Manglende og dårlig kommunikation kan afføde problemstillinger og dårligt arbejdsklima, så jeg ville gerne have ny viden, opfriskning og personlig udvikling, som kunne udvikle mig som leder.

BEC - Heidi Bjarnø Hagman

 

Jeg ville gerne have mere fokus på kommunikation generelt, ikke mindst min egen kommunikation, da jeg ved, hvor vigtigt god kommunikation er i ledelse.

Heidi Bjarnø Hagman, Afdelingsleder, BEC

 

Vi havde mange forskellige udfordringer

Jeg var en af dem på holdet, som havde lidt mere ledererfaring end de andre. Det gjorde bestemt ikke noget. På den måde kunne jeg øse lidt ud af min erfaring, blive bevidst om min egen adfærd, og bidrage til at hjælpe de andre med deres problemstillinger. Der var et åbent og tillidsfuldt forum, hvor alle bidrog med deres udfordringer. Der var plads til både at drøfte arbejdsmæssige og personlige udfordringer, og dele erfaringer og sparre med hinanden. Jeg er blevet bevidst om oplevelsens anatomi, der i en tilsvarende form også bruges i systemudvikling og projektledelse, men som man også kan bruge i den personlige udvikling og kommunikation. Derudover, blev jeg mere opmærksom på mine forsvarsmekanismer og respons. Det hjalp mig for eksempel med at blive mere bevidst om, at jeg ikke trivedes i mit daværende job, og var i emotionel ubalance, og derfor skulle finde et nyt job. Det har jeg nu, og jeg er glad og mere i balance.

Er 100 procent ansvarlig for min kommunikation

Jeg prøver hele tiden at arbejde med at være mere konkret og ansvarlig i min kommunikation, så den ikke misforstås. Jeg reflekterer hele tiden over, om tingene virker. Hvis ikke må jeg gøre noget andet. Jeg arbejder med at være 100 procent ansvarlig for min kommunikation, og tænker mere over min måde at kommunikere ting ud på. Nu er jeg blevet mere klar og har fået mere kant i min kommunikation, i stedet for at pakke problemstillingerne ind i vat med risiko for misforståelser.