Jeg overtog rollen som Chargé D’Affaires på the Royal Danish Embassy, Uganda 1. august 2018 og påtog mig således en ny rolle fra at være faglig specialist til at være personaleleder.

 

Majbrit - Personaleleder

Majbrit Holm Jakobsen, Chargé D’Affaires, Royal Danish Embassy Uganda

Efter en samtale med en CfL rådgiver, der foreslog forskellige kursustilbud, tilmeldte jeg mig ”Fra faglig specialist til personaleleder”.  Jeg kendte ikke til det før, men det viste sig at være et godt fit for mig.

Fra ekspert og kollega – til leder

Forløbet ”fra faglig specialist til personaleleder” bidrog til en mental rejse for mig, og det hjalp mig til at begynde at se mig selv som leder. Det kan være vanskeligt at gå fra ekspert og kollega til leder i sin egen organisation. Kursusforløbet var for mig også en mental proces, der fik mig til at tænke over, hvilken leder jeg gerne ville være, og hvordan jeg kunne blive det. Kurset hjalp mig i gang med det identitetsskifte.

En fortrolig – men åben stemning på holdet

En af de ting, jeg godt kunne lide ved kurset var, at deltagerne kom fra mange forskellige private virksomheder og offentlige institutioner. Det gav en god stemning og et frit rum, hvor vi kunne dele erfaringer og sparre med hinanden om udfordringer i vores hverdag og tale om konkrete eksempler. Den ærlige og åbne stemning på ”holdet” blev også bemærket af de to CfL-undervisere.

Teori og modeller efterfuldt af praktiske øvelser

På modulerne blev undervisningen efterfuldt af praktiske øvelser om de præsenterede modeller og værktøjer, hvilket fungerede godt. Jeg har fået nogle gode værktøjer med, som jeg bruger i min ledelse. Især vil jeg fremhæve feedbackmodellen og det Jungianske Typeindeks, som værktøjer, jeg aktivt bruger i det daglige.
Kurset var bestemt nyttigt, men jeg har fortsat meget at lære førend jeg føler mig som ”faglig specialist” inden for ledelse – derfor kunne jeg godt tænke mig at bygge videre på min lederudvikling med nye kurser i det kommende år.