Sådan lærer du at skære ind til benet

Læs, hvad en tidligere deltager har fået ud af kurset Proceskonsulenten i Nuuk

Af Marie Hundevad Malmer, juni 2020

Melissa Geisler Krogsgaard, kommunikationskonsulent i GrønlandsBANKEN, har gennemført kurset Proceskonsulenten i Nuuk. CfLs kursusafholdelse på Grønland, gør det nemt og bekvemt at styrke sine kompetencer lokalt.

"Efter kurset reflekterer jeg mere over processen, samspillet og dynamikken, fremfor at nå i mål med det samme. Jeg tænker over, om jeg er nået i mål med at skabe en 3. virkelighed sammen med andre eller om jeg skal prøve igen."

Det var Melissa Geisler Krogsgaards chef, der prikkede til hende med tilbuddet om at styrke hendes kompetencer inden for processtyring.

Kurset har givet Melissa Geisler Krogsgaard en forståelse af menneskers samspil under processerne.

”Det bedste ved kurset er, at processerne tager udgangspunkt i mennesket. Underviserne inddrager kursisterne, så vi kan øve os i at være proceskonsulenter – i trygge rammer. 

Processen fremfor målet

Efter kurset reflekterer jeg mere over processen, samspillet og dynamikken, fremfor at nå i mål med det samme. Jeg tænker over, om jeg er nået i mål med at skabe en 3. virkelighed sammen med andre eller om jeg skal prøve igen.

Nysgerrig underviser

Underviseren har gjort sig refleksioner om konteksten inden kurset. Det giver en værdi, at han er nysgerrig omkring grønlandske forhold. Han underviser ved at ”walk the talk”, dvs. han bruger værktøjerne i praksis under forløbet.

Et læringsrum uden for ens organisation

Jeg har set frem til at komme på kursus hver gang, fordi det er et læringsrum uden for ens organisation. Det at kunne observere andre, få coaching eller det at kunne lave øvelser sammen med andre, der kommer fra anden organisation og har en anden måde at tænke på, giver nogle andre løsninger, end dem man sædvanligvis ville finde på.

Lær at skære ind til benet

Det jeg tager med mig fra kurset, er de simple værktøjer til at skære ind til benet – sagens kerne. Jeg vil helt klart anbefale andre at få forståelsen af menneskers samspil under processerne, og det kan man få på kurset. Det bedste ved kurset er, at man får det man har brug for, og ikke nødvendigvis beder om”.

Melissa Geisler Krogsgaard

Kommunikationskonsulent i GrønlandsBANKEN siden 2019. GrønlandsBANKEN er Grønlands største bank med hovedkvarter i Nuuk. Banken blev stiftet i 1967 af flere danske banker og Danmarks Nationalbank.

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Har du spørgsmål?

 

Allan Cohn Shapiro
Seniorrådgiver

T: + 45 5154 4161
M: acs@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om ledelse

Hvordan stopper ledere sexisme?

Hvorfor har så mange ledere svært ved at håndtere sexisme og krænkelser i dag, og hvad kan man gøre som leder for at skabe den forebyggende kultur. Vi har bl.a. spurgt Sara Louise Muhr som er professor på CBS.

10 gode råd til dig som ny leder

Uanset din baggrund står du over for en helt ny opgave. Her er 10 punkter, der kan hjælpe dig godt i gang. Fra forventningsafstemning til feedback.