Kursus

Eksekvering af strategi

Hvordan skaber man eksekveringskraft og kommer fra strategi og politikker til handlinger og resultater? På kurset lærer du at forbedre din eksekveringsevne, og dermed din værdi som leder.

6
Download folder om kurset

Medlemspris kr. 11.900,- ekskl. moms / Andre kr. 13.900,- ekskl. moms

Tjek om din virksomhed er medlem
Vælg start dato

11. juni 2024 - 12. juni 2024

Lokation: København

30. oktober 2024 - 31. oktober 2024

Lokation: København

Varighed 2 dage

Lokation København

 • Dage

  CfL, København Ø

  • 11. juni 2024, KL. 09:00 - 17:00
  • 12. juni 2024, KL. 09:00 - 17:00

Varighed 2 dage

Lokation København

 • Dage

  CfL, København Ø

  • 30. oktober 2024, KL. 09:00 - 17:00
  • 31. oktober 2024, KL. 09:00 - 17:00

Afhold kurset hos jer

Alle vores kurser kan leveres som interne forløb i jeres organisation. Læs mere.

Om kurset

Værdien af det strategiske arbejde hænger tæt sammen med organisationens evne til at eksekvere og få strategien ført ud i praksis.

CfLs seneste undersøgelse om eksekvering viser med al tydelighed, at danske virksomheder og organisationer har store udfordringer med eksekvering.

Forklaringerne for manglende eksekvering kan være mange: Uklar strategi, manglende vision og retning, målstyring, forankring, organisatorisk sammenhængs- og handlekraft og helt grundlæggende måske en manglede eksekveringskultur og ledelsesmæssigt fokus.

Så hvordan undgår man disse faldgruber og barrierer i eksekveringen? På dette intensive kursus fokuserer vi på, hvordan man kan anvende målrettede metoder og værktøjer, der kan understøtte, at man kommer fra strategi og politikker til handlinger og resultater.

Forløb

Kurset er et intensivt to-dages-kursus med fysisk fremmøde. Vi lægger vægt på at skabe en varieret undervisning med træning og mulighed for at erfaringsudveksle med de øvrige deltagere.

Indhold

Målet med kurset er at give dig en række konkrete værktøjer til at kunne arbejde professionelt med eksekvering af strategi. Hvilke værktøjer der kommer i spil i din organisation vil afhænge specifikt af den situation, I er i. Ofte er der brugt rigtigt meget tid og energi på at udvikle strategien, ambitioner og mål. Her får du en række værktøjer og metoder, der kan hjælpe dig med eksekveringen.

De overordnede temaer vil være:

 • Strategisk Gearing (Simons m.fl.)
  Strategien trykprøves inden vi kaster os over eksekveringen.
  Du præsenteres for en model, der kan anvendes til at udfordre strategien, jeres til- og fravalg samt strategiske usikkerheder/forudsætninger samt hvordan vi følger op på fremdrift/resultater.
 • Modstand mod forandringer (Rick Maurer m.fl.)
  Vi undersøger den modstand, en ny strategi naturligt medfører. Vi arbejder med metoder til vurdering eksekveringsparatheden i organisationen. Du præsenteres også for metoder til at håndtere modstand af forandringer og metoder til arbejdet med involvering. Dvs. at få mobiliseret ledere og medarbejdere i det nye, der skal ske. 
 • Must-Win Battles (Killing et al.) 
  Vi ruster dig til, hvordan du kan arbejde med prioritering og visualisering af strategien. Vi dykker ned i, hvordan man med fordel kan benytte metoden Must-Win Battles på de forskellige niveauer i organisationen. Metoden kan være anvendelig, når du skal stille skarpt på de allervigtigste mål, samt hvordan du forstår de underliggende dynamikker i processen.
 • Strategy as simple Rules (Donald Sull) - en metode til at skabe eksekveringskraft
  Vi præsenterer modellen for at arbejde med enkle regler i forbindelse med strategiimplementering. Metoden bygger på tanken om, at man ved at opstille enkelte regler kan skabe empowerment og bedre mulighed for at træffe beslutninger, der flugter med strategien.
 • The art of Action (Stephen Bungay)
  Handlingens kunst, når man møder virkeligheden.
  Vi inddrager denne metode, som er udviklet på baggrund af erfaringer fra militæret. Hvordan sikrer vi, at det er tydeligt, hvad vi gerne vil have? Og hvordan undgår vi at blive for detaljerede i vores planer og styring? Man bruger mindre tid på detailplanlægning og mere tid på skabe klarhed over, hvad vi gerne vil opnå samt at give handlefrihed indenfor nærmere definerede grænser (Brief og back-brief).
 • Forandringsledelse, adfærdsdesign og eksekvering af strategi (Joseph Grenny m.fl)
  Du præsenteres for en model, der kan bruges til at sikre, at folk ændrer adfærd ved at have fokus på flere samtidige indsatser. Ved at fokusere på samtidige indsatser ift. motivation og kompetence på individ, gruppe og det strukturelle niveau øges sandsynligheden for at der ændres adfærd.
 • Agile metoder i strategiimplementering
  For organisationer som oplever en ikke stationær virkelighed, kan det være relevant at anvende agile metoder i forbindelse med eksekvering af strategi. Det kan både være ift. den overordnede styring og opfølgning i forhold til eksekveringen, men metoderne kan også bruges mere intensivt på udvalgte områder, hvor der er særligt behov.

