Ny i personaleledelse

Mangler du værktøjer til dit første ledelsesjob?

Som ny leder er du ofte på usikker grund; du er uden ledelsesmæssig erfaring og har ofte ikke meget andet end dine værdier og sund fornuft som ballast i den nye funktion. Du savner sandsynligvis også konkrete værktøjer til at løse dagligdagens ledelsesdilemmaer.

CfLs INDIKATOR™ om Ledelsesberedskab viser, at godt 90 procent af lederne har prøvet at skifte lederjob, men kun få har oplevet, at de blev hjulpet godt på plads i den nye rolle. Det er spild af lederressourcer, og resultatet bliver alt for ofte, at det tager for lang tid, før lederen skaber resultater i den nye rolle.

På denne side har vi derfor samlet inspiration til dine udfordringer som ny leder.

 

 

 

Værktøjer til ledelse

CfLs kurser og programmer for nye ledere tager afsæt i hverdagens ledelsesdilemmaer, og hvad du som ny leder skal aflære og tillære dig, når du er gået fra at lede dig selv til at lede andre, for at få succes.

Vi har tilrettelagt vores tilbud af kurser og programmer således, at du har mulighed for at vælge, hvor dybt ned i udviklingen af din lederrolle du ønsker at gå. Du kan således vælge mellem kortere og længere kursusforløb og programmer for nye ledere. 

Grundingredienserne for vores udbud af kurser for nye ledere er:

  •  indsigt i rollen som leder og hvordan du kan udfylde den
  •  øget selvindsigt og afklaring om dine personlige målsætninger
  •  udgangspunkt i dine udfordringer som leder
  •  din personlige lederudviklingsplan 
  •  netværk og coaching

 

 

Få papir på dine ledelseskompetencer - CfL Leadership Certificate

Lars Ørvad Nielsen, Senior Projektchef hos NCC Construction A/S, beskriver sin deltagelse på Leadership Certifikatet således…

Lars, NCC Construction

Jeg valgte CfLs certifikatforløb fordi det centrale program, Den nye leder, var skræddersyet til mine udfordringer som ny leder i NCC. En af de vigtigste erkendelser ved udviklingsforløbet er, at ledelse ikke kommer af sig selv, men der skal afsættes tid til at udøve ledelse. Samtidig har jeg gennem arbejdet med JTI fået selvindsigt hvordan jeg agerer både som leder, medarbejder og menneske.” Lars har udover deltagelsen på Den nye leder, hvor en række specifikke ledelsesværktøjer blev gennemgået og arbejdet med, også deltaget på kurset Situationsbestemt ledelse. Om dette værktøj ”Situationsbestemt ledelse – SL-II” siger Lars ” Det er et rigtigt godt værktøj, og ved hjælp af SL-II er jeg nu i stand til at kunne diagnosticere den enkelte medarbejder over for den givne arbejdsopgave. Således kan jeg udøve ledelse i forhold til den enkelte medarbejders udviklingsniveau, hvad enten dette måtte være ”Den entusiastiske nybegynder (U1)” eller ”Den selvstændige medarbejder (U4)” Som en bonus på lederudviklingsforløbet nævner Lars ”I forbindelse med kurset har jeg skabt et netværk udenfor NCC, som både under og efter kurset kan bidrage til udvikling af mit lederskab


Netværk for nye ledere

Står du foran et jobskifte, og har du her og nu brug for konkrete, nye færdigheder eller værktøjer til at mestre den nye rolle, så er et lederkursus eller program ofte det rigtige valg. Føler du til gengæld et større behov for en løbende sparring og inspiration fra andre ledere i samme situation som dig, så kan det være, at et netværk er den rigtige måde at tilegne dig nye færdigheder på.

CfLs INDIKATOR™ viser igen i 2015, at netværk er en af de vigtigste kilder til løbende at øge ledelseskvaliteten i din virksomhed. Med et netværk hos CfL får du adgang til et ledelsesfagligt niveau, aktualitet og ny viden samt viden om ledelse, og du får et rum for i fortrolighed at drøfte dine ledelsesmæssige udfordringer med andre ledere i samme situation.

Læs mere om Netværk tilpasset til dig her.

Hvorfor kurser og programmer for nye ledere hos CfL

CfL har gennem 50 år arbejdet med målrettet udvikling af ledere. Vores erfaring og konstante fokus på optimering af vores kurser og programmer til nye ledere er din garanti for varigt udbytte.

Læs om vores tilbud af kurser og programmer for nye ledere nedenfor eller kontakt os og få sparring til at vælge det kursus eller program, der passer til dig.