Lederen uden personaleansvar har også brug for at udvikle sig som leder

Det er til gavn for både virksomheden og den pågældende selv, hvis en leder uden personaleansvar får mulighed for at udvikle sin særlige rolle i organisationen.

I erhvervslivet kræves der synlighed af lederen uden formelt personaleansvar. Det er dog langt fra alle ledere uden personaleansvar, der opleves som synlige. Mange af dem ved måske ikke, hvordan de skal synliggøre sig selv, og mange kender muligvis ikke deres rolle godt nok i funktionen. De er imidlertid ledere og kan lede, men de skal have muligheden for at finde deres optimale ledelseskompetencer i konteksten. Derfor er mange organisationer begyndt at vende blikket mod udvikling af denne medarbejdergruppe.

Der er tale om medarbejdere med titler som kommunikationschef, informationschef, HR-chef, projektleder, teamleder eller programleder, og de har nødvendigvis ikke medarbejdere under sig, selv om deres titler signalerer dette. De er ledere eller chefer for et bestemt ansvarsområde eller fagområde og skal skabe resultater gennem andre. Det forudsættes imidlertid i mange virksomheder, at disse chefer også kan agere som ledere med personale.

Revideret uddrag af artiklen, Lederen uden personaleansvar har også brug for at udvikle sig som leder. Download den fulde artikel kvit og frit i boksen til højre.

Læs mere om kurset Prolog - lederudvikling for ledere uden formelt personaleansvar