Lederudviklingsforløb

Strategisk ledelse og eksekvering i Grønland

En af de mest hårdnakkede myter om strategi er, at alle planlagte strategier mislykkes. Det er ikke skudt helt ved siden af, viser undersøgelser fra CfL: De særlige rammebetingelser i Grønland gør det ikke nemmere, men heldigvis er det noget, man kan arbejde med

Download brochure om forløbet

Afhold kurset hos jer

Alle vores kurser kan leveres som interne forløb i jeres organisation. Læs mere.

Strategisk ledelse og eksekvering i Grønland

Strategi handler i høj grad om at eksekvere den strategi, som giver størst værdi for din organisation. Med de særlige rammebetingelser der er i Grønland - og med klimaforandringer, mangel på arbejdskraft, inflation mv. er det sjældent, at den strategiplan, der blev vedtaget for tre år siden, holder. Hvad gør vi så? Lader stå til? Det er selvfølgelig en dårlig idé. Vi er nødt til at arbejde med strategi på en ny måde.

I CfL har vi udviklet et nyt lederudviklingsprogram, "Strategisk ledelse og eksekvering i Grønland". Programmet sætter fokus på din rolle, for når analysen er på plads, har du så modet - og mandatet - til at træffe de nødvendige strategiske valg og fravalg? Vi gør dig klogere på psykologien bag beslutninger i strategiprocessen. Hvor ligger barriererne for eksekvering? Hvordan får du en strategi til at leve i hverdagens beslutninger, så I hurtigt kan justere - eller helt omstille organisationen?

Med klimaforandringer, grøn omstilling/ESG, digitalisering, AI, inflation og ikke mindst mangel på arbejdskraft er vi nødt til at arbejde med strategi på en ny måde i Grønland

Indhold

Strategisk ledelse handler om, hvordan I sammen skaber værdi i fremtiden inden for dit ansvarsområde. Undervejs i programmet får du den seneste viden inden for strategisk udvikling og eksekvering samtidigt med, at du bliver klogere på din egen rolle som leder i spidsen for en strategiproces.
Ét er at vedtage en strategi. Noget andet, og sværere, er at få den til at leve i hverdagens beslutninger hos alle. Derfor sætter vi fokus på de udfordringer, du møder i praksis.
Du får et klart billede af de forskellige valg i strategiprocessen, som kan hjælpe succesen på vej. Desuden får du konkret mulighed for at arbejde med dine aktuelle valg og udfordringer i egen organisation.

 

Forløb

Strategi og din rolle som leder af strategiprocessen

Tre dage med bl.a.:

  • Introduktion til strategiprocessen, indblik i egen rolle og strategiske adfærd
  • Strategianalyse – værktøjer og de psykologiske mekanismer, der spænder ben undervejs
  • Arbejde med dine egne strategiske udfordringer og handlemuligheder

Strategiudvikling og klargøring af organisationen

Tre dage med bl.a.:

  • Viden om de metoder til at vælge retning og indsatser til og fra?
  • Egen og ledergruppens beslutningsstile i strategiudviklingen
  • Vurdering af behovet for organisatoriske tilpasninger, kultur, incitamentsstrukturer mm.

Eksekvering og strategisk agilitet

Tre dage med bl.a.:

 • Niveau af autonomi i eksekveringen og forpligtigelse til fælles retning
 • Strategisk agilitet, herunder budgetfleksibilitet, måljustering og tilpassede handlinger
 • Hvordan håndteres personlige konflikter undervejs i strategiprocessen?

I forløbet får du en 90 minutters coachingsamtale med  underviser. Målet for samtalen er at komme tæt på de personlige refleksioner, du har i rollen som strategiansvarlig. Her vil coachen lytte til, og hjælpe med, at skabe et klart billede af, hvad lige præcis du ønsker at arbejde med undervejs i forløbet.

For at sikre maksimal effekt af forløbet afholder vi, som noget helt unikt, et online netværksmøde efterfølgende. Her mødes du med de øvrige deltagere og arbejder videre med dine strategiske og personlige udviklingspunkter. Mødet er faciliteret af en underviser, og vi sætter fokus på gensidig sparring, læring og nye perspektiver.

Målgruppe

Strategiarbejdet kan omfatte hele din organisation, men det kan også dreje sig om dit eget forretningsområde eller din egen afdeling, hvor du har ansvaret for at udvikle, drive, eksekvere eller justere på strategien. Strategi handler om at skabe fælles retning og handlekraft, uanset hvor du kommer fra. Programmet samler derfor ledere med et strategisk ansvar fra forskellige sektorer fra den privat og offentlige sektor i Grønland.

