Vis kun presseklip for: 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017
Ledelse er den enkeltfaktor, der har den største betydning for succes i både private og offentlige virksomheder og organisationer. Ledelse påvirker mere end noget andet medarbejdernes motivation.
Derfor investerer organisationer i lederskabet, og ledere deltager på kurser og i netværk. Nu bliver kvaliteten i udbuddene endnu højere.
To markante og etablerede spillere på markedet, Djøf og CfL, Center for Ledelse, indleder nu et tæt strategisk samarbejde om at udvikle og markedsføre tilbud til ledere.
Via Ritzau, Online - Ledelseshuset CfL og Djøf i tæt samarbejde om endnu bedre tilbud til ledere
Poul Blaabjerg stopper som administrerende direktør i CfL (Center for Ledelse) per 15. august for at blive hospitalsdirektør for AUH, Aarhus Universitetshospital i Region Midt. CfLs bestyrelsesformand Claus Madsen vil i samråd med ledelsesteamets øvrige tre direktører Mogens Fog, Anja Neiiendam og Thomas Hanssen fortsætte den positive udvikling for CfL i 2017. Fokus vil være på fortsat at levere ydelser af høj kvalitet samtidig med et styrket fokus på fremtidens ledelse og ledelsesudfordringer.
Poul Blaabjerg stopper i CfL
Nye værktøjer, et inspirerende miljø og andre øjne på lederskabet kan være det, der skal til, hvis strategiposen skal rystes og der skal tænkes innovativt. Et fornyet blik på lederskabet kan skabe glæde og resultater...
, Business.dk, Gitte Holm - Lær at lykkes med din strategi
Der ses stigende problemer med det psykiske arbejdsmiljø, der kan være resultatet af, at ledere måles på profit frem for kundetilfredshed og trivsel. Performancemanegement-tendensen har vundet indpas og fremgår af en undersøgelse, som CFL har lavet blandt 300 offentlige og private virksomheder fra 2013-2016. Direktør for rådgivning i CfL Mogens Fog forklarer, at kortsigtet og vækstorienteret måling er skadelig, da dette fokus kan resultere i stress og et usundt arbejdsklima...
Magisterbladet, sektion 1 side 32, Martin Ejlertsen - Profitmål stresser ansatte
Mødet med andre ledere gav Karen Friis nyt blod på tanden og fornyet energi i rollen som direktør for DGI Idræt & Motion. Hun kom i mål med sit projekt og fik samtidigt øjnene op for nye måder lede sine projekter og medarbejdere på...
Business.dk, Gitte Holm - Mødet med andre ledere blev en øjenåbner
At en leder har overskud til at kommunikere den rette information til de ansatte er enormt vigtigt i en forandringsproces, eksempelvis i forbindelse med udflytningen af de statslige arbejdspladser fra hovedstaden. Sådanne forandringsprocesser kan nemlig være angstfremkaldende for de involverede medarbejdere, og derfor betyder lederens kommunikation meget, fortæller Helle Petersen, lektor i arbejds- og organisationspsykologi på Roskilde Universitet. Jesper Toft, chefrådgiver i Center for Ledelse, peger desuden på, at der ikke kun tale om en forandringsudfordring, men lige såvel om en etableringsudfordring for lederen siden mange medarbejdere ikke vælger at flytte med i sådan en udflytning. Derfor skal lederen sørge for at skabe klarhed omkring mål og opgaver, forklarer Jesper Toft.
Jyllands-posten, Erhverv - Klar Kommunikation fra lederen
Finansforbundet har ansat Jonas Kold Dhyrbye som seniorkonsulent med det primære formål at udfordre forbundets forandringsstrategi. Ansættelsen er usædvanlig i det danske erhvervsliv og løber frem til den 1. oktober i år. Ifølge direktør i CfL Mogens Fog, der har speciale i validerede ledelsesredskaber, vil det være interessant at se, hvorvidt andre forbund også vil ansatte en konsulent til at udfordre topledelsen på samme måde. Han forudser dog i første omgang, at det primært vil være i HR-afdelingerne, de store ændringer vil ske.
Jyllands-posten, Erhverv - Finansforbundets top vil gerne provokeres
Der er uendelige meget snak om disruptionsråd, udflugter til Singularity University og konferencer om den næste store ting. Men en gang imellem skal ledelsen starte med at være kunde i sin egen butik. Forleden modtog den ene af os en check. Ja, du læste rigtigt. En check...
Finans.dk - Ved du, om dine regnskabsfolk sender checks?
Der bliver postet millioner og atter millioner i at uddanne ledere i de danske virksomheder. Men noget tyder på, at pengene mange steder er spildt. Fri fra det daglige arbejde og fem dage på skolebænken, netværk med andre kolleger, et par inspirerende oplæg. Sådan kender de fleste et typisk kursusforløb.
, Karriere, Sille Wulff Mortensen - Dyre lederuddannelser har tvivlsom effekt
Vi klumper os sammen i bestemte job på baggrund af personlighedstyper. Ny stor dataundersøgelse viser, hvilke faggrupper der er mest ekstroverte og introverte, og hvilke der lægger mest vægt på tænkning eller følen.
Folk, der ligner hinanden typemæssigt, klumper sig sammen om bestemte job.
Det viser statistik fra 80.000 personlighedstest for omkring 50 forskellige faggrupper, som CfL har stået bag fra 2004 til i dag. Personlighedstestene er gennemført i forbindelse med coaching, teambuilding og personaleudvikling.
»Mennesker med bestemte typer har tendens til at vælge bestemte fag. Folk kan blive næsten hvad som helst, men det kan være mere op ad bakke, hvis man vælger en karriere, som ligger langt fra ens type, «forklarer udviklingskonsulent og underviser Preben Grønkjær, der har skrevet flere bøger om typologi.
UgebrevetA4.dk, Kåre Killdall Rysgaard - Hvilken type er du? Personlighedstest fortæller en historie om vores jobvalg.
Ifølge Charlotte Pontoppidan Wise, direktør i Ledelseshuset CfL med ansvar for toplederudvikling, skal fremtidens CEO finde en balance mellem at være en benhård strateg med styr på forretningen og at være en person, der i langt højere grad har fokus på empati, sociale sammenhænge og kommunikation mellem mennesker. Hun fortæller, at samfundet åbner sig mere op, bl.a. via sociale medier. Topledelsen skal derfor hurtigt kunne forstå, hvad for en ny kontekst, der bliver skabt, hvilke interessenter, der spiller sammen, hvilke budskaber, man vil have ud, og hvordan man selv som CEO kan kommunikere, for at folk føler sig mødt.
Jyllands-Posten, Karriere, side 8 - En ny tids leder
Konsulenthuset Moestrup og Bakgaard Consulting er to af syv danske firmaer, som er blevet udvalgt til at undervise virksomhedsledere efter et internationalt koncept udviklet af The Ken Blanchard Companies. De to firmaer er udvalgt af CfL, Center for Ledelse, på vegne af The Ken Blanchard Companies. Konceptet hedder Situationsbestemt ledelse II Experience og bygger på fire forskellige ledelsestyper, som hver især er velegnet til forskellige medarbejdertyper. Henriette Klein-Ipsen, Center for Ledelse, fortæller, at konceptet har været benyttet i store virksomheder, men også er relevant for mindre virksomheder.
Dagbladet Ringsted, Sektion 1, side 10 - Internationalt koncept til Holbæk
Charlotte Pontoppidan Wise, director-executive leadership hos Center for Ledelse fortæller, at hun starter dagen med at læse e-mails, efterfulgt af avislæsning. Hun foretrækker podcasts frem for radio, bl.a. for at slippe for reklamer. Hun oplyser, at CfL selv producerer podcasts for at bidrage til diskussioner inden for forskellige ledelsestemaer. Når hun læser, er emnerne ofte topledelse eller psykologi. Disse emner giver hende inspiration som menneske og leder, fortæller hun.
Børsen, Sektion 1, side 29 - Jeg hælder til podcast - også for at undgå reklamerne
Poul Blaabjerg fra Center for Ledelse og Wenche Strømsnes fra Bettermeetings skriver i Jyllands-Posten, at det for veletablerede virksomheder handler om at inkludere medarbejdere i innovationsprocesser. Det er blandt medarbejderne, at man finder de bedste nye idéer. Center for Ledelse har udarbejdet en indikator, som viser, at meget få virksomheder har held til at engagere medarbejderen i organisatoriske og ledelsesmæssige processer.
