HR-Jura

Læs en deltagers oplevelse med kurset HR-jura

Trine Palm fortæller om sin oplevelse som deltager på kurset HR-jura.

CfL, juli 2022


"Vores virksomhed er en relativt ny virksomhed. Vi startede i 2013. Her på det sidste voksede vi os så store, at der var en masse hverdagsspørgsmål, som en af os blev nødt til at have på rygraden juridisk. Derfor søgte jeg kurser i HR-jura og fandt forløbet hos CfL."

Gode cases på emnerne

"HR-jura var virkelig et fedt forløb for mig. Forløbet var intenst – der var meget at lære på to dage, men det var fedt, at der var hverdagssituationer/cases sat på mange af emnerne. Det er dem, jeg kan huske nu, når jeg står i situationen og skal bruge juraen. Enten som ren hukommelse eller i så fald at vide, hvilket dokument jeg skal tage fat i for at læse op på det."

"Lige nu, er jeg især glad for at have fået mere viden om barselsregler, som jeg var forvirret over og havde svært ved at huske og forstå. Vi sidder i en virksomhed, hvor der ikke har været mange på barsel, og vi er en del mænd på arbejdspladsen, som skal på barsel nu."

"Så er der ferielovgivningen, som vores virksomhed ikke havde helt styr på. Det har vi fået ryddet op i. Nu er alle vores kontorer i gang med at få implementeret et nyt system, så vi har et overblik over, hvad vi har holdt af ferie, hvad vi har tilbage, om der er noget, som skal rykkes til året efter, eller om der er noget, som skal indbetales."

Jeg har fået ro – virksomheden har fået ro

"Jeg kan klart mærke en forskel fra før jeg var på kurset til efter, jeg havde været der. Det er todelt, kan man sige."

"Jeg har fået en ro, når jeg vejleder folk omkring nogle af de juridiske ting. Det er ikke længere på mavefornemmelse, men i stedet har jeg fået mere styrke i mig selv og mine svar. Derudover, tror jeg for virksomheden, at der er kommet en bedre fornemmelse i forhold til, at der nu er en person, som tydeligt har taget ansvar for, at på ryddet op i de her ting. For eksempel har vi fået lavet en hel ny ansættelseskontrakt, fordi den gamle var forældet og havde fejl."

"Vi har ikke som sådan været utrygge inden, men jeg tror, at der nu er en mere rolig følelse, fordi vi i opstartsfasen har været drevet af interesse og ild. Nu har vi fået juraen med."

Nu sidder det i hukommelsen

"I virkeligheden kunne jeg svare på mange af de her ting før forløbet, men der var det baseret på personlig erfaring og svar. Nu ligger viden og teori på frontallappen og er klart i min hukommelse."

"Alle som sidder med nogen som helst form for personaleledelse kan have gavn af at tage et kursus i HR-jura. Man tænker nok ikke i sin hverdag over, at det er juridiske spørgsmål, man svarer på, og der er det godt at vide, hvad juraen siger i forskellige situationer."

Læs mere om kurset i HR-jura.

Hent kursusfolder om Aktuel HR-jura

Her kan du hente en kursusfolder med information om Aktuel HR-jura.

Har du behov for sparring eller har du spørgsmål?

Tina Holm
Senior Kompetencerådgiver

T: +45 5154 4128
M: tho@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Hent vores brochure og se vores kurser og programmer som er designet til HR Brochuren giver et fuldt overblik over kurser og programmer til dig som arbejder med HR samt et indblik i kursernes opbygning og indhold. Ligeledes vil du finde en række udtalelser fra tidligere deltageres, som fortæller om deres udbytte og oplevelser. Udfyld formularen nedenfor, så sender vi brochuren direkte til din indbakke. Download brochure

Seneste artikler om HR og HR-jura