Thinkers50 er listen over verdens mest indflydelsesrige ledelsestænkere. Sammen med en række priser blev listen for nylig afsløret til managementverdenens svar på Oscar-uddelingen: Thinkers50 Awards i London.

 

Uddrag af artikel fra www.djoef.dk skrevet af Anders Lund, journalist.

I en tid, hvor den teknologiske udvikling fortsætter med rivende fart, og hvor robotter og kunstig intelligens presser sig på, kunne man tro, at de vigtigste ledelsesmæssige tanker handler om at mestre den nye teknologi. Sådan er det ikke. Ifølge Thinkers50 handler det primært om mennesker. Om vores relationer, og hvordan det har indflydelse på resultater gennem samarbejde og frisættelse af talent.

Siden 2001 har organisationen Thinkers50 sat sig for at identificere og rangliste de mest indflydelsesrige tænkere inden for moderne strategi og ledelse. Ambitionen er at skabe en bedre verden ved at give adgang til de mest innovative ideer inden for ledelse og virksomhedsdrift.

Alle, der har opnået succes, har arbejdet med kultur. Teknologi spiller naturligvis en stærk rolle, når vi taler om at transformere virksomheder, men 70-80 procent drejer sig om mennesker.

Martin Lindstrøm, Branding-ekspert

I år handler tre af de væsentligste tendenser om ’psykologisk tryghed’, om at bringe ’den enkelte medarbejder tættere på indflydelse’, og om at kunne ’håndtere kompleksiteten i forandringerne’. Og i år stod de kvindelige tænkere stærkt. For første gang er der kvinder på tre af pladserne i Top 5, og selvom kvindelige tænkere stadig kun udgør en tredjedel af Top 50, så står de i år for at modtage næsten halvdelen af priserne.

Læs også: Det er i en krise, at ledelse virkelig kan gøre en forskel

Refleksion i et dansk perspektiv

Djøf har talt med tre danskere, som deltog i årets prisuddeling, for at få del i deres refleksion og få et bud på de vigtigste tendenser. De tre er branding-eksperten Martin Lindstrøm, ledelsesrådgiver og forfatter til "Livsfarlig ledelse" Christian Ørsted samt Claus Mossbeck, formand for Tatarklubben, en erhvervsklub der præsenterer det nyeste fra Harvard Business Review Press i Danmark.

Læs også: Kvinde, indvandrer og leder. Så er der hak ved diversiteten

Martin Lindstrøm er i øvrigt den eneste dansker på listen over de 50 mest indflydelsesrige tænkere i verden, placeret som nummer 20, hvor han er avanceret 16 pladser siden sidste rangliste i 2017. Han er meget enig i, at det handler om mennesker:

- Alle, der har opnået succes, har arbejdet med kultur. Teknologi spiller naturligvis en stærk rolle, når vi taler om at transformere virksomheder, men 70-80 procent drejer sig om mennesker. Jeg kommer jo fra en branding-baggrund, og vi erkendte for 10-12 år siden, at store forandringer ikke kan ske, uden at få mennesker med. Det er interessant, at de akademiske tænkere nu også meget entydigt er enige om det, siger Martin Lindstrøm. 

Siden 2001 har organisationen Thinkers50 sat sig for at identificere og rangliste de mest indflydelsesrige tænkere inden for moderne strategi og ledelse. Ambitionen er at skabe en bedre verden ved at give adgang til de mest innovative ideer inden for ledelse og virksomhedsdrift.

Du kan få Christian Ørsted og Claus Mossbecks refleksioner i den fulde artikel hos Djøf her 

CfL og Djøf har en fælles målsætning om at udbyde de bedste og mest relevante kurser og arrangementer. Derfor har CfL og Djøf de sidste to år samarbejdet om at udvikle relevante kvalitetsydelser til ledere fra både private og offentlige virksomheder og organisationer.