Den rette beslutningsstil sikrer god eksekvering

Tidligere projektdirektør Line Røtting Dornan har med succes prøvet at skifte fra en beslutningsstil til en anden i forbindelse med en vanskelig opgave med mange eksterne interessenter. Inspirationen fik hun fra CfLs udviklingsforløb, Advanced Business Development, ABD.

Line Røtting Dornan er civilingeniør og HD samt ejendomsmægler, og hun har i 17 år arbejdet med projektledelse og projektudvikling i entreprenørbranchen. I denne verden har hun haft god brug for en hierarkisk eller en besluttende stil.

”Når jeg har besluttet noget, så er det bare af sted. Jeg har altid fået at vide, at jeg er meget beslutsom og resultatorienteret, men jeg er også klar over, at jeg risikerer at løbe 100-meteren, inden de øvrige deltagere er nået ud af startblokkene,” siger Line Røtting Dornan, der er tidligere projektdirektør i NCC Property Development A/S. Hun udvikler erhvervsejendomme og agerer i forhold til eksterne organisationer og deltagere i projekterne.

”Når jeg sidder med nogle store projekter og har mange forskellige interessenter, som nogle gange har modstridende interesser, er det endnu vigtigere med en beslutningsstil, hvor tingene bliver drøftet, rammerne sat og beslutningen eksekveret, så interessenterne tager ejerskab for beslutningerne – også selv om det kan være i strid med deres egne interesser,” siger hun.

Valg af beslutningsstil

I efteråret 2011 begyndte hun på CfL udviklingsforløbet Advanced Business Development og afsluttede det i januar. Det har givet hende nogle nye værktøjer at arbejde med i beslutningsprocesserne. Som business case på ABD valgte hun et igangværende byudviklingsprojekt.

”På ABD har jeg lært at fokusere på, hvordan jeg beslutter og sætter ord på dét, jeg tænker, når jeg skal have besluttet noget. På ABD er jeg blevet bevidst om at bruge den beslutningsstil, der passer til opgaven. Når man arbejder overordnet med strategier og beslutningsprocesser over for eksterne samarbejdspartnere, kan der med fordel anvendes en mere integrerende facon. Det vigtigste er, at få samarbejdspartnerne, projektgrupperne eller team til at tage ejerskab, og jeg kan se, at det har virket i denne sammenhæng,” siger Line Røtting Dornan.

Eksekvering på kortere tid

Business casen handlede om en seks år gammel udviklingsplan, som ikke længere var realistisk med dagens ejendomsmarked. Derfor har hun været med til at træffe en hård beslutning om at begynde forfra.

”Min case blev så at få hele det offentlige politiske system, andre myndigheder og institutioner samt selve NCC til at spille med i stedet for at blive modspillere. Jeg har arbejdet meget med at kunne håndtere dét, jeg kalder politisk fnidder, uden at jeg går op i limningen. På den måde har jeg fået sat gang i en proces, der gør, at jeg har gennemført beslutninger, hvor alle synes, at de er med – og at de føler, at det er nogle OK beslutninger.

”Hvis man kigger på tidslinjen for hele processen, så tager det kortere tid på denne måde, men jeg skal personligt bruge meget mere tankekraft og flere kræfter på processen omkring beslutningsstile, indtil metoden sidder på rygraden,” siger Line Røtting Dornan, som også har gjort god brug af de strategiværktøjer, som hun har lært på ABD.

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Behov for råd og sparring?

Henrik Hvolbøll Eriksen
Senior Relations Manager
T: +45 2565 9000
E: her@cfl.dk

Henrik Graungaard
Chefrådgiver
T: +45 5154 4126
E: hgr@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om ledelse

Stil krav til lederkurserne

De færreste har et naturligt lederskab i sig. Selv den bedste leder kan blive bedre, hvis der skabes rammer for at lykkedes som leder og ikke mindst gives de relevante værktøjer.