Jyllands-Posten, Karriere, side 2 - Debat: Sådan får veletablerede virksomheder de ansatte med
I en rundspørge om vækst fra Ugebrevet Mandag Morgen blandt knap 4.000 politikere og erhvervsledere, iværksættere og eksperter inden for økonomi og bærerdygtighed bliver der peget på, at BNP er et "ufuldstændigt sigtepunkt for erhvervs- og vækstpolitikken". Samtidig er der mangel på fokus på innovation, og det er lige så meget erhvervsledernes skyld, som det er politikernes, lyder det fra Center for Ledelse. " Der er ikke i tilstrækkeligt omfang fokus på, hvad virksomhederne skal leve af på langt sigt, og man mangler ledere, der tænker langsigtet og kan skabe fundament for innovation i virksomhederne," siger chefrådgiver i Center for Ledelse, Henrik Graungaard.
Mandag Morgen, Sektion 1 side 3 - Slå vækstautomatpiloten fra
Professor Randall S. Peterson fra London Business School har været på besøg hos ledelseshuset CfL. Han er kommet med gode råd til opretholdelsen af high performance-teams inden for topledelse. Han mener desuden, at Skandinavien godt kan være stolt, da den globale scene for erhvervsliv er ved at kopiere den europæiske model for konsensussøgende ledelsesstil. Randall S. Peterson mener, at man som udgangspunkt skal søge efter at danne så blandet en ledelse som muligt, med henblik på nationalitet, køn og erfaring, men at man skal passe på med mulige interessekonflikter.
Børsen, Executive, side 10 - Diversitet er godt - men giver risiko for konflikt
Ifølge CEO Poul Blaabjerg fra Center for Ledelse og ejer af BetterMeetings Wenche Strømsnes er der to områder, der meget sjældent kommer under lup, når der skal optimeres. Det drejer sig på den ene side om koordinationsomkostninger, hvor nogle kalkuler aldrig bliver lavet. Eksempelvis har teleselskaberne selvvalgssystemer, men det er ikke nødvendigvis den mest økonomiske måde at gøre det på. På den anden side drejer det sig om successionsomkostningerne, idet topchefer ofte gerne vil lave om på holdet, selvom man mister viden, når en nøgleperson forlader en virksomhed, og det kan koste på bundlinjen.
Jyllands-Posten, Karriere, side 2 - Virksomheder drukner i omkostninger, som de ikke kender til
Det er risikabelt at outsource kerneopgaver, også selv om det sparer lønkroner, skriver Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg, direktionen i CfL. Det kræver nemlig nye ressourcer og kompetencer at outsource. Her er leverandørstyring en disciplin, der ofte overses, og det kan skabe problemer. Blandt andet kræver det, at beslutninger om processer tages med ledelsesindsigt. Dog kan funktioner som økonomistyring og IT med fordel outsources, og der er stadig flere fordele end ulemper ved tiltaget, skriver de to.
Jyllands-Posten, Karriere, side 2 - Læg aldrig kerneopgaverne ud til andre leverandører
Analyse: Mange ledere fortæller, at den fysiske afstand til deres ansatte er en stor udfordring. ...
Ifølge Center for Ledelse, CFL, kræver god distanceledelse blandt andet forståelse for, at der er forskel på, hvad der motiverer forskellige ansatte.
Finans.dk - Chefer kæmper med ansatte langt væk
Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg fra direktion i Center for Ledelse skriver i en artikel i Jyllands-Posten, at "god ledelse udspringer oppefra". De forklarer desuden, hvordan en given virksomheds resultater er en indikation af et firmas bestyrelse og ledelse. I artiklen påpeger Strømsnes og Blaabjerg desuden 10 punkter, som de mener, er vigtige for enhver bestyrelse, som derved kan skabe mere værdi for firmaets kunder.
Jyllands-Posten, Karriere, side 2 - 10 tegn på et godt samspil mellem direktion og bestyrelse
Hvorfor eksisterer den virksomhed, du er en del af? Hvad er det, den prøver at opnå? I ledelsesverdenen hedder begrebet purpose - historien om den forskel, virksomheden gør. Data peger på, at purpose - også kaldet virksomhedens centrale fortælling - de seneste år har fået en stigende betydning for medarbejdere. Samtidig tyder noget på, at det har fået en faldende betydning for medier og investorer. I denne kommentar har vi sat os for at hylde de ledere, der står fast.
Hvis man ser på ledelse ud fra det ståsted, at det handler om vedvarende at sikre mest mulig værdiskabelse for færrest mulige ressourcer, er man nødt til at vurdere handlinger i et længere perspektiv. Er handlingen robust? Sikrer den, at vi også ud i fremtiden kan træffe beslutninger, som er værdiskabende for virksomheden. Eller er det kun lige nu i dette øjeblik, at handlingen sikrer værdi eller vinder gehør? De dygtigste bestyrelser tænker i robusthed.
Jyllands-Posten, Karriere, side 2 - Det er blevet vanskeligere for ledere at gøre det rigtige
Det er en generel tendens, at der i amerikanske banker sidder to ved roret - det er nu også tilfældet hos Nordea. Det blev Casper Von Koskull, der blev udnævnt til at overtage direktørposten efter Christian Clausens exit, mens Torsten Hagen Jørgensen i fremtiden skal agere både finansdirektør og vicekoncernchef. Ifølge Torsten Hagen Jørgensen er det en naturlig udvikling for Nordea, da banken er betydeligt større end landes andre banker. Nordea er en af de første virksomheder i Danmark, som har valgt en todelt ledelse, men meddirektør og ledelsesekspert fra ledelseshuset CfL, Wenche Strømsnes, fortæller, at "det sender et signal om en stærk bestyrelse, når man vælger at gøre det." Ledelsesekspert forklarer yderligere, at en todelt ledelse oftest bliver fravalgt, da det ses som værende "kompliceret," men Wenche Strømsnes mener, at der er væsentlige fordele ved det: "Det sikrer noget kontinuitet. Og sørger man for, at det er to mennesker, der ikke tænker fuldstændigt ens, så sikrer det også, at der bliver truffet mere robuste beslutninger."
Børsen Online - Nordeas nye stil smager af USA
En ny undersøgelse lavet af ledelseshuset CfL viser, at ledere med fordel kan bruge metoden ’nudge’ til at ændre deres medarbejderes handlinger. Ud af 353 ledere, der er blevet spurgt, fortæller 79 %, at de har problemer med at ændre medarbejderes adfærd på arbejdet. Virksomhedsrådgiver i CfL Anja Neiiendam mener, at dette er fordi, at lederne ikke overvejer medarbejdernes irrationelle adfærd, men derimod går ud fra, at alle medarbejdere altid handler rationelt. Det nye fænomen ’nudge’ vil hjælpe medarbejderne med at følge deres gode intentioner ved f. eks. at stille frugten forrest.
Jyllands-Posten, Erhverv, side 10 - Et puf i den rigtige retning
Ledere har problemer med at lave om på medarbejderes uhensigtsmæssige opførsel, viser en undersøgelse. Men dem kan de løse ved at designe deres adfærd. Eller "nudge" dem, som det hedder.
Hvordan får man de ansatte til at tilbringe færre minutter af arbejdsdagen i rygekabinen, når nu tid som bekendt er penge? Hvad skal der til, før de husker at spritte hænderne af og dermed gør indhug i sygefraværet?
Det er spørgsmål, som mange chefer stiller, men står tilbage uden svar på. En rundspørge, som ledelseshuset CfL har foretaget blandt 353 ledere på alle organisatoriske niveauer, viser, at 79 pct. af dem enten har svært eller meget svært ved at ændre medarbejdernes uhensigtsmæssige adfærd på arbejdspladsen.
Finans.dk - Chefer forfører medarbejdere til at ændre adfærd
Stadig flere virksomheder erkender, at en af de største udfordringer er at få de daglige ledere til at give feedback på for eksempel performance, adfærd og blot for at skabe klarhed over, hvordan man bidrager. Det skriver Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg fra direktionen i ledelseshuset CfL København, mandag i et debatindlæg i Morgenavisen Jyllands-Posten. Og det er ikke gjort kun ved at give redskaberne til det, men ved at følge op og efterspørge feedback.
Jyllands-Posten, Debat, side 21 - Debat: Der er penge i feedback
Vi fejrer i første halvår gode regnskaber, som et efter et offentliggøres. Vi kan med stolthed konstatere, at flere virksomheder klarer sig godt. Vi ser både faktuel vækst og substantielle tegn på vækst.
Set ud fra et samfundsperspektiv og en klar bevidsthed om, at Danmark som land mangler vækst og værdiskabelse, er det dog ikke ligegyldigt, hvordan denne vækst er skabt.
Der er forskel på, hvad vi bør fejre som god ledelse, og hvad der i virkeligheden er vækst på andres bekostning.
Børsen - Organisk vækst er bedre end opkøb
Der er stor værdi for virksomheder ved at møde en kompleks organisation med enkelthed, mener innovationsekseper og ledelsesrådgiver Don Sull. Voksende virksomheder har en tendens til at lade de regler og beslutningsveje, de omgiver sig med, følge væksten, så reglerne i værste fald spænder ben for forretningen. Stategi- og ledelsesekspert Don Sull, som forleden besøgte ledelseshuset Center for Ledelse i København, opfordrer derfor etablerede virksomheder til at luge ud i omfanget af regler for hurtigere at nå frem til kernen i de opgaver, der skal løses.
