MAN Diesel & Turbo’s globale karriereudvikling sker med enestående talentprogram fra CfL

CfLs avancerede Career Clarification Programme var uden konkurrence, da den tyske koncern valgte konsulenthus til vurderingen og udviklingen af lederkandidater.

Lederkandidater i MAN Diesel & Turbo’s afdelinger i Europa, Nord- og Sydamerika samt i Asien får alle tilbudet om at deltage i koncernens MDT Career Clarification Programme, som er udviklet i samarbejde med og ledet af CfLs rådgivere.

Karriereudviklingen har indtil videre gavnet over 130 lederkandidater, som i overskriftsform har lært: Hvem er jeg, hvordan er jeg, og hvad er godt for mig og min karriere? Overskriften står Martina Zimmermann for. Hun leder afdelingen for HR Development World Wide i MAN Diesel & Turbo fra sit kontor i Augsburg i Tyskland.

Det mest avancerede udviklingsforløb

”Da jeg kom til koncernen i 2008, skulle vi finde ud af en måde, hvorpå vi kunne udvikle unge potentielle lederkandidater i organisationen, og vi besluttede os for at bruge CfLs udviklingsforløb.”

”Jeg synes, CfLs koncept er meget avanceret. Det er både resultatorienteret og meget ”high end” som koncept. Jeg har arbejdet med HR udvikling i tyske virksomheder siden 1993, og jeg har aldrig mødt en så moderne og fremadrettet tilgang. Vi så os om efter lignende udviklingsprogrammer blandt tyske konsulentfirmaer, men ingen andre har indtil videre kunnet levere et udviklingsforløb på dette niveau,” siger Martina Zimmermann.

Samarbejdet med CfL begyndte allerede i 2006, hvor det daværende MAN Diesel i Danmark havde brug for at fastholde talenterne i en tid med boomende økonomi og stor mobilitet. CfL leverede med succes et særligt Leadership Training program, der var startskuddet til det program til karriereudvikling, som i dag er blevet det fusionerede MAN Diesel & Turbo’s (MDT) foretrukne redskab til talent- og karriereudvikling.

Karriereudvikling i alle kulturer

”CfL ser på lederskab og karriereudvikling på en universel eller international måde, som gør det muligt for os at have lederkandidater fra Tyskland, Danmark, Frankrig, Indien, Asien og så videre på karriereudviklingsforløbet. Det internationale niveau-med fokus på synergier og basale menneskelige værdier-gavner alle vores kandidater,” siger Martina Zimmermann.

MDT har omkring 13.000 ansatte, heraf omkring 10.000 i Europa og ca. 3000 i den globale del af koncernen – i Kina, Korea, Indien, Mellemøsten, USA, Canada og Sydamerika.

Gavner kandidaterne og virksomheden

Karriereudviklingsforløbet er ikke kun en stor chance for unge ledertalenter til at få afklaret retningen på deres karrierer. Det gavner også koncernen, som får værdifuld viden om sine ledertalenter og mulighed for at få placeret rette mand og kvinde på rette post.

”I HRD-afdelingen får vi en fantastisk indsigt i kandidaternes personligheder, styrker og udviklingsmuligheder samt viden om det, der motiverer dem. Forløbet ender desuden med en anbefaling af, hvilke udviklingsmuligheder eller karriereforløb der vil være bedst for vedkommende.”

”Programmet fokuserer meget på selvrefleksion. Det får den anden meget store betydning, at kandidaterne er meget mere åbne over for deres personlige karriereudvikling og feedback, end de var fra starten. Programmet forandrer ganske enkelt deres indstilling til deres egen udvikling og flytter ansvaret for udviklingen fra HR til kandidaterne selv”, siger Martina Zimmermann.

Hun understreger, at denne viden om kandidaterne er vigtig for HR i afdelingens støtte og samarbejde med kandidaterne og for at kunne vise dem den rette respekt som individer. Denne viden hjælper desuden med at få afklaret, hvem der har evnerne og viljen til at gå efter f.eks. en lederkarriere eller en karriere som projektleder.

Langsigtet udviklingsforløb

En stor del af sucessen skyldes, at CfL anvender internationalt validerede værktøjer, og at det sætter rådgiverne og HR medarbejderne i stand til at komme så tæt på deltagerne, at der kan udarbejdes meget præcise profiler af en meget høj kvalitet vedrørende kandidaterne og deres potentiale.

Career Clarification har været en del af MDT’s karriereprogram i tre år, og det fortsætter ifølge Martina Zimmermann i endnu nogle år, indtil effekten af programmet har bundfældet sig i hele organisationen.

”MDT-DK var først på markedet med et afklaringsprogram. Læs mere om det særlige Leadership Training Program – Pre-Leadership Training – der var startskuddet til MAN Diesel & Turbo Career Clarification.