Vær den som andre ønsker at følge

5 vigtige kompetencer lederen skal være opmærksom på for at blive en succesfuld leder

Blanchard-bogen: “The Secret: What Great Leaders Know and Do” – 5 vigtige kompetencer lederen skal være opmærksom på for at blive en succesfuld leder – som andre ønsker at følge.

Ledere kan finde utallige måder at hjælpe de mennesker, de leder. De bør derfor altid være på udkig efter nye og anderledes måder at udøve ledelse på. Der er dog mindst fem kritiske lederadfærdsformer, som lederen altid må forholde sig til ift. lederrollen:

  1. Evnen til at se, hvordan fremtiden tegner sig og være i stand til at lede medarbejderen mod målet ved at anskueliggøre fordelene ved at gå i den retning. Alle medarbejdere har brug for at vide, hvem de er, og hvor de skal hen, samt hvad der vil være meningsfyldt på deres rejse.
  2. Rekruttere rigtigt, engagere og udvikle sine medarbejdere. Skabe et miljø med de rigtige folk i det rigtige job, og samtidig skabe et miljø, hvor medarbejdere helhjertet investerer sig selv i arbejdet hen imod visionen.
  3. Fokusere på altid at blive bedre. Personligt og i forhold til systemer/processer og organisationsstruktur. Hovedbudskabet her er altid at stræbe efter at blive mere effektiv.
  4. Værdsæt resultater og relationer. Evnen til at skabe positive, målbare resultater og dyrke gode relationer med de mennesker, du leder. Relationer og resultater er lige vigtige. Blanchard udtrykker det således: ”Vi lærer traditionelt folk de vigtige færdigheder, de behøver for at få resultater: problemløsning, beslutningstagning osv. Ledere har brug for at bruge lige så meget energi på at opbygge relationer og opbygge forhold til deres medarbejdere. Det er et både/og , ikke et enten/eller.
  5. ”Leve” værdierne. At leve på en måde, der er i overensstemmelse med dine angivne værdier. Hvis en leder mister sin troværdighed, vil lederpotentialet være stærkt begrænset. Håbefulde ledere skal kunne mere end at være velformulerede og føre værdibaseret ledelse – de skal leve deres værdier hver dag.

Hvordan vurderer du dig selv på disse fem kritiske områder? Hvilken af disse fem adfærdsformer holder ud fra dine erfaringer oftest lederen tilbage?

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Har du spørgsmål?

Henrik Hvolbøll Eriksen
Senior Relations Manager

T: +45 2565 9000
M: her@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om ledelse

Stil krav til lederkurserne

De færreste har et naturligt lederskab i sig. Selv den bedste leder kan blive bedre, hvis der skabes rammer for at lykkedes som leder og ikke mindst gives de relevante værktøjer.