Konference

Organisationer i bevægelse 2022

Snart griner vi af 8-16 jobbet. Men hvad er alternativet?

4.500 kr. for medlemmer/5.500 for ikke-medlemmer.

Konferencen er desværre udsolgt, men du kan tilmelde dig venteliste.

Vær med, når CfL i samarbejde med Djøf indbyder til stor konference om det moderne arbejdsliv. Oplev en perlerække af fremtrædende forskere og keynotes og få deres perspektiver på alt fra mening og motivation til selvledelse og sammenhængskraft – og alt derimellem.

Deltag også i private sessions om bl.a. psykologisk tryghed, agil organisering og fire dages arbejdsugen. 

Glæd dig til en dag i selskab med:

Svend Brinkmann, professor i psykologi, Aalborg Universitet 
Lise Dahl Arvedsen
, ph.d., forfatter og foredragsholder
Signe Bjørg Lyck, cand.merc.psyk., Future Work Lab
Ulf Hahnemann, Advisor & Mentor
Erik Korsvik Østergaard, Co-Founder og fremtidstænker i Good Morning April
Michael Pedersen, lektor ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi ved CBS 
Vibe Klarup, generalsekretær i Amnesty International Danmark
Kent Højlund, administrerende direktør, Pingala
Nadia Bech Koppel, HR-chef, Djøf
Michael Tolstrup, chefrådgiver, CfL
Vibeke Hartkorn, moderator

Læs udbygget beskrivelse nedenfor. Download det fulde program her.

Dagens keynotes

09.15-09.50

Snart griner vi af 8-16 jobbet

Ved Lise Dahl Arvedsen, ph.d., forfatter og foredragsholder

Måden, vi samarbejder, organiserer og leder på, er under forandring. Der opstår nye dilemmaer, og vi får brug for andre rammer og andre kompetencer til at løse dem.

Få Lise Dahl Arvedsens bud på:

  • Hvilke værdier, idealer og kompetencer vi skal bygge fremtidens organisationer på
  • Hvordan vi klæder ledelsen på til at håndtere en hverdag, der er foranderlig, fragmenteret, uklar og ikke mindst teknologisk afhængig. 
09.50-10.30

Hvordan kan vi eksperimentere os til trivsel og et bedre arbejdsliv?

Ved Signe Bjørg Lyck, cand.merc.psyk., Future Work Lab

Når organisationer er i bevægelse, kræver det, at vi hele tiden afkoder, hvordan vi tilpasser måden, vi arbejder på. Både ledere og medarbejdere skal klædes på til at håndtere en uklar og foranderlig hverdag. Men hvordan gør vi? Hvordan skaber vi gode arbejdslivseksperimenter, der flytter organisationen ind i fremtiden?

Læn dig tilbage og lad dig inspirere, når Signe Bjørg Lyck  løfter sløret for, hvordan små og store eksperimenter helt konkret viser os, hvordan vi kan gribe opgaven an i praksis. 

11.00-11.35

Sådan ændrer du en 100 år gammel kultur

Ved Ulf Hahnemann, advisor og mentor

Med over 100 år på bagen og mantraet "Rettidig omhu" er Mærsk ikke en virksomhed, der umiddelbart rimer på store kulturforandringer. Ikke desto mindre var det, hvad tidligere HR-direktør Ulf Hahnemann kastede sig over. Lad dig inspirere af en personlig beretning om opgøret med topstyring i den traditionsrige virksomhed.

"Ofte er det kulturen, der spænder ben eller hjælper forandringer på vej! Det sværeste ved at ændre kulturen i Mærsk var at stole på, at de store, skelsættende beslutninger var rigtige - og have tålmodighed til at vente på, at resultaterne trillede ind".

11.35-12.20

Det meningsfulde arbejdsliv – set fra psykologens briks

Ved Svend Brinkmann, professor i psykologi, Aalborg Universitet

Mange vil gerne have fleksibilitet. Men hvordan skaber vi samtidig mening for hinanden og for fællesskabet? Svend Brinkmann er en stærk stemme i debatten om tidens tendenser, og hvordan vi kan gå både med og imod dem.  Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse.

Glæd dig til knivskarpe observationer og få svar på, hvordan du ikke bare "tænker ud af boksen", men også tænker på den boks, der danner rammen for et godt og meningsfyldt arbejdsliv. 

Foto: Kim Matthäi Leland, Scanpix/Ritzau
Foto: Kim Matthäi Leland, Scanpix/Ritzau
16.15-16.45

Hvad sker der de næste ti år?

Ved Erik Korsvik Østergaard, Co-Founder og fremtidstænker i Good Morning April

Fremtidens organisationer er fragmenterede og meget mere mangfoldige, end vi kender dem i dag. Det kommer til at handle om at skabe oplevelsen af at arbejde et lille sted, om lokal forankring, om tilhørsforhold og om mikrosamfund med egne kulturer, traditioner, strukturer og aftaler om ”sådan arbejder vi hos os”. Og det skaber behov for en ny type lederskab.

Erik afslutter konferencen med at give helt konkrete, håndfaste bud på, hvad der påvirker os, og hvad vi står overfor de næste ti år.

