Jeg er mere rolig, når jeg holder oplæg

Personlig udvikling med kurset "personlig gennemslagskraft"

Iben Louring Mortensen, projektleder i Vejdirektoratet, har været på kurset "personlig gennemslagskraft" - Nu er hun blevet bedre til at holde oplæg og præsentere uden for sin komfortzone.

Iben Louring Mortensen, projektleder i Vejdirektoratet.

Jeg holder en del oplæg, og jeg syntes, jeg manglede lidt gode værktøjer til at peppe det lidt op. Kurset ”personlig gennemslagskraft” fangede mig yderligere, fordi det har fokus på stemmen og kropssprog. Jeg kan nogle gange godt føle mig lidt usikker, når jeg holder oplæg, fordi jeg ikke er så stor, og min stemme er heller ikke super voldsom.

Underviseren havde stor fokus på hver enkelt af os. Selvfølgelig på vores svagheder, hvor vi skulle lære og træne den, men hun gjorde også rigtig meget for at få gjort os bevidste om alt det, vi var gode til. Det gjorde det til et meget positivt og udbytterigt kursus.

Gode teknikker at arbejde videre med

Forløbet havde en rigtig god længde på tre dage, og vi var et dejligt lille hold på otte personer. Der var rigtig god tid til at holde oplæg og prøve sine teknikker af. Jeg fik for eksempel at vide, at min stemme ikke var så dum, som jeg troede. Jeg skulle bare træne den og lave øvelser.

Efter kurset har jeg taget en del af teknikkerne med hjem og bruger i min hverdag. Vi lærte for eksempel at være lydhør og have øjenkontakt med dem, man taler med i stedet for at lire en præsentation af. Det kan godt virke meget banalt, men det handler meget om at være bevidst om min udstråling, så jeg for eksempel kan agere mere sikkert, når jeg holder oplæg.

Jeg er derfor også begyndt at skære ned på mine powerpoints. At have powerpoints i ryggen har været en god tryghed at have, men nu prøver jeg at komme væk fra det for ikke at tage fokus fra det, som jeg siger. I stedet sætter jeg et billede ind, som illustrerer det, jeg siger. Jeg prøver så vidt muligt også at holde pauser og gentage mine budskaber for at understrege dem og lade dem synke ind.

Kommer bedre igennem med mine budskaber

Jeg kan godt mærke, at jeg er bedre til at komme igennem med mine budskaber nu. Selvfølgelig, hvis det er en stresset hverdag, kan jeg godt komme til at falde tilbage i de gamle mønstrer. Men jeg prøver at lægge en plan, hvor jeg tager de forskellige delelementer og arbejder intensivt med dem i en periode for at blive bevidst om dem for at få det ind på rygraden.

Jeg synes allerede nu, jeg gør mine budskaber mere klare i min kommunikation. Det gør mig også mere rolig, når jeg skal holde oplæg eller kommunikere noget. Med de her redskaber, kan jeg handle mere impulsivt og uden for min komfortzone, fordi jeg ved at med redskaberne, går det nok – også selvom jeg ikke har tænkt 100 procent over det, jeg skal sige eller gøre.

Det var ikke så galt at blive filmet

En af de ting ved kurset, som var grænseoverskridende, var at vi skulle optages på kamera. Det skal man allerede første dag på kurset. Men det har været vigtigt for mig at kunne sige, at jeg også har gjort og klaret det.
Man bliver optaget i starten og på det sidste modul. På den måde kunne jeg se mine fremskridt og forskellen fra begyndelse og til slut.

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Har du behov for sparring, eller har du spørgsmål?

Susanne Hommelgaard

Susanne Hommelgaard
Senior kompetencerådgiver

T: +45 5154 4166
M: suh@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om personlig udvikling

Guide til DISC-modellen og de 4 DISC-profiler

DISC-modellen er en ramme til at forstå, hvordan mennesker har tendens til at tænke, føle og opføre sig. Den kan hjælpe dig med at opbygge bedre relationer, kommunikere mere effektivt samt motivere og forstå andre.

Test og profil: Hvad er forskellen?

Den korte forklaring er, at tests anvendes ved udvælgelse af kandidater, mens profil anvendes til udvikling. Rigtigt mange roder rundt i begreberne, så læs videre og bliv klogere, når Mette Babitzkow Boje, chef for testværktøjer, udlægger teksten.