Situationsbestemt Ledelse har global styrke og effekt

Den globale producent af fødevareingredienser, Chr. Hansen, bruger med succes SLII® over alt i verden. Virksomheden har fået certificeret sine egne undervisere hos CfL.

Findes der en lakmusprøve, der beviser effekten af SLII®, må det være at få kinesiske ledere til at tage redskabet til sig. Den prøve har SLII® allerede bestået, for lederne i Chr. Hansens kinesiske afdelinger i Beijing og Shanghai bruger i dag SLII®I. Det sker i et land, hvor kulturen ellers er meget hierarkisk, fortæller HR Business Partner Rune Pedersen fra Chr. Hansen i Hørsholm.

”I Kina er ledelsesstilen mere instruerende, og der er en større del af kontrol end i Vesteuropa. Men sådan som SLII er bygget op, handler det ikke om kontrol. Det handler om, hvor medarbejderne er udviklingsmæssigt, og det kan kineserne godt forstå og bruge. Efterfølgende har vi fået at vide, at de syntes SLII var rigtig interessant, hvorefter de opfordrede den øvrige ledelsesgruppe til at gennemgå forløbet,” fortæller Rune Pedersen.

Foruden at være HR Business Partner i Chr. Hansens Health & Nutrition Division, er han også Manager for Corporate People Development og dermed ansvarlig for træningsakademiet CH Academy.

Globalt ledelsesredskab

Da Chr. Hansen for seks år siden så sig om efter et ledelsesredskab til afdelingerne i Europa, Nord- og Sydamerika samt i Asien, valgte virksomheden SLII af flere grunde. Redskabet skulle først og fremmest være globalt og sikre det samme ledelsessprog over hele verden.

”Ledelsesværktøjet skulle være velfunderet i teorien og med en masse hard core data bag. Det skulle have en lang og overbevisende track record i forhold til hvor det anvendes, og hvem der bruger det. Vi ville også gerne have et materiale, der var professionelt og som var lige til at bruge, så vi ikke skulle til at opfinde materiale selv,” siger Rune Pedersen.

Certificeret til at undervise

Chr. Hansen valgte fra begyndelsen at få certificeret egne medarbejdere i SLII® hos CfL, og underviserne kom hurtigt i gang, fordi det med Rune Pedersens ord er et meget logisk og praktisk orienteret udviklingsforløb.

”Lederne finder metoden nem at anvende og implementere i det daglige. Vi har derefter oplevet, at flere af lederne har ønsket at introducere SLII® for deres medarbejdere. Derfor har vi fra HR været ude på de pågældende arbejdspladser og brugt en halv dag på at introducere det for medarbejderne og gennemgået nogle af øvelserne. Vi har lavet små rollespil, og på den måde har medarbejderne fået indsigt i værktøjet, hvilket betyder, at medarbejderne og lederne har fået et fælles sprog på området,” siger han.

Involvering af medarbejderne

Hvor Chr. Hansen involverer medarbejderne i SLII®, sker der ofte det, at medarbejderne også bruger konceptet, når de skal oplære eller introducere nye medarbejdere for deres opgaver eller hvis en medarbejder skal oplæres i en ny maskine. Nogle ledere bruger desuden modellen i deres månedlige samtaler med medarbejderne eller i forbindelse med den årlige udviklingssamtale med medarbejderne.

”Derfor ser vi også, at vores ledere bliver vurderet meget højt på deres ledelseskompetencer af vores medarbejdere. Faktisk vurderes vores ledere at ligge helt i toppen i Danmark, når vi benchmarker mod ledere i andre virksomheder,” siger Rune Pedersen.

I dag har omkring 25 pct. af Chr. Hansens 350 ledere verden over gennemgået SLII®. Det er ikke obligatorisk, men lederne opfordres til at deltage, hvis de ikke tidligere har gennemgået  udviklingsforløbet. Undervisningen foregår både i Danmark og i udlandet.

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Har du spørgsmål?

 

Henriette Klein-Ipsen
Seniorrådgiver

T: +45 5154 4179
M: hki@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om ledelse

Ledelse mod magtmisbrug og sexchikane

Se at få luftet ud. Brug det vindue, der nu er åbent, til at vise handlekraft – også selv om det vil koste ellers dygtige ledere jobbet. Sådan lyder en af fem anbefalinger fra CfLs direktør i kampen mod sexchikane.

Hvordan stopper ledere sexisme?

Hvorfor har så mange ledere svært ved at håndtere sexisme og krænkelser i dag, og hvad kan man gøre som leder for at skabe den forebyggende kultur. Vi har bl.a. spurgt Sara Louise Muhr som er professor på CBS.

10 gode råd til dig som ny leder

Uanset din baggrund står du over for en helt ny opgave. Her er 10 punkter, der kan hjælpe dig godt i gang. Fra forventningsafstemning til feedback.