Videnhåndbog - Ledere uden formelt personaleansvar

Bliv styrket i din karriere som uformel leder

Er du leder uden formelt personaleansvar, eller har du valgt en karrierevej som specialist, projektleder, teamleder eller i en stabsfunktion, kan du her få sparring på de kompetencer og ledelsesværktøjer, du kan blive endnu skarpere i.

Det er i høj grad et spørgsmål om relationer og evnen til at håndtere den menneskelige interaktion, der er afgørende for, om man lykkes i jobbet som leder uden formelt personaleansvar.

Lederen uden personaleansvar skal lede uden at have ledelsens formalitet som ballast. Det giver særlige udfordringer. Hvordan motiverer man medarbejdere til at yde en topindsats, når deres formelle chef ikke ser indsatsen og kan vurdere den? Hvordan afklarer man sin rolle i forhold til medarbejdernes formelle chef og sikrer sig, at han eller hun forstår, at man har legitim ret til at trække fuldt ud på de medarbejdere, der er udvalgt til et team?

Vil du vide, hvordan du kan styrke og udvikle dine kompetencer og forudsætninger for at lykkes som leder uden formelt personaleansvar, så kig på programmet Prolog.

Prolog er udviklingsforløbet for dig, som er leder uden det formelle personaleansvar, hvor dit ledelsesansvar ligger i de projekter, processer og opgaver, du udfører. Du vil blive trænet i værktøjer, som:

  • giver dig en bevidsthed om din rolle og den adfærd, som skaber en god uformel leder
  • giver dig et bedre og hurtigere beslutningsgrundlag
  • giver dig en større gennemslagskraft som uformel leder
  • hjælper dig til at etablere bedre samarbejder
  • hjælper dig til at skabe resultater