Fordi god ledelse afhænger af situationen

Situationsbestemt Ledelse® II er en ledelsesfilosofi og et koncept, som tager udgangspunkt i, at mennesker er forskellige, og menneskers udgangspunkt for at kunne løse deres opgaver er forskellige.

Det må man som leder tage højde for i sine ledelsesstile, så disse tilpasses situationen og personens behov.
Med Situationsbestemt Ledelse® II får du et fælles sprog med dine medarbejdere, så du kan bruge den ledelsesstil, der er mest effektiv i situationen. Du får praktiske værktøjer til at fokusere på SMARTe mål, så du bliver god til at nedbryde din virksomheds strategi til konkrete mål for den enkelte medarbejder.

Formålet med Situationsbestemt Ledelse® II ?

Du lærer at anvende værktøjet til at arbejde med de ledelsesmæssige ressourcer, så du i samarbejde med dine medarbejdere kan opstille og nå afdelingens samt organisationens mål.

Din egen indsigt i din foretrukne lederstil gør dig opmærksom på dit udviklingspotentiale som leder, og du kan koble denne viden til situationer fra din dagligdag, hvor du ikke har givet dine medarbejdere den rette ledelse.

Du bliver trænet i effektiv kommunikation med det formål at udvikle dine medarbejderes kompetencer, selvtillid og motivation og herefter matche dem med de fire centrale ledelsesstile: instruerende, coachende, støttende og delegerende.

Situationsbestemt Ledelse® II lærer dig at arbejde med ledelsesmæssige ressourcer, der relaterer sig direkte til virksomhedens strategi, mål og resultater.

Hvordan og hvem kan anvende Situationsbestemt Ledelse® II ?

Du har nogen ledererfaring eller er nyere leder. Du kan også være en leder, der søger ny inspiration til at løse hverdagens ledelsesmæssige udfordringer, eller en del af en professionel ledergruppe, der nu har behov for et fælles, effektivt ledelsessprog.

Kurset henvender sig også til HR- eller organisationskonsulenter, som ønsker at blive certificeret for at have kompetence til at afholde kurset i egen virksomhed.

 

Hvem bruger Situationsbestemt Ledelse® II 

Tidligere deltagere har blandt andet været fra følgende virksomheder: Ambu A/S, Chr. Hansen A/S, Danske Spil A/S, Lån og Spar Bank A/S, Rambøll Danmark A/S, Rockwool A/S og Vestas Wind Systems A/S.