Det siger tidligere deltagere

10 fordele, du opnår, ved at deltage i programmet:

 • 12 måneder med læring og nye indsigter, som du kan bruge fra dag ét
 • 9 intensive undervisningsdage og et netværksmøde med erfarne eksperter
 • En gang personlig coaching, der vil øge værdien af din deltagelse
 • En ny forståelse for lederskabet i strategiprocesser
 • Et klart billede af de forskellige valg i strategiprocessen
 • Forståelse for psykologien bag den organisatoriske adfærd undervejs
 • Effektfulde metoder til at få strategien til at leve i hverdagens beslutninger
 • Værktøjer til at analysere, udvikle, klargøre, drive og tilpasse strategier
 • Fokus på din virkelighed gennem sparring og arbejde med egne strategiprojekter
 • Et unikt netværk med strategiske ansvarlige ledere i Grønland
Jeg har personligt gennemgået flere lederudviklingsprogrammer hos CfL, og disse har beriget mig med indsigt i kompleksiteten af ledelsesopgaven. Dette har også medvirket til, at jeg konstant er opdateret med den nyeste viden inden for ledelse og relevante ledelsestemaer.

Ofte stillede spørgsmål

Chef for rådgivning Michael Tolstrup

Michael har mere end 15 års erfaring som strategisk rådgiver og coach for ledere i større private og offentlige organisationer. Michaels ekspertise omfatter strategiudvikling, procesudvikling, facilitering, ledelsesudvikling, udvikling af ledergrupper, forandringsprocesser samt individuel coaching og sparring med fokus på strategisk ledelse.
Du kan læse mere om Michael her.

Chefrådgiver Annette Elgaard Bøttger

Annette har stor erfaring med ledelsesudvikling på alle niveauer, i ledergrupper samt individuelt. International erfaring med talentudvikling og talent assessment. Annette har undervist på kurser i Grønland siden 1998. Du kan læse mere om Annette her.

Programmet afholdes på Hotel Hans Egede

Middagene afholdes på deres restaurant, Sarfalik

Hent vores brochure om udviklingsprogrammet Strategisk ledelse og eksekvering i Grønland Brochuren giver et fuldt overblik over forløbet til dig som er leder med strategisk ansvar og et indblik i forløbets opbygning og indhold. Udfyld formularen nedenfor, så sender vi brochuren direkte til din indbakke. Download brochure

Har du behov for sparring, eller har du spørgsmål?

Gitte Kapel
Senior kompetencerådgiver

T: +45 5154 4112
M: gka@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


CfL - Center for Ledelse. Hvem er vi?

Bedre ledere. Bedre resultater. Så enkelt har vi formuleret vores formål.

Hos CfL sætter vi stor pris på at arbejde sammen med grønlandske private og offentlige virksomheder og organisationer. Sammen tilegner vi os ny viden og nye kompetencer. Det gør vi bl.a. ved hvert år at afholde en række kurser indenfor ledelse, HR og personlig udvikling. Vi faciliterer HR- og ledernetværk og gennemfører interne kurser og konsulentopgaver for virksomheder og organisationer i Grønland.

Kernen i CfL er et stærkt ledelsesfagligt team, der består af erfarne rådgivere og højtuddannede specialister. Teamet opererer på tværs af konsulentydelser, kurser og netværk. Vi sætter en ære i at gøre os umage for at være hjælpsomme og forstå de særlige forhold der gør sig gældende i grønlandske virksomheder og organisationer. 

CfL kan også bidrage til...

Strategi Her arbejder vi med at finde vejen til fremtiden. Men ingen strategi uden implementering. Fra den indledende analysefase rådgiver vi om, hvordan I som ledelse sikrer eksekvering og opfølgning. Læs mere
Ledelsesudvikling CfL bidrager med at skabe retning, klarhed og resultater i balancen mellem organisationens mål og medarbejdernes potentiale. Vi rådgiver om ledelse på alle niveauer og ud fra forskellige vinkler. Læs mere
Offentlig ledelse Danmark har en af de mest veldrevne offentlige sektorer i verden - takket være dedikerede ledere og medarbejdere. Vi rådgiver om organisering, kultur, tværsektorielt samarbejde og meget mere. Læs mere
Ledelseskoncepter Vores udvalg af ledelseskoncepter er designet til at imødekomme forskellige behov og udfordringer, der er forbundet med at lede og udvikle teams og organisationer. Læs mere
Få besked om nye datoer

For at få en mail når der er nye datoer skal du acceptere vores privatlivspolitik