CfL-Leadership Focus Profile

CfL-Leadership Focus Profile, også kaldet LFP, er et værktøj, der afdækker en leders adfærd og prioriteter inden for en række områder, der er afgørende for ledelsesmæssig performance.

 

Brug LFP, når du rekrutterer til en lederstilling, og du ønsker at sikre dig, at du finder en leder med de relevante lederkompetencer til netop den type lederstilling, du har i spil.

Mennesker forvalter deres kompetencer forskelligt. En leder, der forvalter sine talenter i én stilling, vil ikke klare sig på samme måde, når vedkommende bliver bragt i spil til en anden stilling.

Når en leder skal rekrutteres, forfremmes eller udvikles til en specifik stilling, er det derfor helt afgørende at være klar over, hvilken type leder der er behov for, og hvordan lederen vil forvalte sine talenter, sin motivation og sine prioriteringer.

Fire hovedområder, som afdækkes i LFP

Drift

De fleste ledere har nok oplevet, at der hver dag lander en hel række ad hoc opgaver i indbakken, som skal løses her og nu. Måske er der endda en masse mindre ildebrænde at slukke hver dag?

At løse de mange ad hoc-opgaver, kan give en følelse af effektivitet og imødekommenhed, men det kan tage tiden fra målrettet at lede og udvikle driften. Formår lederen at prioritere egne ledelsesressourcer? Leder lederen driften - eller omvendt?

LFP måler på lederens evne til at sikre effektivitet og kvalitet i opgaveafviklingen.

Udvikling

Organisationer, der er i stand til at tilpasse sig og reagere hurtigt på forandringer, vil være dem, der får succes. Gode ledere er nøglen til at få det til at ske.

LFP måler på, hvordan man som leder forbedrer og udvikler arbejdsgange og forretningsområder.

Relationer

Som leder er det en vigtig opgave at finde måder at bringe medarbejderne sammen, invitere til dialog og koordinere de forskellige positioner og perspektiver, medarbejderne har. Det er vigtigt, at man indgår i relationer, som understøtter opgaveløsningen.

LFP måler på lederens evne til at udvikle og vedligeholde positive relationer.

Ledermotivation

Handler om, hvad der engagerer og inspirerer lederen til ledelse.

Download brochure om CfL-Leadership Focus Profile Hent brochure »

Baggrund

LFP er et af CfLs egne værktøjer. Da CfL udviklede LFP, blev der taget udgangspunkt i lederrollen og ledelsesopgaven frem for den klassiske personlighedsteori, da man her ofte er nødsaget til at hjælpe lederne med at oversætte deres personprofiler til den daglige virkelighed i organisationen.

LFP tager udgangspunkt i klassisk forskning og ledelsesteorier, der påpeger tre fundamentale elementer, som ledelsesopgaven kræver; drift, udvikling og relationer. Derudover viser forskning også, at der er særlige motivationsdrivere, der karakteriserer ledere, som er inkluderet i LFP.

Med CfL-Leadership Focus Profile (LFP) blev der stillet skarpt på mine udfordringer og styrker. Som leder af en udviklingsafdeling er det væsentligt, at jeg lykkes med at inddrage andre i løsningerne uden samtidig at give køb på det overordnede formål. Jeg bruger dagligt indsigten fra Leadership Focus Profile til at sikre dette.
Torben Andersen IT-direktør, DAO A/S

Gratis og ubebrænset support og sparring

Testen og profiler (rapporter) findes på dansk og engelsk

Udviklet af CfL baseret på klassisk forskning og ledelsesteori med fokus på praksis

Testen består af normative spørgsmål, 6-punkts skala, ordpar og tekstspørgsmål

Udfyldes på 90-120 min.

Kom i gang med CfL-Leadership Focus Profile

For at komme i gang med at benytte CfL-Leadership Focus Profile i din egen organisation, koster det ikke andet en en certificering i værktøjet.

Certificeringen koster kr. 15.800,- (ex. moms) for medlemmer og kr. 18.600,- (ex. moms) for ikke-medlemmer. Derudover betales der materialer for hver test der gennemføres. Disse priser afhænger af forbrug. Kontakt os på cwg@cfl.dk for at høre mere.

Du behøver ikke en certificering for at benytte CfL-Leadership Focus Profile i egen organisation. Vores erfarne konsulenter hjælper gerne med test og tilbagemelding på konkrete opgaver. Læs mere her.

Book en demo

Oplev CfL-Leadership Focus Profile med en skræddersyet demovisning af værktøjet. Udfyld formularen, og vi kontakter dig hurtigst muligt. 

Brug os til en konkret opgave

Står du med en konkret opgave, så hjælper vi dig gerne i mål. Send os dine oplysninger, så hører du fra os.

Bliv certificeret

Tag en certificering i CfL-Leadership Focus Profile og få værktøjet ind under huden.

Fordyb dig i relevante artikler

Helt i orden, at folk stiller krav til arbejdslivet

Der er fire generationer på arbejdsmarkedet nu. Hvis vi i de ældre generationer prøver at lytte, så kan vi høre væsentlige budskaber, fremfor bare at kløjs i at unge ofte formulerer sig meget personligt med udgangspunkt i egne nære behov.

Har du spørgsmål?

 

Per Floding
Senior Relations Manager

T: +45 9359 0044
M: pfl@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik