SLII har ændret min ledelsesstil

”Jeg har jeg lært, at jeg ikke skal lede ud fra, hvad jeg helst vil gøre”

- Kim Bæksgaard Hansen, fagkoordinator, SDU Research & Innovation Organisation

Jeg tilmeldte mig kurset ”situationsbestemt ledelse”, da jeg til dagligt sidder i en teamlederfunktion, hvor jeg har en divers medarbejdergruppe, som har brug for forskelligartet ledelse. Jeg har ikke direkte personaleledelse, og derfor gav kurset rigtig god mening for mig. Det med at få værktøjer, til at kunne rammesætte og motivere kolleger i forskellige arbejdsrelationer, det gav dette kursus et godt indblik i.

God blanding af teori og praktiske øvelser
Kurset var en rigtig god blanding af teori og praktiske øvelser, som blandt andet tog udgangspunkt i konkrete cases fra vores arbejdsliv.
Vi var både store, små, private og offentlige organisationer på holdet. Men vores ledelsesmæssige udfordringer, vi hver især havde fra vores arbejdsliv var universelle. Derfor fik man også en erkendelse af, at de værktøjer, som man får med fra det her kursus er nogle, man kan bruge i alle sammenhænge – på tværs af organisationer og ligegyldigt størrelse.

Før forløbet, havde jeg blot spejlet den ledelsesstil, jeg selv havde fundet mig til rette i. Kurset gav mig en vigtig erkendelse i, at jeg ikke skal lede ud fra, hvad jeg helst vil gøre, men omvendt – ud fra princippet om, hvad den enkelte medarbejder har brug for.

Jeg tænker over, hvordan jeg leder
Overordnet set har det været meget positivt for mig at få sat en ramme for, hvordan jeg altid bør overveje, hvilke kompetencer den enkelte medarbejder har for at løse de konkrete opgaver. På den måde kan jeg skabe de rette ledelsesmæssige rammer for, at medarbejderen får selvtillid og motivation til at nå i mål med opgaverne.

Jeg har erkendt, at jeg skal stoppe op og tænke over, hvad det er for en ledelsesstil, jeg bruger i forhold til den pågældende kollega i forskellige situationer. Og det skal jeg altid gøre. Det har været meget vigtig læring for mig.
Det er naturligvis udfordrende, at jeg skal ændre på min ledelsesstil, og ikke gøre det, jeg plejer at gøre. Men det er meget positivt, at kurset er med til at skubbe mig og udfordre mig på de metoder, der ikke er normale for mig. Det er jo der jeg lærer noget.

Til gavn for mig og kollegerne
Det har skabt en langt bedre arbejdsrelation til nogle kolleger, som jeg tidligere havde svært ved at kommunikere med omkring forventningsafstemning i forhold til opgaveløsning. Det har selvfølgelig været til gavn for mig, men det har i rigtig høj grad været til gavn for medarbejderne, som har følt frustration over, at de ikke har kunnet forstå, hvad mine forventninger til dem var´.

Læs mere om SLII her

Har du behov for sparring eller har du spørgsmål?

Susanne Hommelgaard
Seniorrådgiver

T: +45 5154 4166
M: suh@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om ledelse

3 veje til at styrke den mentale sundhed

Efter en lang hjemsendelsesperiode er de fleste medarbejdere tilbage på de fysiske arbejdspladser. Det kræver en særlig indsats af dig som leder. Især over for de mest sårbare grupper.

Her er 5 læringer af coronakrisen

Du kan godt glemme femårige strategiplaner, og så bør du vente med at opsige alle lejemål for at sende medarbejderne på permanent hjemmearbejde. Vi har samlet erfaringerne fra CfLs toplederstafet i en Maggi-terning.

Ledelse er nøglen til mental sundhed

90 procent mener, at deres arbejdsplads har håndteret coronakrisen godt, viser omfattende undersøgelse af medarbejdernes mentale sundhed under krisen. Her kan du læse højdepunkterne. Og der er flere overraskelser.