Kursus

Det værdiskabende formandskab

Styrk samarbejdet i bestyrelsen ved et aktivt formandskab

Cfl Detaljer
Download folder om kurset

Afhold kurset hos jer

Alle vores kurser kan leveres som interne forløb i jeres organisation. Læs mere.

Stil skarpt på din rolle som formand

.. eller næstformand for bestyrelsen. Øg performance i bestyrelsen og i samarbejdet mellem bestyrelsen og direktionen. Dyrk dine kompetencer som formand og dermed muligheden for at styrke værdiskabelsen i selskabet, og få redskaber til at skabe et fælles hold.

Forløb

Uddannelsen forløber sig over 3 dage med høj intensitet, så du får et bedre overblik over de arbejdsopgaver og ansvar som pålægges en formandspost. Der veksles mellem diskussion, regler og anbefalinger samt aktiviteter, hvor den enkelte er i fokus. Vi vil veksle mellem oplæg, cases, diskussion og fokus på personlig læring til eget bestyrelsesarbejde. De to første dage er sammenhængende og vil foregå udenfor huset, hvilket er betalt gennem uddannelsens pris. Den sidste dag finder sted hos CfL i København. Der forventes deltagerinvolvering gennem aktiv deltagelse på uddannelsesdagene samt i form af en hjemmeopgave mellem de to moduler. Selve uddannelsen lægger op til både nye såvel som erfarne formandskaber, som ønsker et brush op på deres bestyrelsesarbejde.

 

Indhold

 • Formandskabets rolle 
 • Årshjulet som strategisk planlægningsværktøj (formandens opgaver)
 • Strategiarbejdet
 • Den nye bestyrelse: Hvordan bliver vi et hold?
 • Forretningsorden og forventningsafstemning
 • Kommunikation internt og eksternt 
 • Samarbejdet i formandskabet
 • Mødeledelse og protokol
 • Samarbejdet med direktionen
 • Samspillet mellem direktion og bestyrelse
 • Årsregnskab og årsrapport
 • Bestyrelsesevalueringer og kompetenceprofil
 • Generalforsamlingen
 • Brug af bestyrelseskvarter

Dit udbytte

Uddannelsen er bygget op om bestyrelsens årshjul og sætter fokus på, hvordan det som formand er muligt at få det optimale samarbejde i bestyrelsen samt med direktionen. Der vil blive arbejdet med, at tydeliggøre din rolle som formand og få øje på de områder, hvor det er muligt at blive endnu bedre. Formandsrollen har en faciliterende rolle i mellemrummet mellem direktion og bestyrelse. Men da formanden kun har det mandat bestyrelsen giver, kan det være hensigtsmæssigt at kunne mestre diverse værktøjer, som understøtter samarbejdet. Formanden har ansvaret for at sikre de rette kompetencer i bestyrelsen. Vi arbejder derfor med kompetenceprofiler på bestyrelsesmedlemmerne (herunder beslutningsstile) og på at rekruttere de rette til bestyrelsesarbejdet. Bestyrelsesevalueringen er et vigtigt værktøj i dette arbejde og vi stiller skarpt på, hvordan vi kan bruge informationerne heri til at optimere samarbejdet i bestyrelsen. Der vil gennem uddannelsen vekselvirke mellem underviser og eksterne bestyrelsesformænd fra erhvervslivet, som tilføjer et godt miks mellem teori og praksis.

Head of West: Henrik Graungaard

Hent folder om Det værdiskabende formandskab Her kan du hente en folder med info om kurset. Folderen kan du printe og give til den leder, der afgør din medvirken på kurset. Hent folderen

Vores kurser og uddannelser for bestyrelsesmedlemmer bliver afholdt på det historiske Bernstorff Slot i Nordsjælland.

Ualmindeligt smukke rammer til alle vores bestyrelseskursus og uddannelse.

Kun 9 km fra København og så alligevel midt i Bernstorff Slotshave skønne natur.

Ofte stillede spørgsmål

Der er gratis parkering, når du er gæst hos CfL. Vi har desuden ladestandere til elbiler. Parkeringsforholdene kan variere hos de forskellige konferencesteder, vi benytter. Tjek derfor på det enkelte konferencesteds hjemmeside.

CfL ligger 200 meter fra Østerport Station i København, hvortil der er gode bus-, tog- og metroforbindelser. Vi bestræber os altid på at lægge internatmodulerne tæt på offentlig transport. Spørg os gerne i forhold til konkrete afholdelser på forretningssupport@cfl.dk.

CfL er en medlemsorganisation for virksomheder. Du kan derfor ikke have et personligt medlemskab. Er du i tvivl, om din virksomhed er medlem af CfL, er du velkommen til at sende os en mail på medlem@cfl.dk. Du kan også finde en liste over medlemsvirksomheder her.

Ja, du kan sagtens tilmelde dig kurset, selvom din virksomhed ikke er medlem af CfL.

Ja, forløbet er med fuld forplejning. Kontakt os gerne på forretningssupport@cfl.dk, hvis du har allergener eller andre hensyn, vi skal være opmærksomme på.

Betaling foregår via faktura. Ved tilmelding angiver du dine og virksomhedens faktureringsoplysninger.

Har du spørgsmål?

Martin Winther Nørlev

Martin Winther Nørlev
Kursuschef

T: +45 2628 9572 
M: mwn@cfl.dk 

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Andre har kigget på

4,6
Bestyrelse

Medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem

At blive valgt som medarbejderrepræsentant betyder indsigt og indflydelse på beslutninger. Kom på kursus og bliv klædt på til din nye rolle. Læs mere

DKK 21.900,- ekskl. moms / 25.900,- ekskl. moms

25. november 2024

3 dage

Gentofte & København

4,6
Topledere

Resilient leadership - Toplederudvikling

Resilient Leadership er et toplederudviklingsprogram med det nyeste fra Oxford University. Læs mere og tilmeld dig programmet her.

DKK 29.800 / 34.900

10. november 2024

3 dage

Oxford, England

4,4
Erfarne ledere

Strategisk ledelse og eksekvering

Strategisk ledelse og eksekvering er en udviklingsrejse for den erfarne leder med strategisk ansvar, der er klar til at rykke karrieren til næste niveau.

DKK 69.500,- ekskl. moms / 82.000,- ekskl. moms

21. oktober 2024

10 dage

Sjælland og Fyn

Få besked om nye datoer

For at få en mail når der er nye datoer skal du acceptere vores privatlivspolitik