Lær at lykkes med din strategi

Nye værktøjer, et inspirerende miljø og andre øjne på lederskabet kan være det, der skal til, hvis strategiposen skal rystes, og der skal tænkes innovativt. Et fornyet blik på lederskabet kan skabe glæde og resultater.

Livet som leder kan være spændende og udfordrende, men alligevel er det ikke altid givet, at man kommer helt i mål med sine idéer og projekter. Ifølge CfL-Undersøgelsen om eksekvering 2017 mener kun 26 % af lederne, at de i høj grad er gode til at nå organisationens mål. Trods en bred viden og mange års erfaring som leder kan der altså være god grund til at få rusket op i strategier og ledelsesform og strø lidt nytænkning til lederskabet.

At projekterne ikke altid lykkes helt som planlagt kan handle om, at rutinerne ikke bliver udfordret, og at man som leder har brug for at få nye øjne på lederskabet og blive udfordret af ligesindede. Sparring og input udefra kan nogle gange være det, der fører til, at strategien bliver implementeret og eksekveret på den helt rigtige måde, ligesom det også kan åbne helt nye døre for innovation og nytænkning.

Nye øjne på eget projekt
Det kan nogle gange være svært at se skoven for bare træer. Det samme gælder, når man som leder styrer et projekt fra spirende idé til endelig eksekvering. Man kan se sig blind på de udfordringer og fejl, der måtte være, og derfor er det en fordel at lade andre ligesindede tage et kritisk blik på projektet. Gerne ledere fra andre brancher eller andre typer af virksomheder, som har et helt andet udgangspunkt end en selv.

”Som leder holder du måske fast i nogle rutiner og idéer, der resulterer i nogle fejl, som du selv overser, men som for andre er helt åbenlyse. Her kan det være rart at få klar besked, så du kan handle på dine udfordringer og ikke mindst blive opmærksom på de muligheder, som dine sparringspartnere påpeger. Ofte ligger de spændende muligheder lige foran dig,” siger Ejner Jacobsen, chefrådgiver hos CfL, der bl.a. udbyder kurset Strategisk Ledelse for erfarne ledere.

Fra leder til innovator
Mens nogle projekter er lige ud ad landevejen, kan det være svært at slå igennem med andre. Alle – uanset position – kan have gavn af at blive inspireret og afprøve sig selv på nye måde. Her kan løsningen være et kursus, der giver lederen en række strategiske værktøjer, som anvendes på et konkret projekt, samtidigt med at den enkelte leders ledelsesadfærd bliver analyseret og udfordret af andre ledere, der kan komme med nye indspark.

”Ofte handler det om, at lederne har mange bolde i luften. På kurset får de dels tid og plads til at gennemtænke projektet og deres ledelsesstil fra flere vinkler, men de får også en række værktøjer og nye input, der kan få dem ud over rampen. Det, at de skal forholde sig til, hvad de plejer at gøre og samtidigt forholde sig til og lade sig inspirere af andres ledelsesstil, kan give dem den klarhed, de har brug for,” siger Ejner Jacobsen og tilføjer:

”For mange ledere – uanset hvor erfarne de er – er det ikke længere nok at gøre det, som de plejer. Mange virksomheder står over for strategiske og kulturelle udfordringer, og derfor er det nødvendigt at ruske op i både strategi og ledelsesstil og tænke ud af boksen. Med et nyt netværk, aha-oplevelser og nye tankemønstre har lederen et bedre og mere kreativt udgangspunkt, når der skal sås nye frø i virksomheden.”

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Har du spørgsmål?

Henrik Graungaard
Chefrådgiver

T: +45 5154 4126
M: hgr@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om strategi