Målgruppe

Kurset henvender sig til dig, der arbejder med strategieksekvering, eksekvering af komplekse projekter, forandringer eller som står overfor at skulle i gang med sådanne processer.

Du er leder eller intern strategikonsulent, der ønsker inspiration, konkrete værktøjer og sparring indenfor den strategiske eksekveringsevne i deres organisationer.

Du kan komme fra den private- eller offentlige sektor samt NGO, men vigtigst er det, at du er optaget af og har ansvaret for at lukke hullet mellem de mål og den værdiskabelse I gerne vil opnå, og de resultater I konkret leverer.

Kurset afholdes med max. 16 deltagere.

Dit udbytte

 • Konkrete værktøjer og færdigheder til at kunne tilrettelægge en god eksekvering af strategi og politikker
 • Indsigt i de typiske faldgruber der er i forbindelse med at gå fra strategi til handlinger
 • Værktøjer til at analysere og imødegå modstand mod de forandringer, der typisk følger med en ny strategi eller politik
 • Redskaber der kan være med til at skabe mere eksekveringskraft og gøre det mere enkelt at eksekvere
 • Værktøjer der kan være med til at sikre, at der skabes ændret adfærd og kommunikeres klart om forventninger, og som samtidig gør det muligt at skabe empowerment
 • Nye metoder til at sikre den rette opfølgning og styringer i forhold til aktiviteter og resultater

Din virksomheds udbytte

 • Input til hvordan I kan eksekvere på organisationens strategi som helhed og skabe konkrete resultater
 • Mere troværdighed omkring ledelsens evne til at kunne eksekvere på det man har sat sig for
 • Styrkede evner til at kunne navigere imellem de hindringer og gribe de muligheder, der opstår og være bedre til at navigere i usikkerhed
 • Metoder til et skarpere fokus på hvordan man sikrer at man kan imødegå den modstand, der kan være mod dele af strategien
 • Værktøjer der kan anvendes til at sikre at det bliver let at ændre adfærd og skabe forandringer der holder
 • Inspiration fra agile metoder til at sikre den rette opfølgning og styringer i forhold til aktiviteter og resultater

Chefrådgiver Henrik Graungaard

Henrik Graungaard har over 10 års erfaring med, som ekstern rådgiver, at facilitere strategiprojekter. Han har som direktør og leder erfaring med at gennemføre strategiprojekter i både offentlige og private virksomheder.

Hent folder om Eksekvering af strategi Her kan du hente en folder med info om kurset. Folderen kan du printe og give til den leder, der afgør din medvirken på kurset. Hent folderen

Har du behov for sparring, eller har du spørgsmål?

Gitte Kapel
Senior kompetencerådgiver

T: +45 5154 4112
M: gka@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Hent vores brochure og se vores kurser og programmer som er designet for erfarne ledere Brochuren giver et fuldt overblik over kurser og programmer til dig som erfaren leder og et indblik i over kursernes opbygning og indhold. Ligeledes vil du finde en række udtalelser fra tidligere deltageres, som fortæller om deres udbytte og oplevelser. Udfyld formularen nedenfor, så sender vi brochuren direkte til din indbakke. Download brochure

Andre har kigget på

4,6
Topledere

Resilient leadership - Toplederudvikling

Resilient Leadership er et toplederudviklingsprogram med det nyeste fra Oxford University. Læs mere og tilmeld dig programmet her.

DKK 29.800 / 34.900

10. november 2024

3 dage

Oxford, England

4,4
Erfarne ledere

Udvikling af ledergruppen

Sådan udvikler du din ledergruppe

DKK 22.900,- ekskl. moms / 26.900 ekskl. moms

7. oktober 2024

4 dage

København

4,7
Erfarne ledere

Forandringsledelse

Lær at skabe hurtigere forandringer og få dem forankret i organisationen

DKK 15.900,- ekskl. moms / 18.900,- ekskl. moms

11. september 2024

3 dage

København & Aarhus

4,4
Erfarne ledere

Strategisk ledelse og eksekvering

Strategisk ledelse og eksekvering er en udviklingsrejse for den erfarne leder med strategisk ansvar, der er klar til at rykke karrieren til næste niveau.

DKK 69.500,- ekskl. moms / 82.000,- ekskl. moms

21. oktober 2024

10 dage

Sjælland og Fyn

Tilmeld dig kurset

Udfyld formularen for at tilmelde dig kurset

Vælg startdato
Tilmelding

Ved tilmelding skal du acceptere vores forretningsbetingelser og privatlivspolitik