Fra faglig specialist til personaleleder

"Jeg er klar til at påtage mig rollen og identiteten som leder"

Majbrit Holm Jakobsen, Chargé D'Affaires, Royal Danish Embassy Uganda, fortæller om sin oplevelse på kurset Fra faglig specialilst til personaleleder

 

CfL, juli 2022

"Jeg overtog rollen som Chargé D’Affaires 1. august 2018 og påtog mig således en ny rolle fra at være faglig specialist til at være personaleleder. Efter en samtale med en CfL rådgiver, der foreslog forskellige kursustilbud, tilmeldte jeg mig Fra faglig specialist til personaleleder.  Jeg kendte ikke til det før, men det viste sig at være et godt fit for mig."

En mental proces

"Forløbet Fra faglig specialist til personaleleder bidrog til en mental rejse for mig, og det hjalp mig til at begynde at se mig selv som leder. Det kan være vanskeligt at gå fra ekspert og kollega til leder i sin egen organisation. Kursusforløbet var for mig også en mental proces, der fik mig til at tænke over, hvilken leder jeg gerne ville være, og hvordan jeg kunne blive det. Kurset hjalp mig i gang med det identitetsskifte."

Konkrete eksempler fra det private og offentlige

"En af de ting, jeg godt kunne lide ved kurset var, at deltagerne kom fra mange forskellige private virksomheder og offentlige institutioner. Det gav en god stemning og et frit rum, hvor vi kunne dele erfaringer og sparre med hinanden om udfordringer i vores hverdag og tale om konkrete eksempler. Den ærlige og åbne stemning på ”holdet” blev også bemærket af de to CfL-undervisere."

Gode værktøjer til den videre ledelse

"På modulerne blev undervisningen efterfuldt af praktiske øvelser om de præsenterede modeller og værktøjer, hvilket fungerede godt. Jeg har fået nogle gode værktøjer med, som jeg bruger i min ledelse. Især vil jeg fremhæve feedbackmodellen og det Jungianske Typeindeks, som værktøjer, jeg aktivt bruger i det daglige."

"Kurset var bestemt nyttigt, men jeg har fortsat meget at lære førend jeg føler mig som ”faglig specialist” inden for ledelse – derfor kunne jeg godt tænke mig at bygge videre på min lederudvikling med nye kurser i det kommende år."

Læs mere om kurset Fra faglig specialist til personaleleder her.

Fra faglig specialist til personaleleder

Fra faglig specialist til personaleleder strækker sig over en måned med to moduler. Første modul er tre dage, mens andet modul er to dage. På kurset Fra faglig specialist til personaleleder får du praktiske ledelsesredskaber, der hjælper dig med at skabe resultater sammen med dine medarbejdere.

Dette kursus giver dig nogle praktiske ledelsesredskaber og metoder til at arbejde videre med din lederstil. Du udvikler dine evner til at kommunikere, delegere og motivere, ligesom du bliver bedre til at prioritere din tid til ledelse. Du lærer at tackle vanskelige ledelsessituationer her og nu. Efter forløbet vil du i højere grad vide, hvad god ledelse kræver af dig.

Hent folder om Fra faglig specialist til personaleleder Her kan du hente en folder med info om kurset. Folderen kan du printe og give til den leder, der afgør din medvirken på kurset. Hent folderen

Har du behov for sparring eller har du spørgsmål?

Susanne Hommelgaard
Seniorrådgiver

T: +45 5154 4166
M: suh@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om ledelse

Kriseledelse? Tænk dig godt om

Du skal have styr på pengene og organisationen, men dit strategiske beredskab bør handle om lige dele forsigtighed og mod. Brug krisen til at nytænke, udforske og satse. Her er CfLs fem anbefalinger til strategisk ledelse i usikre tider.

DR’s Carmen Curlers er dansk HR-historie

Carmen Curlers’ succes skyldes ikke bare produktinnovation, men også kreativ og kompromisløs ledelse med ambitioner for Human Ressource. Derfor er det værd at dvæle ved DR’s nye serie.

Er fire dages arbejdsugen det forjættede land?

Måske. Hvis du påtager dig et større ledelsesansvar, og hvis dine medarbejdere er klar til at give køb på en form for frihed i opgaveløsningen til fordel for en anden . Læs interview med CBS-forsker Michael Pedersen.

Hent vores brochure og se vores kurser og programmer som er designet for nye ledere Brochuren giver et fuldt overblik over kurser og programmer til dig som ny leder og et indblik i kursernes opbygning og indhold. Ligeledes vil du finde en række udtalelser fra tidligere deltageres, som fortæller om deres udbytte og oplevelser. Udfyld formularen nedenfor, så sender vi brochuren direkte til din indbakke. Download brochure