Skulle det være noget særligt? Ja, det er faktisk noget særligt, for de er formentlig de mest idealistiske, progressive og tolerante generationer, som verden har set. Derfor er der brug for, at du som leder, ved, hvad du skal gøre for ikke at ende ensom og forladt i kampen om fremtidens talenter.

Undersøgelse efter undersøgelse viser, at ikke bare ønsker Millennials og GenZ sig noget andet af deres arbejdsliv, de er også klar til at tage konsekvenserne. Arbejdsliv og privatliv smelter i højere grad sammen og når man stiller store krav til sig selv og sit liv, så stiller man også store krav til arbejdspladserne – det skal brande mig – så kravet er, at arbejdet skal gøre mere for at tilpasse sig Millennials og GenZ end omvendt. Her er der fint materiale til forandring og løbende forventningsafstemning.

De mest succesrige virksomheder har tendens til at være dem, der er i stand til at tiltrække og fastholde de mest talentfulde medarbejdere. Derfor er det essentielt for ledere at forstå, hvad der motiverer Danmarks fremtidige arbejdsstyrke, som på nuværende tidspunkt udgør 10 % samlet set, hvis de ønsker at beholde og tiltrække de mest kompetence medarbejdere. At gøre sin organisation og egen lederstil klar til Millennials og GenZ er på mange måder værdiskabende. Millennials og GenZ er født og tilgår hele verden fra egen hånd via internet og SoMe, og kan uden videre aktivere og mobilisere store kontaktflader, lige præcis dette kan være en enorm ressource for en arbejdsplads. For denne gruppe er teknologien derfor ikke en sjov distraktion, det er måden at være til på.

Virkelighedsbilledet er uforudsigeligt og spørgsmålet er ikke længere om at kunne tilgå viden, men om at kunne selektere. Det accepteres ikke, at tingene ikke kan laves om, idet deres verden er bestående af disruption og innovation, og de synes, det er naivt og opgivende at sige: “Sådan er det bare”. De er ikke mere loyale, end de sagtens kan finde en konkurrent, der er mere villig til at tilpasse sig, end du er - og det er der mange, der vil. 

Her er, hvad de ikke bare ønsker eller forventer, men faktisk kræver:

  • Motivation, feedback og autentiske relationer

  • Mulighed for at avancere på arbejdspladsen

  • Hurtige, agile og trygge rammer

  • Ansvarlige og purposedrivet organisationer

  • Mentor- og karriereudvikling

  • Forbilleder i deres leder

  • CXO fremfor CEO

Ved deltagelse af kurset ’Ledelse af fremtidens arbejdsstyrke: Millennials og GenZ’ kommer du helt tæt på fremtidens arbejdsstyrke. Vi har lagt undervisningen i hænderne på Linette, som selv er Millennial. Du vil opnå kendskab til, og forståelse af, de to nye generationer, tidens bevægelser, hvorfor det er vigtigt at have et stærkt purpose og WHY samt forståelse af paradokser i forhold til at lede, motivere og fastholde. Endvidere zoomer vi ind på balancen mellem egen lederstil og organisatoriske rammer i forhold til fremtidens krav og forventninger. Ikke mindst får du lejlighed til at arbejde med dine egne reaktioner, som f.eks. ”Kan det nu passe?”

Kontakt Rådgiver Susanne Hommelgaard for mere information, kursustider og tilmelding på +45 33 48 88 66