Børsen, Børsen Executive, Side 9 - Bryd med regeltyranniet
Det er ikke nødvendigvis en god løsning at løse et problem ved at tilføre flere ressourcer, skriver Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg, der udgør direktionen i Center for Ledelse. Ofte vælger ledelser at løse problemer i en organisation ved at tilføre mere kompleksitet til en i forvejen kompleks organisation og dette skaber gerne forvirring og konflikt. De dygtigste ledelser vælger derimod at starte med at analysere problemet. Der er adskillige eksempler på, at ledelser har løst problemet ved at fjerne noget i stedet for at tilføre noget. Dette kan være ledelser, der har fjernet ledelsesrapporter eller ledelseslag.
Jyllands-Posten, Karriere, side 2 - Tilfør ledelse til de forretningsmæssige problemer - ikke ressourcer
Wenche Strømsnes, adm. direktør i CfL, mener, at man bør starte tidligt, hvis man vil noget med sin bestyrelseskarriere. Hun mener derudover, at man skal have prøvet nogle forskellige ting, der kan være brugbare for ens organisation. Den anden adm. direktør i CfL, Poul Blaabjerg, er enig. Han mener, at det at arbejde i en bestyrelse skal tages alvorligt, og at man skal bruge sin erfaring på nuancerede måder. De er dermed begge enige med Parkens formand, Bo Rygaard, der også mener, at det er godt at starte ens karriere tidligt.
Børsen, Børsen Executive, side 6 - Eksperter: Det er godt at starte tidligt
49% af danske topledere omsætter ikke deres virksomheds strategi til praksis. Det viser en ny undersøgelse lavet af Dansk Selskab for Virksomhedsledelse og to CBS-professorer. Ifølge en af professorerne, Flemming Poulfelt, bør undersøgelsens resultat give anledning til selvransagelse blandt lederne. Det har nemlig vidtrækkende konsekvenser for virksomheden, når strategi og udførelse ikke svarer til hinanden. I en undersøgelse fra 2014 fra CfL svarede 64% af 290 ledere, at der i deres virksomhed enten slet ikke, i ringe grad eller blot i nogen grad var en løbende dialog om at realisere de strategiske mål.
Jyllands-Posten, Erhverv, side 12, Anders Egedal - Det sejler, når medarbejderne skal med på strategien
I modsætning til tidligere vælger flere tidligere topledere at blive en kompetent specialist frem for at forsætte i lederrollen helt frem til valget om at gå på pension skal træffes. Dermed brydes den traditionelle "karrierestreg," hvor målet fra begyndelsen er gå hele vejen, indtil man når helt til tops. Et sådan karriereskifte kræver imidlertid, at man som tidligere leder lægger chefrollen bag sig for i stedet at blive en del af ens nye medarbejdergruppe, da man ellers risikerer at skabe uro. Da det kan være svært at gå fra at være den, der sætter dagsordenen, til pludselig at være "underlagt andre ledere," mener CEO Wenche Strømsnes i CfL, at det man burde se nærmere på, hvorfor ledere vælger at søge nedad i virksomheden. Wenche Strømsnes påpeger, at man let kan blive frustreret over, at være afhængig af andre. Derfor kræver det, "man er afklaret om sit valg," siger hun
Jyllands-Posten, Karriere, side 6 - Flere forlader deres topjob og bliver medarbejdere
To danske og to norske forskere er i bogen "Effektive ledergrupper" nået frem til den konklusion, at mellemledere og frontledere overgår topledergrupper i effektivitet. Selv om fremadrettede resultater har højeste prioritet hos topledergrupper, viser forskernes undersøgelse af effektiviteten på tre organisatoriske lederniveauer, at denne gruppe faktisk er den mindst effektive. Det samme gør sig gældende i Norge.
På trods af at Wenche Strømsnes, direktør i ledelseshuset CfL, i sit daglige arbejde ikke genkender at topledergrupper er mindre effektive end andre ledergrupper, understreger hun, at ineffektivitet i ledergrupper har "vidtrækkende konsekvenser for en organisation," da organisationen som helhed ikke vil være i stand til at finde fælles fodslag
Jyllands-Posten, Erhverv, side 12 - Grupper af topledere er mindst effektive, konkluderer forskere
Ansatte ved CfL har lavet en såkaldt "Indikator-undersøgelse" blandt 268 ledere. Undersøgelsen viser, at ni ud af ti topledere synes, at de gør et fremragende stykke arbejde som ledere. Blandt mellemlederne er det kun seks ud af ti, der udviser samme tro på egne evner. Det er en "indikator-undersøgelse", fordi undersøgelsen kun er baseret på svar fra 268 ledere, forklarer Bjarne Jacobsen, virksomhedsrådgiver hos Center For Ledelse. Han siger endvidere, at de meget positive vurderinger fra toplederne om deres egen ledelseskvalitet kan være et udtryk for, at de ikke konfronteres med, hvordan medarbejderne rent faktisk opfatter deres ledelsesstil.
Djøfbladet - Toplederne synes selv, de er sublime ledere
Jo mindre virksomheden er, jo større chance er der for, at den oplever vækst. Det er godt for samfundet, da vækst i de mindre virksomheder ofte betyder, at nye medarbejdere ansættes.
En ny analyse, en såkaldt vækstindikator fra Center for Ledelse, CfL, viser, at otte ud af ti virksomheder med under 50 ansatte har oplevet vækst de sidste tre år. Derimod er blot syv ud af ti virksomheder med over 200 ansatte vokset i samme periode. Wenche Strømsnes, adm. direktør i CfL, fortæller, at der er stort potentiale i de små og mellemstore virksomheder, når det kommer til at skabe vækst i samfundet.
Jyllands-Posten, Erhverv, side 10-11 - Mindre virksomheder vokser oftere end de store
En ny tendens inden for dansk erhvervsliv drejer sig om innovation. Det betyder, at væksten fremover vil komme fra kommercialisering. En god ledelse ønsker at finde nye veje gennem nyskabelse samtidig med, at der tjenes penge til aktionærer, ansatte og samfund. Ifølge direktør for Center for Ledelse Paul Blaabjerg er det en væsentlig lederkompetence at kunne tage nye tanker ind, samtidig med at de nuværende fastholdes og derved skaber balance.
Jyllands-Posten, Erhverv, side 11 - Analyse: Markedsføring er den nye motor for vækst
Topledere bør gøre forenkling til et nøgleord, skriver Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg, som udgør direktionen i Center for Ledelse, i Jyllands-Posten. Det skyldes blandt andet, at udskiftningen blandt ledere er meget høj. Normalt kan man regne med, at mellem hver femte af ens ledelseskolleger lige nu søger efter nyt job. Dette er positivt for en virksomhed, da nye øjne og nye tanker er gode for udviklingen. Men når udskiftningen foregår hyppigt er det også vigtigt, at det er nemt at køre de nye kollegaer ind. Derfor er det nødvendigt med klare, enkle forhold.
Jyllands-Posten, Karriere, side 2 - Ledere gør sig klar til større personaleomsætning
Hvordan man tager springet til en chefstilling uden decideret ledererfaring volder mange hovedbrud, men chefkonsulent i Djøfs Karriere- og Kompetencecenter Frederik Iuel påpeger, at det blot handler om at kunne se, hvordan ens hidtidige erfaringer kan omskrives til lederkompetencer. CEO hos Center for Ledelse Wenche Strømsnes er enig i denne betragtning og tilføjer, at man skal tænke nedefra og op, så man kan vise, at man forstår organisationens mål og prioriteringer. Han peger dog også på, at ledelse på mange måder er et livsvalg, idet man i princippet er leder 24 timer i døgnet.
Djøfbladet - Sådan får du dit første lederjob
CFO i ISS Heine Dalsgaard er blevet kåret som årets CFO. Udnævnelsen foregik i en fyldt sal i Center for Ledelse i København. Peter Nordgaard, der er formand for juryen, forklarer, at Heine Dalsgaard blandt andet er blevet valgt på grund af hans kompetencer, integritet og ordentlighed. Derudover har juryen anerkendt, at ISS' børsnotering har stillet store krav til Heine Dalsgaard. Børsnoteringen var særlig krævende, og Heine Dalsgaards indsats var særdeles effektiv, fortæller Peter Nordgaard.
Berlingske, Business, side 18 - Stærk ISS-mand ryger til tops
Ifølge den britiske ledelsesrådgiver Stephen Bungay har lederne i mange virksomheder så travlt med at styre den daglige drift, at store strategiplaner ofte flyver hen over hovedet på dem. Stephen Bungay, der for nyligt deltog i et arrangement hos Center for Ledelse for ca. 100 topledere, mener, at mange topchefer overser betydningen af at få de ledere i virksomhederne med på vognen, som skal stå for den praktiske gennemførelse af strategierne. Han mener endvidere, at forfatterne til strategierne bør gøre det mere klart, hvor der skal sættes ind, og hvordan det skal ske.
