CfL-Klubhusmøde

Sådan skaber du diversitet og inklusion

/Eksklusivt for medlemmer/Gratis

Da MeeToo-bevægelsen bragede igennem i Danmark i efteråret 2020 fik ligestillingsdebatten fornyet kraft, og i dag lever den homogene arbejdsstyrke og ledergruppe på lånt tid. Den unge generation, kunder, investorer og andre interessenter kræver diversitet – på tværs af køn, alder og etnicitet.

Det kan være en både bøvlet og udfordrende ledelsesopgaver, så hvordan gør du? Få en række bud på dette CfL-Klubhusmøde, hvor du bl.a. kan høre oplæg om: 

  • Rejsen fra Gender Diversity til inklusion. Ved Mikala Larsen, HR direktør for Nestlé Nordics, og Mona Hald, Nordisk HR Business Partner i Nestlé.
  • Tag hånd om den psykologiske tryghed. Ved Pernille Grove, seniorrådgiver i CfL og dagens vært. 

  • Forskelsbehandling kan blive en dyr affære. Hvad siger reglerne? Ved Birgit Gylling Andersen, advokat hos CPH LEX Advokater.

Læs udbygget programbeskrivelse nedenfor.

Ved tilmelding til CfL-Klubhusmødet kan du vælge mellem fysisk deltagelse i København eller deltagelse online. 

Rejsen fra Gender Diversity til inklusion i Nestlé

Ved Mikala Larsen, HR-direktør for Nestlé Nordics, og Mona Hald, Nordisk HR Business Partner.

Diversitet er den nemme del. Inklusion er det svære. Sådan lyder det fra Nestle’s nordiske HR-direktør, der for flere år siden forlod det entydige fokus på køn og alligevel har lige så mange kvinder som mænd i på de øverste lederposter i dag.  

Hør, hvorfor og hvordan Nestlé gennem en årrække har arbejdet med diversitet og inklusion. De bærende principper har handlet om gennemsigtighed, fleksibilitet og en bred fortolkning af minoritetsbegrebet. Hvad har det betydet? Og hvordan har ledere og medarbejdere reageret på de forskellige elementer? Sidstnævnte giver Mona Hald sit bud på. 

Mikala Larsen
Direktør for Norden. Har 16 års erfaring inden for HR, de seneste 11 år hos Nestlé. Fra 2013-15 blev hun forflyttet til Schweiz som HR Management Development Manager for Nestlé Professional. Er uddannet i både Danmark og USA, senest med en kandidateksamen i Organizational Behaviour fra CBS. Mikala Larsen arbejder med alle områder af HR, herunder strategisk planlægning.

Mona Hald
Nordisk HR Business Partner. Har 14 års erfaring inden for Human Resources, de seneste 8 år hos Nestlé. Mona Hald har i mange år arbejdet indenfor telebranchen i både økonomi, marketing og logistik for derefter at forfølge HR-karrieren, hvor hun i dag arbejder i krydsfeltet mellem forretningen og HR. Har en BA i kommunikation fra CBS suppleret med en coachuddannelse. 

Tag hånd om den psykologiske sikkerhed

Ved Pernille Grove, erhvervspsykolog og seniorrådgiver i CfL

Listen af positive effekter er lang, når diversiteten er høj, men i meget sammensatte teams er der også øget risiko for gruppekonflikter. Det kræver god ledelse, og den vigtigste forudsætning for at få det bedste ud af teams med høj diversitet er at have en kultur med høj psykologisk sikkerhed. Det handler om, hvor trygge vi er i de grupper, vi er en del af. Det handler om, hvad vi oplever og føler i de relationer vi indgår i, og så øger psykologisk sikkerhed træfsikkerheden i vores opgaveløsning og trivslen hos gruppens medlemmer.

I dette oplæg giver Pernille Grove, der er uddannet cand.psych med speciale i arbejds- og organisationspsykologi, en indføring i, hvad psykologisk sikkerhed egentligt handler om. Hvordan kan du som leder konkret tage hånd om de teams, du står i spidsen for? 

Forskelsbehandling kan blive en dyr affære

Ved Birgit Gylling Andersen, advokat hos CPH LEX Advokater.

Et nyt, ganske vidtgående EU-direktiv vil stramme reglerne for ligeløn, og det er bare ét af de mange områder, I bør forberede jer på. Birgit Gylling Andersen, der har arbejdet som advokat med speciale i ansættelsesret siden 2001, giver jer i dette oplæg en indføring i reglerne om forskelsbehandling. 

I sin karriere har Birgit haft særligt fokus på ligebehandling/ikke-forskelsbehandling. Hun sad i Ligebehandlingsnævnet i næsten 10 år og var dermed med til lægge linjen for fortolkningen af reglerne om ligebehandling/ikke-forskelsbehandling. Birgit Gylling Andersen er samtidig uddannet mediator og har derfor fokus på, hvordan parterne kan løse konflikter på en gensidig respektfuld måde. Er som ekstern lektor i arbejdsret vandt til at formidle juridisk stof på en engagerende måde. 

Tilmeld dig arrangementet
Tilmelding

Ved tilmelding skal du acceptere vores forretningsbetingelser og privatlivspolitik

Har du spørgsmål?

 

Lene Buddike
Administrativ assistent

T: +45 5154 4139
M: lbu@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Kommende arrangementer

CfL-Klubhusmøde

Styrk virksomhedens rekruttering

Rekruttering har altid været en central ledelses- og HR-opgave, men kampen om kvalificeret arbejdskraft er taget til i styrke. Hvis din organisation vil gøre sig gældende, kræver det bedre håndværk og en mere strategisk tilgang i rekrutteringsprocessen.

DKK Gratis/Eksklusivt for medlemmer /

21. januar 2022

1 dage

CfL

Inspirationsmøder

Virtuelt infomøde: Udviklingsværktøjer

Har du de rigtige værktøjer til udvikling af ledere og medarbejdere i din virksomhed? På dette infomøde bliver du introduceret til værktøjer, der bl.a. understøtter motivation og trivsel, relationer og samarbejde samt evnen til at træffe beslutninger.

DKK Åbent for alle /

26. januar 2022

1 dage

Virtuelt/Adobe Connect

Inspirationsmøder

Virtuelt infomøde: Rekrutteringsværktøjer

Når det handler om rekruttering, gælder en simpel grundregel: One size doesn't fit all. Vælg værktøj efter stillingskategori og stillingsniveau. På dette infomøde bliver du introduceret til CfL's fire rekrutteringsværktøjer.

DKK Åbent for alle /

26. januar 2022

1 dage

Virtuelt/Adobe Connect

CfL-Briefing

De største dagsordner i 2022

Vær med, når Politikens internationale kommentator og techredaktør Michael Jarlner giver sit bud på de vigtigste internationale agendaer i det nye år.

DKK Gratis/Åbent for alle /

28. januar 2022

1 dage

CfL