Tal sygefravær med din medarbejder

Synes du, at sygefraværssamtaler er svære? Ved du, hvad du har af muligheder, når en medarbejder melder sig syg? Eller har du brug for indspark til, hvordan du tager hånd om sygefraværet? Så hjælper vi dig på vej.

  • Pris Medlemmer: 4.200,- / Andre: 4.850,-
  • Varighed24. februar 2020 kl. 9:00 – 15:00
  • Sted CfL

Målgruppen er dig, som er leder eller i HR
’Tal sygefravær med din medarbejder’ er en workshop til dig, som holder sygefraværssamtaler. Du kan være leder eller arbejde i HR.

Du kan vælge mellem to former:
En workshop i CfL, hvor du deltager sammen med ledere/HR fra andre virksomheder

Er I flere på samme virksomhed, kan vi lave en workshop målrettet til jer – enten i CfL eller ude på din virksomhed. Send en mail til cme@cfl.dk

Det får du med hjem
Du lærer, hvordan du tager hånd om sygdom hos dine medarbejdere – både før, under og efter en sygemelding og bliver fortrolig med at holde sygefraværssamtaler. Du får også tips til, hvordan du reducerer sygefraværet i din virksomhed/blandt dine medarbejdere.

Det kommer du igennem
Workshoppen er fra kl. 9 -15, hvor vi går i dybden med:

  • Sygefraværsreglerne – særligt fokus på sygefraværssamtaler, lægeerklæringer og fastholdelse
  • Kort om sygedagpenge
  • Langtidssygemeldinger og klatfravær
  • Stress og handicap
  • Handlingsmuligheder ved sygdom – hvilke muligheder har du?
  • Træning af vanskelige samtaler - herunder sygefraværssamtaler

Vi veksler mellem oplæg, gruppearbejde og cases. Du får en aktiv rolle og har lyst til udfordre dig selv i at træne samtaleteknik og give modspil til de andre deltagere.

Opfølgning
Når du har været på workshoppen, kan du booke en halv times gratis sparring med underviseren. Vi tager udgangspunkt i, hvad du har brug for at følge op på.

Dem møder du på kurset
Din underviser er HR-jurist Charlotte Nørtoft Meldgaard, der til daglig rådgiver og underviser i HR-jura. Charlotte er jurist/journalist og har en baggrund i HR med sygefraværssamtaler og undervisning af ledere i håndtering af sygefravær.
Seniorrådgiver Sanne Gry Folker, der i CfL underviser og træner ledere og HR i forskellige faglige discipliner, herunder vanskelige samtaler. 

Og lidt til opgaver til dig
Inden workshoppen beder vi dig om, at du læser din egen sygefraværspolitik/regler godt igennem og sender den til underviseren. Du vil få en case, som du forbereder inden kursusstart.