Børsen, Executive, side 10 - Topledere glemmer at få næste led med på vognen
I går holdt Børsen Executive Club møde hos ledelseshuset Center for Ledelse i København. Mødet handlede om, hvordan virksomheder skaber værdi for ejerne. De to gæster på mødet var koncerndirektør Michael Lyng fra NKT og Lars Fæste, managing director i Boston Consulting Group. Lars Fæste forklarede på mødet, hvor ofte virksomheders ledelse ikke har styr på de vigtige nøgletal i virksomheden. Den klassiske fejl er, at der satses på vækst, mens kapitalbinding og -afkast bliver glemt.
Børsen - Kunsten er at skabe værdi
Konsulentrapporter viser sig ofte at være penge ud ad vinduet uden ret meget mere effekt end at pacificere ledelsen, men organisationen, skriver Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg fra Center for Ledelses direktion. Undersøgelser fremmer nemlig en afventende kultur, eftersom der ikke er nogen grund til at optimere en proces, så længe undersøgelsen pågår. Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg mener, at det er ledelsen, der skal sikre, at der konstant er dialog om, hvordan man skaber værdi for kunden og bedre opgaveløsning.
Jyllands-Posten, Karriere, side 4 - Debat: Konsulenternes rapporter kan hæmme produktiviteten
Af undersøgelsen "HR og stabe" udarbejdet af Center for Ledelse, Cfl, fremgår det, at et stigende antal ledere og medarbejdere vurderer, at der er blevet skåret for kraftigt ned på HR-ansatte. Af 308 adspurgte, vurderede 11%, at deres HR-afdeling var for stor, hvorimod 29% mente, at den var for lille. Adm. direktør for Cfl Poul Blaabjerg bekræfter, at HR-afdelinger har været udsat for store nedskæringer under krisen, og påpeger, at dette kan give ledere og mellemledere problemer, når de pludselig bliver nødsaget til at overtage opgaver uden for deres område. Adm. direktør i Cfl Wenche Strømsnes mener, at det kan være en fordel at placere HR-ansatte tættere på medarbejdere frem for direktionen.
Jyllands-Posten, Karriere, side 8 - Presset på HR-afdelingerne letter
I en undersøgelse udarbejdet af Center for Ledelse, Cfl, svarer 38% af 308 adspurgte, at outsourcing af HR-ydelser forringer kvalitet. 18 procent mærker derimod ikke nogen forskel på, om HR-ydelser outsources eller holdes internt, og 12 procent mener, at outsourcing forbedrer kvaliteten. Adm. direktør i Cfl Wenche Strømsnes mener, at HR-ydelser kan være forskelligartede og svære at gennemskue, og derfor er sværere at outsource end for eksempel it. Netop derfor kan det dog også være en fordel at overveje opgaverne, som skulle de outsources. Adm. direktør i Cfl Poul Blaabjerg er enig i den vurdering.
Jyllands-Posten, Karriere, side 9 - Få ansatte ønsker at outsource medarbejderudviklingen
Tyske SAP AG har tidligere haft to topchefer. Fænomenet kaldes todelt ledelse, og ifølge en af de daværende direktører, Jim Hagemann Snabe, kan todelt ledelse gøre virksomheden bedre til at omstille sig ved store forandringer. Center for Ledelse er enigt i, at to chefer på toppen er mere effektivt end en enkelt topchef. Centret har selv to adm. direktører, Poul Blaabjerg og Wenche Strømsnes. Ifølge Poul Blaabjerg er todelt ledelse et godt svar på en konkurrencesituation, som kræver, at man hurtigt skal flytte sig, mens Wenche Strømsnes kan lide, at ordningen giver hende mulighed for at finde ro til fordybelse.
Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi, side 13 - Todelt ledelse skaber forandring
Konsulentvirksomheden AS3 gør flere steder brug af såkaldt todelt ledelse med to adm. direktører. Ifølge AS3 giver todelt ledelse bedre beslutninger og en mere bæredygtig organisation. Ifølge CfL kan brugen af to chefer, hvis samarbejdet fungerer, gøre virksomheden hurtigere til at gennemgå forandring. Samtidig skaber det kontinuitet og stabilitet i organisationen, fordi virksomheden f.eks. ikke bliver afhængig af en direktør, der forsvinder. Omvendt er der fare for uro og konflikt, hvis de to direktører ikke er helt enige.
Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi, side 12 - Dobbelt: To direktører på toppen er bedre
Center for Ledelse har undersøgt fænomenet forandringsledelse, der er en essentiel del af at være leder i en virksomhed. Under navnet "Mobilisering af forandring" har Center for Ledelse spurgt ledere fra både den private og offentlige sektor og store som små virksomheder om, hvordan det ser ud, når forandringer skal til. Wenche Strømsnes, CEO hos Center for Ledelse, fortæller, at ledere erkender, at det er svært. "Dét, der er så bemærkelsesværdigt ved det, er, at der er ikke et ledelsesfelt, som er bedre beskrevet end netop forandringsledelse," siger hun. Alligevel er der milevidt fra standarddessinerne til vellykket forandringsledelse. Anders Drejer, professor i Økonomi og Ledelse ved Aalborg Universitet, svarer entydigt, at danske ledere "bestemt ikke" er dygtige nok til forandringsledelse.
Århus Stiftstidende - Forandring fryder... måske
I takt med udviklingen af de teknologiske muligheder og et øget ledelsesmæssigt fokus på systematisering er servicebegrebet blevet udvandet, skriver Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg fra direktionen i CfL i Jyllands-Posten. Ved de mange webbaserede services og telefonservice-systemer ses det, at det ikke længere er muligt at komme i direkte kontakt med en person. En sådan udvikling kan skabe lav kundeloyalitet, og det koster dyrt. De virksomheder, der har formået at understøtte processerne ledelsesmæssigt og holdt fokus på, hvad der skaber værdi for kunderne, har opnået gode resultater.
Jyllands-Posten, Karriere, side 2 - Systemerne udvander virksomhedernes service
Helle Brixen har tidligere haft et arbejde som leder indenfor Dansk Supermarked, men har siden 2001 været medarbejder på gulvet. Til at begynde med var der nogle kameler at sluge, når hun pludselig skulle til at lytte til en anden, yngre leder, indrømmer Brixen. I dag har hun dog et godt forhold til sin meget yngre leder, Sune Hørning, fordi hun efterhånden har lært, at hun skal være parat til at flytte sig. Christina Nüssler, som er områdedirektør hos Center for Ledelse, udtaler, at hun har set eksempler på teams, der nærmest fra begyndelsen ekskluderede den unge leder.
Jyllands-Posten, Erhverv, side 14 - Bageren har slugt et par kameler
Der kan hurtigt komme gnidninger på arbejdspladsen, når der kommer ny leder, fortæller Christina Nüssler, som er områdedirektør hos Center for Ledelse. Medarbejderne kan blive i tvivl om lederens kompetencer, eller stille spørgsmålstegn ved, hvorfor det ikke var dem selv, som blev forfremmet. Det er ikke kun lederens, men også medarbejdernes ansvar at sørge for, at arbejdsprocessen kommer til at fungere, understreger Nüssler. Hun bakkes op af ledelseskonsulent Connie Relsted og Helle Kryger Aggerholm, som er lektor og forsker i ledelseskommunikation på Aarhus Universitet.
Jyllands-Posten, Erhverv, side 14 - Åbenhed skaber bedre ledere
Ifølge en undersøgelse, foretaget af Center for Ledelse (CfL), er antallet af ledere, der vil betegne deres virksomhed som effektiv, markant faldende. I undersøgelsen fra 2012 svarede 39% af lederne, at de arbejdede i en effektiv organisation, svarer 28% det samme i år. Undersøgelsen er baseret på 301 ledere på forskellige niveauer i danske harvirksomheder. Ifølge Poul Blaabjerg, CEO i CfL, kan årsagen være, at krisen har åbnet øjnene for, at en organisation altid kan blive mere effektiv.
Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi, side 10 - Ledere: Vi er blevet mindre effektive
Vi skal have skabt en ny kultur, som får HR-folk til at tænke som ledere, skriver Poul Blaabjerg og Wenche Strømsnes fra direktionen i CfL. HR-arbejde er nemlig højt specialiseret, og det har afgørende betydning for en virksomheds udvikling. Ifølge en CfL-indikator fra 2009 tænker HR-arbejderne dog sjældent på sig selv som ledere, og derfor er det op til lederne, at få udviklet en anderledes tænkning.
