Bliv klogere på databeskyttelse i ansættelsesforhold

Temamøde 3 - GDPR og de drilske emner

Synes du også, at databeskyttelsesreglerne er svære i ansættelsesforhold? Så fortvivl ikke. På tre temamøder går CfL i samarbejde med Labora Legal i dybden med reglerne

  • Pris Medlemmer: 2475,- pr. møde / Andre: 2975,- pr. møde
  • Varighed9. september 2019 kl. 9:00 – 12:30
  • Sted CfL

Vi tager afsæt i databeskyttelsesforordningen, databeskyttelsesloven og Datatilsynets vejledning om databeskyttelse i forbindelse med ansættelsesforhold.
Vi kigger på sygefravær, fotos af medarbejdere og udlevering af oplysninger til tillidsrepræsentanter/ faglige organisationer

Og vi går i dybden med sygefravær, brug af medarbejdernes data på nettet, og hvornår virksomheden kan udlevere oplysninger om medarbejdere til tillidsrepræsentanten eller en faglig organisation.

Vi kommer omkring:

  • Helbredsoplysninger, referater af sygefraværssamtaler, lægeerklæringer mm. – hvad må virksomheden indhente?Hvad skal der samtykke til? Hvad må ligge på personalesagen? Har du en særlig oplysningspligt som arbejdsgiver? Og hvad er reglerne for sygefraværsregistreringer?
  • Hvornår må virksomheden offentliggøre fotos af ansatte? Lave en telefonbog og hvad med oplysninger om nærmeste pårørende?
  • Hvad kan og skal virksomheden udlevere af oplysninger tiltillidsrepræsentanten eller den faglige organisation? Særligt ift. lønforhandlinger, information ved opsigelser og dataansvaret for behandling af oplysningerne

Temamødet forudsætter, at du har en vis viden om persondata eller har været til temamøde 1 og 2.

Uanset om du er offentlig eller privat, kan du få glæde af mødet. Du får en praktisk og overskuelig gennemgang af reglerne. Med dig hjem får du gode råd til en politik om sygefravær, samtykke til fotos og en tjekliste til, hvilke oplysninger du kan udlevere.

Mere om underviserne
Catrine Søndergaard ByrneCatrine Søndergaard Byrne er advokat og partner i Labora Legal. Catrine har arbejdet med arbejds- og ansættelsesret i mere end 20 år. De sidste 10 år har hun også arbejdet i krydsfeltet mellem persondata og HR, og har rådgivet klienter om de særlige spørgsmål i forhold til medarbejdere og persondata, naturligvis intensiveret i forbindelse med GDPR. Hun er forfatter til bogen Persondata i HR ved Forlaget Andersen, forfatter til artikler om persondata og HR, samt en habil og efterspurgt underviser. Hun er medlem af Danske Advokaters fagudvalg om persondata, er certificeret international privacy professional (CIPP-E) og medstifter af tænkehandletanken Dataethics.
Medunderviser er seniorrådgiver Charlotte Nørtoft Meldgaard fra Cfl. Charlotte har mange års erfaring med at arbejde med persondata i HR og rådgiver virksomheder om databeskyttelse i ansættelsesforhold.

Vi afholder Temamøde 1 d. 14. maj og Temamøde 2 d. 6. juni. Læs mere og tilmeld dig under den aktuelle måned. //arrangementer

Vi serverer morgenbuffet og afslutter med frokost på alle tre møder.

Hvis du tilmelder dig alle tre temamøder samtidig får du 25 % rabat. Deltagere på Aktuel HR-jura får 25 % rabat.