En digital læringsrejse i selvledelse

Af Henriette Klein-Ipsen, februar 2021

Blanchards digitale kursus Selvledelse er målrettet medarbejdere på forskellige niveauer. Det strækker sig over seks uger, og målet er at udvikle et tankesæt og færdigheder, der gør deltageren i stand til at tage ansvar for egen udvikling.

Jeg har deltaget i programmet, og oplever det som både spændende og relevant nu - og post Covid-19.

Det bliver faciliteret af undervisere fra Blanchard og al undervisning og sparring foregår på engelsk. Holdene er store; der var omkring 150 deltagere på mit kursus, og størstedelen var deltagerne fra USA.

Programmet rummer i korthed:

  • Seks ugers læringsrejse
  • To timers forberedelse plus facilitering (ugentligt)
  • Kurset tilgås i småbidder
  • Al læring kan anvendes direkte i dagligdagen

Kurset fokuserer på deltagerens tankegang og færdigheder i forhold til at blive selvledende. Vi berører seks temaer på kurset:

  • Egne formodede begrænsninger
  • SMARTe mål
  • Diagnosticering af kompetence og engagement i opgaven
  • At være proaktiv og få leder eller anden ressource til at matche sin ledelse
  • 1:1 samtaler for at få italesat behov til leder
  • Handlingsplan og næste skridt

Onlinemoduler og ugentligt opsamling

Hver uge har sit tema, som deltageren forbereder på online læringsmoduler. Det vil sige, at man selv kan bestemme, hvornår man vil lave sit hjemmearbejde.

Hjemmearbejdet består af videoundervisning, læsning, øvelser og refleksioner om, hvordan det lærte kan relateres til dagligdagen. På den måde bruges teori altid som springbræt til praktisk anvendelse.

Ugentligt samles der op i en virtuel afholdelse med undervisere fra Blanchard. Det er her, man kan stilles spørgsmål og få gode råd, og det er her det essentielle i ugens læring bliver vendt. Der bliver også arbejdet i små breakout-grupper, hvor deltagerne diskuterer egen læring.

Herudover er der dialog, netværk og gruppearbejder. I mindre grupper reflekteres over, hvordan det lærte kan bruges i deltagerens kontekst.

Selvledelseskurset lærer deltageren at blive en proaktiv selvstarter, der ved, hvordan man sætter mål, beder om instruktion, støtte, feedback og bliver god til at markedsføre sine ideer internt i organisationen.

Programmet er utroligt lærerigt og afvekslende. Da læringsrejsen strækker sig over en længere periode, er der også mulighed for at arbejde med de enkelte elementer og prøve færdighederne af i virkeligheden. Det gør kurset meget relevant og nærværende.

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Seneste artikler om medarbejderudvikling

Helt i orden, at folk stiller krav til arbejdslivet

Der er fire generationer på arbejdsmarkedet nu. Hvis vi i de ældre generationer prøver at lytte, så kan vi høre væsentlige budskaber, fremfor bare at kløjs i at unge ofte formulerer sig meget personligt med udgangspunkt i egne nære behov.

Ny bog: Vi lærer hele arbejdslivet

Læring er motoren i al udvikling og forandring på arbejdspladsen, og derfor bør alle ledere tage erhvervspædagogikken til sig. Det skriver seniorrådgiver Annette Franck i sin nye bog.

Husk at bruge modpolen i din JTI-type

Det er nødvendigt at udvikle kompetencer, der rækker ud over vores præference. Ikke kun for at udnytte vores fulde potentiale, men også for at sikre balance i livet.