Jyllands-Posten, Karriere, side 2 - Det er på tide at nytænke HR-funktionen
DKF stiller skarpt på toplederkommunikation på generalforsamlingskonferencen hos Center for Ledelse den 20. marts. Tina Donnerborg, formand for Dansk Kommunikationsforening, udtaler, at kommunikation af visioner, missioner og værdigrundlag er en forudsætning for, at ledelsens tanker, idéer og målsætninger bliver meningsfulde og troværdige for en nation eller virksomhed. Hvis nationer eller virksomheder vil skabe resultater, skal deres ledelsesidéer kommunikeres troværdigt og succesfuldt når de implementeres. Salget af DONG Energy til Goldman Sachs er et eksempel på, hvor galt det kan gå, når regeringen ikke inddrager borgerne.
Kommunikatøren - Værdier og visioner sat på prøve
Når virksomheder bliver spurgt ind til, hvad der forhindrer dem i at have fokus på forbedringer i den daglige drift, er svaret, at de ikke har tid. Det viser den seneste analyse som Center for Ledelse har foretaget. Hele 57 pct. af de adspurgte svarer, at de ikke har tid, mens 35 pct. svarer, at der er fokus på andre områder. Direktør hos uddannelses- og konferencecentret Pharmakon giver ikke meget for undskyldningen om manglende tid. Her har man på trods af ekstrem travlhed formået at få medarbejdertilfredsheden op på 4,8 ud af 5 mulige.
Børsen - Manglende tid er en dårlig undskyldning
Topchef i Center for Ledelse (CfL), Wenche Strømsnes, ærgrer sig over resultaterne af CfLs seneste analyse, som viser, at kun hver tredje virksomhed oplever at have en kultur, der inspirerer til at lære af hinanden og skabe nyt. Analysen viser bl.a. også, at 61 pct. af de adspurgte ledere opfordrer medarbejderne til at fokusere, på det de selv kan gøre, mens kun 20 pct. belønner denne adfærd. Poul Blaabjerg som også er topchef i CfL advarer dog mod at indføre for stram styring for at effektivisere, da det kan være med til at hæmme udviklingen.
Børsen - To ud af tre mangler en udviklingskultur
Ifølge administrerende direktør for Novo A/ S, Henrik Gürtler, skal man vælge sine netværk med omhu. Selv har han forladt VL-gruppe 2, da han ikke følte, at han fik nok ud af de månedlige møder. Han anbefaler, at man i stedet går efter at etablere sit eget netværk, hvor man mødes efter behov og som giver et ledelses- eller forretningsmæssigt sigte. Yngre chefer skal derimod vælge at indgå i netværk med læring og stærkt fagligt indhold, og denne typer af netværk bliver bl.a. udbudt hos Center for Ledelse, siger Henrik Gürtler.
Berlingske, Business, side 12 - Små netværk er værdifulde
Jens Bjerg Sørensen er ikke et kendt ansigt i offentligheden, men ud over at være den hemmelige topforhandler under Salling Gruppens opkøb af Dansk Supermarked er han desuden Jyllands skarpeste bestyrelsesprofil. Wenche Strømsnes, adm. direktør i CfL, som er det tidligere Center for Ledelse, har kendt Jens Bjerg Sørensen som bestyrelsesformand i CfL i en årrække, og hun betegner ham som rolig, retningssikker og usædvanligt dygtig. Hun er derfor ikke forbavset over, at Bjerg Sørensen stod i spidsen for forhandlingerne med A.P. Møller-Mærsk.
Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi, side 10 - I Jylland er han i hvert fald en stor kanon
Mange virksomheder har trukket store veksler på medarbejderne gennem lang tid, og derfor er energi og nytænkning forsvundet, skriver Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg fra direktionen hos Center for Ledelse i Jyllands-Posten. Når en organisation kommer under pres, er det nærmest en refleks, at topledelsen rykker længere ned i organisationen. Hvis lederne træffer andre ansattes beslutninger, bliver de taget på et forkert grundlag. Ledere bliver derfor nødt til at basere flere af de handlinger, der skal ske i organisationen, på tillid til medarbejderne, mener Strømsnes og Blaabjerg.
Jyllands-Posten, Karriere, side 2 - Debat: Tillid kan puste liv i trætte organisationer
I en ny undersøgelse om løbende ledelsesudvikling svarer 86 pct. af de adspurgte ledere, at de ikke har en fast procedure for at indarbejde ny viden i forretningen, og det bliver derfor for besværligt at løfte kvaliteten af deres ledelse. Ifølge direktøren for Center for Ledelse, Wenche Strømsnes, går en masse ny viden tabt på ledernes vej fra kursuslokalet til arbejdspladsen. Dette er synd, fordi den nye viden kan bidrage til at øge værdierne i en virksomhed. Wenche Strømnes forklarer, at ledelsen skal kræve, at det, der bliver lært på et kursus, bliver implementeret efterfølgende ud fra et fælles "ledelsessprog".
Jyllands-Posten, Karriere, side 8 - Ny viden går tabt i virksomheder
En ny undersøgelse foretaget af CFL blandt 383 chefer i danske virksomheder viser, at seks ud af ti chefer oplever, at deres virksomheder tager beslutninger som ren brandslukning. Eksperter mener, at det er et klart tegn på, at finanskrisen stadig plager de danske virksomheder. Det kan desuden give problemer med at skabe nye arbejdspladser, når bedre tider begynder at melde sig. Chefrådgiver Belinda Lange mener ikke, at resultaterne kan tages som udtryk for situationen i samtlige virksomheder, men det er en indikator, som gerne skal få advarselslamperne til at blinke.
Berlingske, Business, side 16-17 - Brandslukning præger chefgangene
En undersøgelse fra Center for Ledelse viser, at beslutningen om en stor andel af virksomhedernes kompetenceudvikling fortsat træffes decentralt. Det har længe kendetegnet dansk erhvervsliv, at de enkelte ledere i virksomhederne står for planlægning af nødvendige udviklingsaktiviteter. Andre krav behandles centralt i virksomhederne, men leder- og medarbejderudviklingen sker fortsat langt mere tilfældigt og uden bagvedliggende analyser. Når kompetenceudvikling sker strategisk og efter en klar plan med specifikke mål, bliver udbyttet af udviklingen bedre og mere målbart.
Børsen, Executive, side 11 - Er vi blevet mere strategiske?
Berlingske har i samarbejde med Center for Ledelse (CfL) inviteret studerende til at skrive om ledelse i fremtiden. I juryen sad bl.a. CEO Wenche Strømsnes fra CfL og erhvervsredaktør Linda Overgaard fra Berlingske. Førstepladsen går til stud.scient.pol. Ebbe Elhauge Kristensen. Han beskriver ledelse som en både reaktiv og proaktiv proces, men har dog fokus på den reaktive del af ledelsesprocessen. Her er kravene til fremtidens ledere afhængige af fremtidens medarbejdere og disses sympatier, antipatier og idiosynkrasier, skriver han. Han fremhæver i sit essay om fremtidens ledelse bl.a. samfundsudviklingen, rekruttering, tværfaglighed, teamarbejde og et selvrealiseringsønske hos medarbejderne.
Berlingske, Business, side 10 - Halvlegsledelse er fremtidens ledelse
Center for Ledelses analyse "Eksekvering 2012" viser blandt andet, at danske ledere fortsat har overraskende svært ved at føre beslutninger ud i livet. "Markedskravene har ændret sig, men virksomheden er ikke fulgt med," svarer mange medarbejdere i undersøgelsen, og flere mener, at der "mangler retning og vision." Resultaterne maner til eftertænksomhed, skriver Lars Ellehave Andersen, CCO i PFA Pension, i et debatindlæg. I PFA er det lykkedes at vende indtrykket ved at indføre regelmæssige medarbejdermøder, hvor koncerndirektionen sammen på podiet fortæller om vision, mål og målopfyldning. Ledelsen stiller sig desuden til rådighed og svarer på alle de spørgsmål, som optager medarbejderne, og effekten i de anonyme årlige medarbejdertilfredshedsanalyser er ikke til at tage fejl af, skriver Lars Ellehave Andersen.
Jyllands-Posten, Karriere, side 2 - Gør det nu bare
En undersøgelse udarbejdet af organisationen Lederne og analysefirmaet YouGov viser, at ærlighed, ligefremhed, troværdighed og handlekraft er de suveræne topscorere, når man spørger både medarbejdere og ledere om, hvilke personlige egenskaber der bedst karakteriserer den gode leder. Disse værdier foretrækkes af mellem 40 og 50 pct. af de adspurgte, mens det at være en god coach eller mentor blot fremhæves af hhv. 20 og 15 pct. Direktør for Center for Ledelse, CfL, Wenche Strømsnes, mener, at disse dyder vidner om en soliditet, der gælder både i medgang og modgang.
