Kursus

Ledelse af ledere

Få udviklet dine kompetencer og realiser dine mål som leder af ledere.

62
Download folder om kurset

Medlemspris kr. 19.900,- ekskl. moms / Andre kr. 23.900,- ekskl. moms

Tjek om din virksomhed er medlem
Vælg start dato

28. oktober 2024 - 5. december 2024

Lokation: København

Varighed 3 dage - 2 moduler

Lokation København

 • Modul1

  CfL, København Ø

  • 28. oktober 2024, KL. 09:00 - 16:30
  • 29. oktober 2024, KL. 09:00 - 16:30
 • Modul2

  CfL, København Ø

  • 05. december 2024, KL. 09:00 - 16:30

Afhold kurset hos jer

Alle vores kurser kan leveres som interne forløb i jeres organisation. Læs mere.

Få udviklet dine kompetencer og realiser dine mål som leder af ledere

Ledere, der leder andre ledere, spiller en afgørende rolle i både lederes og organisationens trivsel og præstation. Det er derfor en værdifuld investering at afsætte tid og energi til udviklingen af lederen i denne rolle.

Dette kursus er netop skræddersyet til dig, der står over for den udfordrende rolle som leder for ledere.

Kurset har fokus på at udstyre dig med de nødvendige værktøjer, strategier og indsigter, der er afgørende for succes i rollen. Du vil lære at tackle de komplekse udfordringer, der følger med denne rolle, prioritere dine ansvarsområder effektivt og forstå, hvordan du kan skabe et effektivt og succesfuldt samarbejde med dine ledere gennem effektiv ledelse.

 

Indhold

Målet med kurset er at give dig et solidt teoretisk fundament samt praktiske værktøjer du kan anvende i din rolle som leder for ledere.

Både før, under, mellem og efter de to moduler, vil du aktivt arbejde med disse værktøjer, så de bliver en værdifuld og konkret ressource i din daglige lederpraksis.

 

Forløb

Kurset er modulopbygget i 2 moduler af henholdsvis 2 dage og 1 dag.

Der vil være hjemmeopgaver, som du skal arbejde på både før og efter hvert modul. Disse opgaver er tæt knyttet til din rolle som leder for ledere og giver dig mulighed for at anvende de koncepter og værktøjer, du lærer på kurset, i en praktisk kontekst.

På begge moduler vil der være dedikeret tid til at diskutere og evaluere dine hjemmeopgaver.  Du kan dele dine erfaringer, udfordringer og succeser med dine medkursister samt modtage vejledning og feedback fra vores underviser.

Vi anvender en varieret tilgang til læring, der fokuserer på at udvikle dine evner inden for ledelse af ledere. Dette inkluderer fagligt input fra vores erfarne underviser, mulighed for egen refleksion, dialog i par, gruppeøvelser og praktisk træning. Der vil også være plenumdiskussioner, hvor alle deltagere kan bidrage med deres perspektiver.

 

Hvem henvender kurset sig til

Du kan være erfaren leder, der allerede er trådt ind i verdenen som leder for ledere, eller måske står du overfor at skulle i gang med denne spændende udfordring. Deltagerne kommer fra forskellige brancher i private og offentlige organisationer – alle med ønsket om at arbejde målrettet på at blive en kompetent og effektiv leder af ledere.

Dit udbytte

 • En opdatering af dit teoretiske fundament, som du kan anvende i din rolle som leder af ledere.

 • Konkrete værktøjer og metoder, som du kan implementere i din daglige praksis. 

 • Inspiration og erfaringsdeling med andre ledere, der også stræber efter at udvikle sig i samme rolle som dig.

Din virksomheds udbytte

 • Får en leder der har de nødvendige redskaber og kompetencer for at trives og lykkes i deres rolle.

 • En leder der skaber et attraktivt arbejdsmiljø, som også tiltrækker og fastholder talentfulde ledere for medarbejdere.

 • Får et område med ledere, der trives og bidrager optimalt til organisationens værdiskabelse.

Før kurset

Før starten af kurset vil der være en kort forberedelsesopgave, der sikrer at du er sporet ind på de emner der behandles på modul 1.

