rådgivning

Colas: Den strategiske ledergruppe

Ledergrupper bliver typisk fanget i diskussioner om drift. Læs hvordan I kan flytte jer fra operationelt til strategisk mindset.

Strategiske og tværgående projekter har det med at blive trængt lidt i baggrunden, når vigtige operationelle emner skal eksekveres her og nu. I Colas Danmark havde man et ønske om at styrke samarbejdet og løfte det strategiske arbejde i ledergruppen. 

CfL, opdateret marts 2020

 

Hans Oluf Krog, CEO i Colas Danmark A/S, var ikke i tvivl om potentialet i sin ledergruppe, men gruppen havde nogle udfordringer med det tværgående samarbejde.

Hans Oluf Krog havde en idé om, at han gerne ville løfte ledergruppen rent ’mindset-wise’, så den blev mere strategisk tænkende:

”Vi skulle have løftet tankegangen fra overvejende at være operationel og relativt kortsigtet med løsninger her og nu, til at blive endnu mere strategisk.”

Samarbejdet med CfL

Colas og CfLs rådgivere, Jesper Bubandt Toft og Bjarne Jacobsen, skræddersyede processen sammen. 

Colas’ direktion udgøres af en CEO og en COO, mens ledergruppen består af 10 medlemmer.

"Vi satte os ned sammen med CfL for at udvikle ledelseskonceptet, hvorefter vi indledningsvis gennemførte tre events af to dage, hvor hele ledergruppen var samlet.”

CfLs rådgivere indledte processen med at vurdere samarbejdet i ledergruppen og potentialet for mere effektive ledermøder. Der kan nogle gange opstå ”kanalforvirring”, når ledergruppen skal zoome ind og ud mellem strategiske projekter og her-og-nu problemstillinger, hvis man ikke har afstemt, om man skal diskutere eller beslutte.

I Colas’ tilfælde fik ledergruppen sat ord på noget at det, der kunne frustrere gruppens samarbejde:

”Hvis du skal arbejde tæt sammen med andre, er det vigtigt du forstår, hvad de andre mener. Man skal ”stille ind på den samme kanal”, når man taler sammen, ellers kan man let misforstå hinanden, og møderne tager for lang tid. Vi er blevet bedre til at forstå hinanden, og vores møder er mere effektive,” slår Hans Oluf Krog fast.

virksomheden

Colas Danmark

Colas Danmark A/S producerer og udlægger asfalt med fokus på bæredygtighed, sikkerhed og miljø. Virksomheden producerer asfalten på egne fabrikker, udvinder råstoffer i egne grusgrave og fremstiller bitumen-emulsion og specialbitumen. Colas Danmark A/S udvikler løbende nye innovative løsninger i samarbejde med Colas Gruppens laboratorier og specialister i Danmark og udlandet.

Afhænger også af adfærd

For at blive bedre til at samarbejde og diskutere strategisk, blev der også arbejdet med ledergruppens adfærd:

”Jesper havde gode input til vores adfærd undervejs. Bjarne trænede gruppen i principperne i, hvordan vi i højere grad fik strategi med ind i ledermøderne. Vi har fået en bedre mødeafholdelse – og jeg synes, ledergruppen har flyttet sig i forhold til før”, forklarer Hans Oluf Krog.

Casen om Colas Danmark A/S er succesfuld, fordi træningen havde fokus på det ledergruppen mener er relevant for det daglige arbejde og forretningen:

”I stedet for, at du kommer på kursus og arbejder med nogle cases – og så skal hjem og oversætte det du har gennemgået til din egen hverdag - så hænger successen i dette forløb sammen med, at vi kunne relatere det til vores daglige arbejde,” konkluderer Hans Oluf Krog.

Ifølge Hans Oluf Krog er det overordnede resultat ikke til at tage fejl af:

”Det er nyttigt, når hele ledergruppen kan se, at det flytter noget at gennemgå et forløb med fokus på samarbejde og strategi.”

Læs hvordan CfL kan hjælpe med strategien

Hvad kan rådgivning gøre for den tværfaglige ledergruppe?

Hans Oluf Krogs gode råd til virksomheder med en tværfaglig ledergruppe, der ønsker at blive bedre til at samarbejde:

Samarbejde i store ledergrupper

”Ledertræning på denne måde er særdeles brugbart, hvis du skal have store ledergrupper til at arbejde sammen om et fælles mål. Det giver en dybere forståelse for hinanden, og man får tid til at diskutere emnerne til bunds.”

Tryg proces

”Hvis man skal have succes med at træne og arbejde feedback’en ind, kommer man tæt på deltagerne, og det kan virke overvældende. Derfor er det vigtigt, at alle som deltager i processen følger sig trygge. Det formåede både Jesper og Bjarne fra CfL at gøre på en sådan måde, at ingen følte sig udstillet.

Arbejder med os og vores ledelsesgruppe

”I stedet for, at du deltager i et kursus, hvor du lærer lidt om strategi og lidt om samarbejde, var forløbet skræddersyet til vores hverdag. Styrken lå i, at det er ikke var kunstigt, men indgik naturligt i vores dagligdag.”

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Behov for råd og sparring?

Henrik Hvolbøll Eriksen
Senior Relations Manager
T: +45 2565 9000
E: her@cfl.dk

Henrik Graungaard
Chefrådgiver
T: +45 5154 4126
E: hgr@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om strategi

TEMA: STRATEGI OG EKSEKVERING

Vi hjælper dig med strategiarbejdet

Sådan arbejder CfL med strategi - fra formål over analyse til eksekvering.