Jyllands-Posten, Karriere, side 3 - Gamle dyder foretrækkes
Ledelseseksperter anslår, at mindst 50 procent af de danske virksomheder nu benytter sig at tests for at sikre, at dem de hyrer, er folk med de rette kompetencer til arbejdsopgaverne. Virksomhedsfællesskabet Center For Ledelse, CFL, er blandt dem, der leverer tests til en række af offentlige og private danske virksomheder. Områdedirektør Hafdis Thorsteinsdottir bekræfter, at dette er en tendens, der breder sig, og at alle virksomheder i dag bruger tests i en eller anden grad.
Kristeligt Dagblad - Medarbejdertest er blevet virksomheders ledestjerne
Ifølge en ny undersøgelse foretaget af ledelseshuset CfL, der har undersøgt, hvordan danske virksomheder arbejder med deres ledelseskvalitet, ender danske virksomheder ofte med at vælge en kortsigtede løsninger, når lederen skal opkvalificeres. Undersøgelsen viser også, at 60 procent af virksomhederne bruger i gennemsnit mindre end 75.000 kroner om året på den enkelte topleders udviklingsaktiviteter. Wenche Strømsnes, der er administrerende direktør i CfL, forklarer, at tid er den knappe faktor for de fleste ledere.
Børsen, Executive, side 8 - Virksomheder køber lederudvikling i løs vægt
En undersøgelse fra Center for Ledelse viser, at en tredjedel af de adspurgte ledere anser kolleger som potentielle konkurrenter til lederstillingen.
Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi, side 9 - Ledere er konkurrenter
I en ny undersøgelse har Center for Ledelse (CfL) blandt 351 ledere taget temperaturen på arbejdet i ledergruppen. Resultaterne tegner et billede, der langtfra er tilfredsstillende, mener Wenche Strømsnes og Poul Blabjerg, direktører for CfL. Kun 40 pct. af de adm. direktører svarer, at de i høj grad er en del af en ledergruppe, som er god til at nå organisationens mål. Ifølge de to CfL-direktører kan en del af forklaringen på tendensen være, at ledelse er blevet en disciplin, hvor individet står i centrum. "Ledelsesudvikling er blevet en individsport og noget, som man gør for sin egen skyld, mere end noget, man gør for at skabe en produktiv virksomhed," siger Wenche Strømsnes.
Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi, side 14 - Dårlige ledergrupper glemmer holdspillet
Den seneste undersøgelse fra ledelsesrådgiverne CfL viser, at fokus inden for ledelse i øjeblikket bevæger sig over mod et gennemsigtigt organisatorisk design. Adm. direktør i CfL, Wenche Strømsnes, siger, at det handler om tydelighed af kerneopgaven og klarhed om formålet. Hun påpeger, at der stadig er et problem med, at beslutningerne flyder for langt oppe i organisationen, men de seneste tal tyder på en bevidsthed om at presse beslutningerne ned. Poul Blaabjerg, som også er adm. direktør i CfL, siger, at danske virksomheder skal gå fra lean-procestænkning til lean-organisationsdesign.
Børsen, Executive, side 11 - Organisatorisk design skal sikre gode resultater
En ny undersøgelse foretaget af organisationen Lederne blandt 1.030 af dens 100.000 medlemmer viser, at hver anden ansøger til en nøglestilling modtager et skema med spørgsmål om, hvor glade de er at tale i forsamlinger, eller om de går op i detaljer eller helhedsløsninger. Ifølge Hafdis Thorsteinsdottir, områdedirektør i Center for Ledelse, har udviklingen været i gang siden 1980'erne. Hun peger på vigtigheden af at benytte personlighedstests, som overholder retningslinjerne fra Videnscenter for Professionel Personvurdering (VPP).
Jyllands-Posten - Hvor glad er du for at tale i store forsamlinger?
Mange danske virksomheder arbejder mere målrettet og systematisk med at finde de rette personer til nøglestillinger nu end for 20 år siden. Det gælder især store virksomheder med mere end 1.000 ansatte. Den øgede brug af personlighedstest skyldes en professionalisering og systematisering af rekrutteringsarbejdet. Ifølge Hafdis Thorsteinsdottir, områdedirektør i Center for Ledelse, CfL, skyldes i høj grad Videnscenter for Professionel Personvurdering, som udarbejder standarder og etiske retningslinjer for anvendelse, samt at værktøjet ikke kan stå alene, men skal ledsages af en opfølgende samtale.
Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi, side 10 - Branchen for test er blevet voksen
Flere og flere virksomheder hyrer i dag folk på baggrund af kandidaternes personlighed frem for fagligheden. Det siger chefkonsulent i Lederne, Signe Tønnesen Bergmann, som understreger, at kandidaterne dog skal have grundlæggende kompetencer. Hafdis Thorsteinsdottir, områdedirektør i Center for Ledelse, CfL, oplyser, at man i hendes organisation anbefaler medlemsvirksomheder at skabe en balance mellem kompetencer og personlighed, samt at det typisk er vigtigere at se på, om kompetencerne er til stede, når der er tale om specialiststillinger.
Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi, side 11 - Personen betyder mere, evnerne mindre
Direktører i Center for Ledelse (CfL), Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg, skriver blandt andet, at ledere i den offentlige sektor er forbilledligt dygtige, men at når den offentlige leder kommer hjem i sin egen organisation og skal bedrive ledelse i hverdagen, er det i de fleste offentlige institutioner ganske enkelt ikke muligt at bedrive god ledelse. De primære årsager til dette er, at der er et for stort fokus på dokumentation, og at der bliver tager for lidt højde for irrationelle faktorer.
Jyllands-Posten, Karriere, side 2 - Ledelse bliver gjort unødig svært i det offentlige
CfL skriver i deres seneste nyhedsbrev, at de ansatte i Kulturstyrelsen har øget kendskabet til både hinanden og de forskellige styrelsesopgaver via involvering af ansatte fra tre sammenlagte styrelser. Kulturstyrelsen blev til efter en fusion mellem Kulturarvsstyrelsen, Kunststyrelsen og Styrelsen for Bibliotek og Medier. På ledelsesniveau blev der med det samme fokuseret på forandringsprocesserne på ledelsesniveau. De ansatte kunne komme med bidrag i form af ideer til forandringerne.
Børsen, Executive, side 2 - Kulturstyrelsen involverer ansatte
Virksomheder bør overveje HR-funktionens rolle i højere grad. Hvis de ikke gør det risikerer HR-afdelingerne at miste forretningsmæssig indflydelse, fremgår det af seneste indikator fra Center for Ledelse. Alle er enige om at det er bedst at placere HR tæt på linjeledelsen. Alligevel vælger otte ud af ti at placere HR centralt i virksomheden.
Børsen, Executive, side 2 - HR's rolle bør drøftes
Onsdag den 13. marts har alle interesserede erhvervsledere mulighed for at deltage i et gratis netværks-arrangement, der holdes hos møbelkoncernen BoConcept i Herning. Temaet er værdiskabelse med udgangspunkt i god topledelse. Deltagerne kan blandt andet møde Charlotte Pontoppidan Wise, Jørgen Stilling og Yvonne Duval Thomsen fra CfL (Center for ledelse) i København. De vil give deres bud på, hvad der skal til for at gøre den gode og succesfulde topleder endnu bedre.
Herning Folkeblad - Erhvervsfolk inviteres til netværksdag om vækst
En undersøgelse foretaget af Center for Ledelse viser, at Human Resource Management (HR) ikke indgår i mange virksomheders forretnings- og ledelsesstrategier. I mange tilfælde bliver HR kun benyttet til rent administrative opgaver. Peter Leth, virksomhedsrådgiver i CfL, advarer mod, at virksomheder og organisationer er tilbageholdende med at inddrage HR som strategisk partner. "HR er den eneste funktion, der kan gøre lederne dygtigere. Dygtige ledere skaber og fastholder de gode medarbejdere, som skaber bedre resultater," siger han.
Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi, side 8 - Fokus på ansatte halter efter forretningen
På Amazon.com kommer der fire nye bøger om ledelse i timen, skriver Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg fra Center for Ledelse, CfL. Det er et godt billede på den mængde af litteratur om ledelse, som de danske ledere skal forholde sig til. Men de mange bøger er sjældent brugbare og tager i stedet tid fra den centrale opgave: at skabe vækst og fremgang for virksomheden. Det gøres bedst ved at sætte kunden i fokus, for kunden er ledere og medarbejderes fælles mødepunkt, skriver de.
Jyllands-Posten, Karriere, side 2 - Ledere lader sig alt for let forstyrre
En ny undersøgelse fra organisationen Lederne viser, at 4 af 10 ledere angiver tid som den største hindring for at udøve god ledelse. Hos Center for Ledelse, hvis netværk tæller over 1.000 danske virksomheder, er man overrasket over resultatet.Områdedirektør Christina Nüssler forklarer, at problemet måske hænger sammen med en uklar ansvarsfordeling i visse organisationer. En problemstilling, som flere af centrets egne undersøgelser har peget på. "Det kan være et dilemma, som ligger bagved den tidsnød, som lederne oplever", siger hun og forklarer, at lederne let kan komme til at påtage sig opgaver, der ligger for tæt på driften i virksomheden.
Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi, side 16 - Tiden løber fra lederne
Peter Willumsen måtte forlade stillingen som senior vicepresident i House of Prince, og efterfølgende måtte han forlade VL 42. Dansk Selskab for Virksomhedsledelse blev stiftet i 1965 og har i snart 50 år været erhvervsledernes foretrukne netværk. At Peter Willumsen måtte forlade selskabet kan forekomme hårdt, men VL-netværket er nødt til at forny sig. Konkurrenter som Institut for Selskabsledelse, Netværk Danmark og Center for Ledelse ånder netværket i nakken. Derfor ser VL-ledelsen det som en af sine opgaver at sikre netværkets kvalitet.
Berlingske, Business, side 6 - Dinosaurer truer VL-succes
Produktionschef Heidi Hørsdal fra ingeniørfirmaet OBH-gruppen erkender, at hendes største svaghed som leder, er hendes manglende lederuddannelse. Hun blev leder i firmaet på baggrund af sin anciennitet og faglighed. Ifølge Center For Ledelse producerer man i Norge 25 procent mere pr. arbejdstime end man gør i Danmark. Dette kan skyldes den manglende lederuddannelse i Danmark. Ifølge Wenche Strømsnes, direktør i Center for Ledelse, er det vigtigt at blive bedre til at definere på flere niveauer, hvad god ledelse er.
Jyllands-Posten - Er chefer uden lederuddannelse titlen værd?
Ifølge analyse foretaget af Center For Ledelse har ni ud af ti danske virksomheder andre formål end at tjene penge, men har svært ved at få samfundsansvaret integreret i deres strategier og arbejdsplaner. Kenneth Jensen fra Revisionsselskabet KPMG bekræfter, at dette er et problem, da mange virksomheder ønsker hjælp med deres CSR-strategi. Virksomheder er nødt til at have en fast politik og finde ud af, hvad der skaber værdi i forretningen for at komme i betragtning hos større virksomheder.
Børsen - Vinderne tjener penge på deres ansvarlighed
De virksomheder, der har fokus på kunderne klarer sig bedst gennem krisen, viser en undersøgelse af Center For Ledelse. Vinderen er ingeniørvirksomheden Norgren, som omsætter for omkring 6 mia. i Norden. Administrerende direktør Jesper Bach fortæller, at de altid undersøger kundens behov og bygger strategier herefter. I Norgren vidste medarbejdere, at de gik på arbejde for kundernes skyld, men danske virksomheder meldte, at de gik på arbejde for at tjene penge. Ifølge meddirektør i Center For Ledelse Poul Blaaberg skal virksomhedens medarbejdere tænke mere på kunderne for at skabe stabilitet.
Børsen - Salgsledere er effektive kriseknusere
Danske virksomheder skal have bedre forståelse for ledelsesudvikling, skriver Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg fra CfL i et debatindlæg. De mener, at ledere i Danmark ikke altid har de nødvendige færdigheder til at mestre opgaven. Kun 11 pct. oplever, at de får den ledelsesudvikling, de har behov for, og det skyldes, at danske virksomheder generelt ikke er fokuserede nok i deres ledelsesudvikling, skriver Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg.
Jyllands-Posten - Produktivitet fortabes i den daglige ledelse
Ifølge Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg, direktionen i CfL kan ingen virksomhed drives uden greb om processerne. Ingen topleder kan lede uden greb om dem. Ingen medarbejder kan finde mening uden at vide, hvordan han bidrager til dem.
Berlingske Tidende - Hvad leder ledelsen efter?
De senere år har tvunget ledelser til at se mere kritisk på, hvad der skaber bundlinje, og hvad der giver bedre rentabilitet. Mange steder har det skabt en sundere sammenhæng mellem det, kunderne værdsætter, det ejerne ønsker, og det der er formålet med vi...
Berlingske Tidende - Ledere sparer ansvaret fra deres medarbejdere
Fremtidens arbejdspladser Center for Ledelse (CfL) har netop gennemført en indikationsundersøgelse af danske virksomheders vurdering af deres egen rolle i designet af fremtidens arbejdspladser. Undersøgelsen viser blandt andet, at lederne i virksomhederne forventer bedre omstillingsevne, hurtigere beslutninger samt højere grad af selvledelse hos medarbejderne, og at lederne forventer, at fremtiden vil kræve de samme ting, som de er allerede er gode til. Ruth Znaider, fagchef i CfL, udtaler, at dette giver god mening, da en god leder selvfølgelig altid vil forberede sig på det, han tror vil komme.
(Øvrige kilder: Horsens Folkeblad, 26-09-2012, 2. sektion, side 12; Vejle Amts Folkeblad, 26-09-2012, 2. sektion, side 12)
Fremtidens arbejdspladser
Selv om strategiarbejdet fylder mere i de danske virksomheder, så opstår der ofte rod i processerne, og en svag struktur i strategierne gør det sværere at involvere medarbejderne. Wenche Strømsnes, adm. direktør i kursus- og konsulentvirksomheden Center for Ledelse (CfL), udtaler, at tallene viser, at lederne lægger mere vægt på at involvere organisationen i strategiarbejdet, men at deres processer er noget rod.
Børsen, Thomas Ziegler - Strategirod i vejen for involvering
Den seneste ledelsesindikator fra kursus- og konsulentvirksomheden Center for Ledelse (CfL) viser, at arbejdet med strategier, både i den private og offentlige sektor, fylder langt mere end tidligere. Michael Brandt, adm. direktør i Varde Forsyning, udtaler, at strategiarbejdet fylder mere og mere, og hans observation er, at strategiarbejdet nu bredes mere ud i organisationen end tidligere. Francis Zachariae, der er vicedirektør i Søfartsstyrelsen, vurderer, at det er blevet mere væsentligt, at ledelsen beskæftiger sig med retningen af virksomheden i forhold til mere traditionel ledelse, hvor sagsbehandlere blev udnævnt til chefer.
Børsen, Side 10, 11, Thomas Ziegler - Strategiarbejde fylder mere
Center for Ledelse (CfL) har i flere omgange udtalt, at lean er et klassisk eksempel på en bølge mange ledere springer på. Den seneste CfL-indikator peger dog mod, at danske topledere er blevet mere kritiske med, hvordan de tager ledesesfilosofier ind. ”Nøglen til ikke at falde i den ubalance, som Freek Vermeulen taler om, er at tage ledelsesfilosofier alvorligt, men ikke bogstaveligt,” siger adm. direktør i CfL, Wenche Strømsnes.
Børsen, Børsen Executive, side 12, 13, Thomas Zigler - Lean anklages for at være hype
Pressede offentlige og private organisationer ønsker at anvende udbyttet af medarbejdernes efteruddannelse med det samme. Poul Blaabjerg, der er adm. direktør fra Center for Ledelse, fortæller, at der indkøbes i højere grad kurser efter at opfylde virksomhedernes behov, hvorfor de oplever, at medarbejdere i mindre grad tager kurser efter egne behov.
Børsen, Børsen Executive, side 2, 3, Thomas Zigler - Kurser skal i større grad opfylde akutte behov
Som leder skal man passe på med ikke at hoppe på de nyeste hypede trends inden for ledelse. I stedet skal man fokusere på det, man kan, og det man tror på. Det er rådet fra Center for Ledelse på baggrund af den seneste ledelsesindikator om ledelseskvalitet. Wenche Strømsnes, adm. direktør i Center for Ledelse, mener, at chefer skal være mere modige og turde gå deres egen veje i stedet for at følge strømmen. Center for Ledelse mener, at en ledelse bør have som målsætning at skabe resultater for både ejere, kunder og medarbejdere, ligesom man skal have fokus på det samfund, virksomheden er en del af.
Børsen, Børsen Executive, side 12, 13, Thomas Ziegler - Chefer skal være modige
CfLs indikator viser, at netværk er den bedste måde at øge sin ledelseskvalitet på.
Børsen Executive, side 13
Børsen, Børsen Executive, side 13 - Netværk giver nye idéer...
43 pct. af de ledere, som har deltaget i den seneste CfL-indikator fra Center for Ledelse svarer, at netværk med ledere fra andre virksomheder er det bedste tiltag til at øge ledelseskvaliteten. Det er en fremgang fra 39 pct. i 2010. Wenche Strømsnes fra CfL udtaler, at netværk giver bedre ledere. Han påpeger, at netværk især er rigtig godt der, hvor man kender sit eget fundament og suger andres inspiration til sig.
Børsen, Børsen Executive, side 13 - ... og de bedste ledere
Ifølge et citat fra Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg fra direktionen i Center for Ledelse, er 'Det eneste, der er værre end at tage fejl, er at være den eneste, der tager fejl'.