Modul 1

Formålet med modulet at udvikle din rollebevidsthed, dine prioriteter samt sikre at du er tydelig og afstemt i forhold til dine krav og forventninger opadtil og nedadtil. Der er følgende hovedtemaer:

 1. Transitionen fra leder af medarbejder til leder af ledere set igennem Leadership Pipeline prismet. Hvad skal man opprioritere, nedprioritere, begynde på og holde op med som leder af ledere.
 2. Etablering af ledelsesgrundlag. Vi arbejder med hvordan du skaber dit eget individuelle ledelsesgrundlag, faciliterer at ledere får etableret deres samt hvordan man kan arbejde med etablering af fælles ledelsesgrundlag. Building a Leadership Brand.
 3. Ansvarliggørelse af ledere af medarbejdere. Både i forhold til resultater på eget områder, opgaver og i forhold til hvordan, de bidrager til fællesskabet. Fokus på forventningsafstemning og afklaring af ledelsesrum.
 4. Hvordan rekrutterer, fastholder og udvikler man ledere af medarbejdere – sikrer at man har det rette ledelsesteam og får udviklet ledelsestalenter – succession planning.
 5. Lederen som systemtænker – ledelse af systemer, processer og kultur i egen organisation og forståelse for sammenhæng til andre i og udenfor organisationen.
 6. Vi præsenterer en model for coaching af ledere af medarbejdere og træner konkret modellen med hinanden.
 7. Afslutningsvist er der sat tid af til at få lavet en personlig udviklingsplan, der kan være med til at sikre at konvertere nye indsigter, metoder og prioriteter i hverdagen.

Hjemmeopgaven inden modul 2, vil være knyttet op på at implementere din personlige handleplan og at du sætter de præsenterede værktøjer i spil i hverdagen. Derudover skal du lave en on-line besvarelse af karrieremodellen fra Decision Dynamics, som vi skal anvende i forbindelse med arbejdet med motivation, arbejdsværdier og kultur. 

Modul 2

Formålet med modul 2 er at følge op på dig og dine medkursisters erfaringer fra hjemmeopgaverne samt bidrage med yderligere perspektiver i forhold til din udvikling som leder af ledere. Der er følgende temaer:

 1. Opfølgning på de indsigter, handlinger og aktiviteter man har sat i gang og gennemført siden modul 1.
 2. Motivation, arbejdsværdier og kultur. Som leder af ledere har du også ansvaret for at forstå og arbejde med den motivation, arbejdsværdier og kultur. Vi inddrager udviklingsværktøjer Karrieremodellen, der kan give indsigter om dig, dine ledere og medarbejderes motivation, arbejdsværdier og -kultur.
 3. Hvordan sikrer du det rette fokus på det strategiske ledelsesarbejde? Leder af ledere forventes at bidrage ind i forhold til de vigtigste strategiske spørgsmål både ift. eget område og organisationen som helhed. Hvordan skaber vi en god balance mellem exploit og explore så vi laver bæredygtige resultater.
 4. Vi arbejder med det udadvendte ledelsesarbejde. Udvikling af den måde du arbejde med interne og eksterne relationer og udfylder din roller som leder af leder. Vi vil også arbejde med en metode for hvordan du kan enable andre og dermed skabe værdi for dem, din organisation og dig selv.
 5. Revision af den personlig udviklingsplan, der skal være med til at sikre at konvertere indsigter, metoder og nye prioriteter i hverdagen.

Chefrådgiver Henrik Graungaard

Hent folder om Ledelse af ledere Her kan du hente en folder med info om kurset. Folderen kan du printe og give til den leder, der afgør din medvirken på kurset. Hent folderen

Har du behov for sparring, eller har du spørgsmål?

Gitte Kapel
Senior kompetencerådgiver

T: +45 5154 4112
M: gka@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Andre har kigget på

4,4
Erfarne ledere

Strategisk ledelse og eksekvering

Strategisk ledelse og eksekvering er en udviklingsrejse for den erfarne leder med strategisk ansvar, der er klar til at rykke karrieren til næste niveau.

DKK 69.500,- ekskl. moms / 82.000,- ekskl. moms

21. oktober 2024

10 dage

Sjælland og Fyn

4,6
Topledere

Resilient leadership - Toplederudvikling

Resilient Leadership er et toplederudviklingsprogram med det nyeste fra Oxford University. Læs mere og tilmeld dig programmet her.

DKK 29.800 / 34.900

10. november 2024

3 dage

Oxford, England

4,4
Erfarne ledere

Udvikling af ledergruppen

Sådan udvikler du din ledergruppe

DKK 22.900,- ekskl. moms / 26.900 ekskl. moms

7. oktober 2024

4 dage

København

Tilmeld dig kurset

Udfyld formularen for at tilmelde dig kurset

Vælg startdato
Tilmelding

Ved tilmelding skal du acceptere vores forretningsbetingelser og privatlivspolitik