nethandlen er eksploderet som følge af krisen, men hvordan ser fakta ud? Hvem er vindere og tabere, når vi taler brancher, hvor omfattende er hjemmearbejde, når det kommer til stykket, og i hvilken grad er det sket et skifte i forbrugeradfærden? Og nok så vigtigt: Har ændringerne bidt sig fast? Få de nyeste data fra Dansk Erhverv, og hør cheføkonomens analyse af, hvilken virkelighed, vi kigger ind i.

Et modigt sats og en vild vækstrejse

Ved Ulf Bech Christensen, adm. direktør og stifter af Pentabase

Ulf Bech Christensens ambitioner har aldrig fejlen noget. Hans plan for Pentabase var en børsnotering for at rejse kapital til videreudvikling af udstyr til kræftdiagnostik, men så kom corona. Her kunne historien slutte, men stifteren af den fynske biotekvirksomhed træf et modigt valg og satsede i stedet for på PCR-test til sporing af covid-19. Det betyder, at Pentabase i dag er et af de selskaber, der har høstet store gevinster på at tænke kreativt og turde omstille sig midt under en pandemi.

Hør om den vilde vækstrejse i Pentabase, hvor også medarbejderantallet på rekordtid er vokset fra 14 til 150. Hvad har været i fokus i ejerkredsen, hvordan har ledelsesopgaven set ud, og hvad bringer fremtiden? 

Ledelse og kultur i en digital økonomi

Ved Søren Meier Svendsen, direktør i Wolt Danmark

De blå Wolt-kurerer begyndte at dukke op i gadebilledet i København i 2017. Siden har tjenesten spredt sig til en andre større byer, og under nedlukningen har danske forbrugere for alvor fået øjnene op for at få leveret take away direkte til døren. Wolt, der blev grundlagt i Finland i 2014, er i dag til stede i 20 forskellige lande, og virksomheden skriver sig ind i historien om den nye digitale økonomi, hvor det i princippet handler om at transportere varer fra A til B. 

Wolt Danmark beskæftiger næsten 200 ansatte, hvoraf langt størsteparten er del af en omfattende support-enhed, der fungerer som kundeservice for Wolts kunder samt kurer- og restaurantpartnere. Hør meget mere om platformsuccesens forretningsmodel. Hvordan ser kulturen og ledelsesopgaven ud i Wolt? Hvad kan andre organisationer lære? 

Hvad gør man, når fremtiden byder på flere opgaver og færre ressourcer?

Ved Frank E. Andersen, Kommunaldirektør i Slagelse Kommune.

Længe før nedlukningen tvang de fleste af os til at arbejde på nye måder, begyndte Slagelse Kommune at arbejde systematisk med prøvehandlinger. Tilbage i 2018 fik alle kommunens medarbejdere og ledere det samme opdrag: Er der noget, der irriterer dig? Er der noget, der undrer dig? Er der noget, du drømmer om kunne være anderledes? Så prøv det af.

Siden er der igangsat talrige prøvehandlinger om alt fra bæredygtige bosteder til klagedreven innovation. Få Frank E. Andersens udlægning af, hvad der har virket og ikke virket. Hvad vil kommunen bære med ind i en fremtid, der byder på flere opgaver og færre ressourcer?   

Arbejdslivet post-corona: Back to normal eller new normal?

Ved Thomas Bredgaard, professor på Aalborg Universitet

Pandemien har medført store og pludselige forandringer af arbejdslivet. Spørgsmålet er, hvad vi kan lære af forandringerne, og hvilke erfaringer vi kan tage med fra corona-pandemien til at forbedre arbejdslivet for både medarbejdere og ledere?

Få et bud fra Thomas Bredgaard, professor i arbejdsmarkedsforhold på Aalborg Universitet, der i forlængelse af coronakrisen har opstillet hypoteser for fremtidens arbejdsmarked. Få hans udlægning af, hvilke større forandringer og justeringer, der venter forude for ledere og medarbejdere. 

Mikroforandringer der flytter organisationer

Ved Signe Bruskin, ph.d. i organisationsforandringer og forfatter til bogen Mikroforandringer

Både medarbejdere og ledere oplever, at det vælter ned over dem med forandringer som følge af digitale transformationer, ny strategier, nye organisationsformer og meget mere. Det har en stor betydning for den enkeltes motivation og trivsel, men når det kommer til stykket, så er det nære og måske flydende forandringer i hverdagen, der betyder mest. De viser ny forskning fra ph.d. Signe Bruskin, der er aktuel med bogen Mikroforandringer.

Få indblik i en række eksempler på tværs af det private og det offentlige, hvor det er mikroforandringer, der sætter dagsorden – også for dig som leder eller HR-ansvarlig. Få også Signe Bruskins håndgribelige råd om, hvordan man håndterer mikroforandringer i praksis. 

 

Tilmeld dig arrangementet

Tilmelding

Ved tilmelding skal du acceptere vores forretningsbetingelser og privatlivspolitik

Kommende arrangementer

CfL-Klubhusmøde

Sådan skaber du diversitet og inklusion

Den unge generation, kunder, investorer og andre interessenter kræver diversitet – på tværs af køn, alder og etnicitet. Det kan være en både bøvlet og udfordrende ledelsesopgaver, så hvordan gør du? Få en række bud på dette CfL-Klubhusmøde. Arrangementet er forbeholdt medlemmer af CfL.

DKK Gratis for medlemmer /

26. november 2021

1 dage

CfL