Jyllands-Posten, Erhverv, side 24 - Ledelse - netværk kan øge ledelseskvaliteten
Efter at rederiet Norient Product Pool systematisk er begyndt at måle på effektivitet, har de oplevet fremgang i produktiviteten og fået mere motiverede medarbejdere. Poul Blaabjerg, direktør for Center for Ledelse (CfL), udtaler, at arbejdet med at måle effektivitet er forskelligt i hver organisation. Han påpeger, at virksomheder med fordel kan begrænse måling af input til en proces, hvilket f.eks. kan være til antallet af møder telefonsamtaler med kunder.
Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi, side 12, 13 - Nøgletal skal være fair og relevante
En af tre danske virksomheder mangler en klar definition vedrørende effektivitet. Det går ud over deres evne til at forbedre produktiviteten. Det viser Cfl Center for Ledelses såkaldte Eksekveringsindikator, som tager temperaturen på handlekraft i danske virksomheder. Adm. direktør for Clf Center for Ledelse, Wenche Strømsnes, siger i den forbindelse, at jo bedre en virksomhed er til at måle effektivitet, des bedre er det for effektiviteten. Den anden adm. direktør i Cfl Center for Ledelse, Poul Blaabjerg, påpeger endvidere, at ledelsen ofte har svært ved at 'oversætte' den strategiske definition af effektivitet i organisationen til, hvilke mål der gælder for den enkelte medarbejder.
Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi, side 12, Anders Mørkbak Bruun - Mange virksomheder forsømmer at måle effektivitet
Wenche Strømsnes og Poul Blaabjerg fra Center for Ledelse skriver i en kommentar, at når der skal ske forandringer i en virksomhed, gælder det om at finde de rette medarbejdere. Men ofte er dette nogle helt andre end dem, som ledelsen normalt ser. Det er de mest forankrede, respekterede og troværdige ansatte, som ledelsen bør fokusere på i forbindelse med forandringer, skriver de to.
Jyllands-Posten, Karriere, side 2, Poul Blaabjerg - Involver de rette medarbejdere, når der skal ske forandringer
Wenche Strømnes og Poul Blaabjerg, direktionen Center for Ledelse, forklarer, at topledelsen skal passe på med at blive for ineffektiv, for det er topledelsens ansvar at skabe rammerne for beslutninger, der skal kunne træffes så tæt på kunden og opgaven som muligt.
Berlingske, Business, side 3 - Topledere rykker tættere på og risikerer at blive uproduktive
Jyllands-Posten bringer et portræt med civilingeniør og leder Lene Røtting Dornan. I forbindelse med dette portræt optræder fem gode råd til ledere, der gerne vil fremstå som konsekvente. Rådene stammer fra Center for Ledelse.
Jyllands-Posten, Karriere, side 6 - Portræt: Projektdirektør bremser sine beslutninger
Tal fra Center for Ledelses nye eksekveringsindikator, der er baseret på svar fra 404 ledere, viser, at 46 pct. af toplederne mener, at beslutningsprocessen i deres organisation er hurtig og klar. Men selv om topledere mener, at de har truffet en beslutning og eksekveret den, så kan andre ting arbejde mod beslutningen, siger Wenche Strømsnes, direktør i Center for Ledelse, CfL.
Jyllands-Posten, Karriere, side 6, Anders Mørkbak Bruun - Chefer er uenige om beslutninger
Aarhus Universitets håndtering af sagen med professor Linda Koldau betegnes fra flere sider som et symptom på en tavshedskultur, hvor man ikke tør ytre sine klager offentligt, og hvor der er langt mellem ledelse og medarbejdere. Mogens Ove Madsen, lektor ved Aalborg Universitet, fortæller, at der er flere eksempler på personer, der er truet med fyring grundet offentlig kritik. Disse eksempler har aldrig nået pressen. Han siger, at i Linda Koldaus tilfælde reagerer ledelsen groft og uprofessionelt, og at man ender med at lede via frygt. Chefrådgiver i Center for Ledelse, Belinda Lange, mener, at sagen er en typisk udfordring for vidensorganisationer. Hun peger på de interne forskelle mellem det faglige og ledelsen, som ikke bliver håndteret optimalt, og hun mener, at der er tale om afmagt.
Information, Sektion 1 - 'Alle klager, men ingen tør sige det offentligt'
IKEA vil fostre sine egne talenter. Det er i hvert fald tanken med selskabets nye tiltag kaldet 'Backpacker-programmet'. Her skal unge ansatte hos IKEA på en tur til udlandet i et år for at samle erfaringer for derefter at vende hjem til et lederjob. 'Målet for os er at kunne levere flere talenter til vores på verdens plan 200 øverste toplederstillinger', siger Pernille Hagild, HR-direktør i IKEA. Hos Center for Ledelse bekræfter man, at en tur udenlands kan modne chefaspiranter. 'De får øjnene op for andre kulturer og andre måder at gøre tingene på. Det giver dem selvtillid og selvværd at løse konkrete opgaver, og de får prøvet dem selv af, så hvis de har en mentor, de kan sparre med undervejs, er det et særdeles godt setup', siger områdedirektør Hafdis Thorsteinsdottir.
- Artiklen er også bragt i Dagbladet Holstebro, Århus Stiftstidende PRO, Dagbladet Ringkøbing-Skjern samt Randers Amtsavis.
Berlingske, Business, side 16, Ulla Gunge Hansen - Rygsækrejse modner unge ledertalenter
Eksekvering den store synder Den seneste ledelsesindikator fra Center for Ledelse viser, at de danske topledere dumper på eksekvering af deres strategier. Wenche Strømsnes, der er adm. direktør i Center for Ledelse, udtaler, at det mest slående er, at når man kigger oppe fra og ned i en organisation, føler man, at der er styr på beslutningerne og at eksekveringen mangler, men kigger man nedefra og op, så står man og mangler beslutningerne.
Børsen, Executive, side 4, 5, Thomas Zigler
I den seneste Indikator fra Center for Ledelse viser det sig, at mange topledere har et uforandret syn på ledelse i forhold til tiden før krisen i 2008. Jesper Bach, der er Managing Director i Norden for Norgren, udtaler dog, at flere større virksomheder er blevet hurtigere og mere konsekvente til at tage fravalg, end de var i 2008. Der er også blevet strammet op i forhold til topstyring med henblik på at få drejet tingene i den rigtige retning på kort tid. ISS er et godt eksempel på en virksomhed, der har øget sin topstyring i forbindelse med krisen.
Børsen, Executive, side 5, Thomas Zigler - Norgren er blevet væsentligt skarpere til eksekvering
Tre personer er blevet udnævnt i Cfl Center for Ledelse. Det drejer sig om Ruth Znaider, som er forfremmet til fagchef, ledelseskommunikation, Jette Hartvig Stakemann er ny marketingchef, og Nilgün Aydin er blevet forfremmet til fagchef, HR Jura.
Børsen, Sektion 1, side 35 - Udnævnt
Det er i dag meget almindeligt, at leder og medarbejdere ikke ser meget til hinanden. De sidder ofte på forskellige kontorer eller arbejder hjemmefra. Dette bekræftes af Center For Ledelse, hvis kurser i distanceledelse er blevet nogle af de mest populære. Virksomhedsrådgiver Rikke Lindekilde fra Center For Ledelse udtaler, at forklaringen på dette er, at flere og flere danske virksomheder har store afdelinger placeret rundt omkring i landet, og at teknologien har gjort kommunikationen meget nemmere. Flemming Poulfelt, professor i ledelse og strategi ved Copenhagen Business School (CBS), udtaler, at videokonferencer er nemt og enkelt - og alle kan benytte det. Det eneste, det kræver, er en skærm, og det er billigt.
Ingeniøren, 1. sektion, side 20-21, Morten Lund - Distanceledelse kræver virtuel fingerspidsfornemmelse
Den seneste CfL Indikator fra Center for Ledelse viser, at 45 pct. af de adspurgte øverste chefer vurderer, at spildtid og ineffektivitet er udbredt på møder. For projektledere og funktionærer ligger dette tal helt oppe på 70 pct.
Jyllands-Posten, Erhverv & Økonomi, side 13, Anders Mørkbak Bruun - Møder koster dyrebar tid
Berlingske bringer et debatindlæg skrevet af Poul Blaabjerg og Wenche Strømnes fra direktionen i Center for Ledelse. De mener, at varige forandringer i ledelsen sker ved at finde de rette personer i organisationen til at ændre holdninger. Det skal dog ikke være de mest synlige personer, men derimod de medarbejdere, der er bedst forankrede, respekterede og troværdige, skriver Poul Blaabjerg og Wenche Strømnes. På den måde opstår en holdningsmobilisering, der hen ad vejen vil skabe de fornødne ændringer.
Berlingske, Business, side 3, Poul Blaabjerg og Wenche Strømsnes - Forandringer kræver, at vi overvinder gamle vaner