Private sessions kl. 13.30-14.30. Vælg mellem tre forskellige: 

Ti spørgsmål til professoren - Q&A med Svend Brinkmann

Hvad er værd at stå fast på i tilværelsen? Hvad har et menneske pligt til at gøre? Hvad er overhovedet et meningsfuldt arbejdsliv?

I en Q&A session med Svend Brinkmann går vi i dialog om alt det, der bevæger organisationer, mennesker og arbejdspladser. Få Brinkmanns bedste bud på dine spørgsmål inden for emnerne:

Fra industrisamfund til videnssamfund. Fremtidens arbejde. Nye ledelses- og organisationsformer. Arbejdet som eksistentiel arena. Trivsel, mistrivsel og stress. 

Er 4-dages arbejdsugen det forjættede land? 

Ved Michael Pedersen, lektor på CBS, og Vibe Klarup, generalsekretær i Amnesty International

I England er den 4-dages arbejdsuge blevet genstand for et gigantisk forskningsprojekt. Også i Danmark kaster flere organisationer sig ud i eksperimentet. Hvad er erfaringerne? Og hvad kræver det af ledere og medarbejdere, når de kun arbejder 30 timer, men skal levere 37 timers værdi? 

Det har Michael Pedersen forsket i.

Sammen med Vibe Klarup, generalsekretær i Amnesty International, der indførte 4-dages arbejdsuge i 2020, vil Michael Pedersen udfolde de jobmæssige og personlige følger og virkninger af en 4-dages arbejdsuge:

 

  • Hvad sker der, når vi ændrer på kendte rytmer og processer?

  • Hvad kan organisationer, der ikke er villige til at gå hele vejen, bruge erfaringerne til?

Den lederløse organisation (næsten)

Ved Kent Højlund, administrerende direktør, Pingala

Kan én leder håndtere 100 medarbejdere? Ja, og tilmed i en organisation med masser af lederskab. Det er erfaringerne fra It-konsulentvirksomheden Pingala, som har bevaret en hel flad struktur, selv om de er gået fra 10 til 100 medarbejdere på 7 år.

Pingala har fået Børsens Gazellepris 8 år i træk og er en af flere moderne arbejdspladser, der eksperimenterer med nye organisationsformer. Få indblik i, hvad der kendetegner kulturen, hvordan det er at arbejde i og med den lederløse organisation, og hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. 

 

Private sessions kl. 15-16. Vælg mellem tre forskellige: 

Styrk den psykologiske tryghed. Konkrete erfaringer og værktøjer

Ved Nadia Bech Koppel, HR-chef, Djøf

Forudsætningen for innovation, gode beslutninger og trivsel er psykologisk tryghed. Men hvordan griber du det an i praksis? Nadia Bech Koppel har arbejdet med psykologisk tryghed i mange år, og hun har for nyligt delt sine praktiske erfaringer på en master class med ophavskvinden til begrebet, Amy Edmondson.

Få indblik i de erfaringer, Nadia har gjort sig fra sit arbejde i Djøf og i Københavns Politi. Du får gode råd og helt konkrete værktøjer med hjem. 

Hvad kræver skiftet fra traditionel til agil organisering?

Ved Michael Tolstrup, chefrådgiver i CfL

Agilitet er et af tidens store hadeord, men bruger du ledelsesværktøjet rigtigt, kan transformationen fra traditionel til agil organisering hjælpe jer med hurtigt og fleksibelt at handle på nye muligheder.

Michael Tolstrup, der har mange års erfaringer som rådgiver for ledere i større private og offentlige virksomheder, giver dig indblik i: Hvorfor og hvornår den agile organisation er relevant? Hvilke elementer er der på spil? Hvilke udfordringer giver det, når den gamle kultur og adfærd er tilbøjelig til at æde de agile værktøjer? 

Ledelse og forandring skabes tirsdag formiddag kl. 10

Ved Lise Dahl Arvedsen, ph.d., forfatter og foredragsholder

Organisationens foranderlighed kalder på et stærkt lederskab til at skabe mening, til at facilitere vigtige dialoger og til at understøtte et psykologisk trygt rum. Alt det gør vi konkret gennem vores adfærd og handlinger tirsdag formiddag kl. 10.00. Hvordan?

Lise Dahl Arvedsen giver dig konkrete case-eksempler på, hvordan organisationer med rødder i industrialiseringens tid, bliver udfordret i en foranderlig verden. Hun byder også op til debat om de mulige veje fremadrettet, når du bringer dine egne dilemmaer i spil. 

Dagens moderator

Vibeke Hartkorn, CEO

Vibeke Hartkorn er en engageret og skarp moderator, der forstår at iscenesætte gæster og talere på en dynamisk måde. Hun er uddannet journalist og har tidligere været TV-vært på DR.

I dag arbejder hun som strategisk kommunikationsrådgiver og optræder selv som debattør og taler. Hun sidder desuden i en række bestyrelser. 

Download det fulde program her.

Tilmeld dig nedenfor. Husk, at du sparer 25% på billetprisen, hvis du tager én eller flere kolleger med.

Tilmeld dig arrangementet

Tilmelding

Ved tilmelding skal du acceptere vores forretningsbetingelser og privatlivspolitik


Har du spørgsmål?

 

Pia Fuglsang Bach
Communitychef

T: +45 5154 4149
M: pba@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik