Pernille Kornath Møller: Insurance & Risk Manager i Arriva siden oktober 2015. Deltog i CfLs Resilient Leadership-program på Saïd Business School, University of Oxford, maj 2019.

Pernille Arriva  ”Programmet på Resilient Leadership var på et godt, højt niveau. Alligevel var det ikke mere teoretisk, end at vi hele tiden - i dialoger med hinanden - blev udfordret på, hvordan det kunne relateres til vores egen virkelighed.

 

Vi blev for eksempel præsenteret for en CEO-rapport, hvor man havde interviewet over 150 topchefer i hele verden. Den røde tråd i undersøgelsen var, at som leder er det en styrke også at være i tvivl. Man skal kunne lede i både det kendte og det ukendte og mellem frygtløshed og angst. Jeg kalder det The wheel of doubt, selv om undersøgelsen hed The power of doubt.

Jeg har været leder, siden jeg var i begyndelsen af 30’erne, og heldigvis får man modenhed hen ad vejen, som gør, at man har selvtillid og tør erkende, at man ikke har svaret på alt. Det betyder også, at der er et udviklingspotentiale. Jeg har mulighed for at blive klogere på det, jeg ikke ved.

Det hjul - The wheel of doubt - vil jeg virkelig tage til mig. Jeg arbejder med Risk Management, så hvad er det, jeg har brug for, når jeg står over for noget ukendt? Skal jeg samle en gruppe mennesker, eller skal jeg læse på lektien?

Det var også dejligt at blive bekræftet i, at også andre ledere oplever det på den måde. Du skal se tvivlen i øjnene og finde ud af, hvordan du bruger det. Hele menneskeligheden tiltaler min måde at tænke ledelse på.”

Food for brains
”Jeg valgte Resilient Leadership for at løfte mig op over dagligdagen og kigge på nye trends: Hvor ser jeg mig selv i min eksisterende rolle, men også i forhold til de nye strømninger, der er? Vi har alle hørt om forandringsledelse, men når du har hørt om det et par gange, så bliver det den samme trummerum.

Jeg trængte til at blive udfordret – food for brains – og det var interessant at dykke ned i noget teoretisk og virkelig føle: hm, der fik jeg lige sat hjernecellerne i gang.

Det høje niveau var afspejlet i det materiale, vi havde modtaget på forhånd. Det var rigtigt godt. Der var en enkelt artikel, der blev lige filosofisk nok, men allerede i materialet fornemmede man, at det her ikke var et sædvanligt mellemlederkursus, hvor du kommer hjem med en værktøjskasse. Det var mere på et abstrakt niveau.

Et lille punkt: Jeg havde håbet, at vi havde hørt mere om purpose. Første afsnit i materialet handlede om, den proces, man gennemgår, for at finde sit purpose. Der stod, at det kan du ikke gøre alene. Jeg havde haft en forventning om, at vi skulle udvikle det i Oxford, men jeg kan godt se, at det var der slet ikke tid til.”