Årets vigtigste konference

HR-juraKonference 2023

Konferencen afholdes i samarbejde med advokatfirmaet Norrbom Vinding.

Publikum

Medlemspris kr. 3.500 / Andre kr. 5.000

Tjek om din virksomhed er medlem
Vælg start dato

29. november 2023 - 29. november 2023

Lokation: CfL, København Ø eller online

Lokation CfL, København Ø eller online

29. nov. kl. 9:00 – kl. 17:00

Tag en eller flere kolleger med og spar 25% på de efterfølgende billetter.
Rabatten kan ikke kombineres med andre rabatter.

Vi tager pulsen på HR-juraen og klæder dig godt på til at håndtere nye regler, ændringer og udfordringer i praksis. På dagen vil du møde nøje udvalgte speakere og få rig mulighed for at netværke med andre med samme faglige interesse for HR-jura. Kom med til en dag fyldt med aktuelle temaer og masser af netværk.

Nærmere info om årets konference følger. 

 

Læs om sidste års konference

Se hvem der var speakere, og hvad der var på programmet på HR-jura Konference 2022. 

 

Speakere i 2022

Keynote

Jens Kristiansen

Professor ved Københavns UniversiteT

Jens Kristiansen er professor ved JUR WELMA
- Center for Retlige Studier i Velfærd og Marked.

Læs mere om Jens Kristiansen

Yvonne Frederiksen

PARTNER LLM - NORRBOM VINDING

Læs mere om Yvonne Frederiksen

Christian K. Clasen 

Partner - Norrbom Vinding

Læs mere om Christian K. Clasen

Dorte Solholt

Chef, HR-JURA - CFL

Læs mere om Dorte Solholt

Anette Mortensen 

Seniorrådgiver, HR-jura - cfl

Læs mere om Anette Mortensen

Tjek ind og tank op med kaffe, te og croissant ☕🥐

Velkomst v/ Chef for HR-jura Dorte Solholt, CfL

Hvilke initiativer er enten vedtaget eller i støbeskeen, og hvor langt er de nået i processen? Vi ser bl.a. på status for direktiverne om mindstelønninger og om styrket anvendelse af princippet om lige løn til mænd og kvinder. Og hvordan fungerer den danske model egentlig, når EU-reguleringen skal implementeres?

v/ Professor Jens Kristiansen, Københavns Universitet

Vi gennemgår det forslag til ny lov om ansættelsesbeviser, som forventes fremsat i efteråret, og som skal implementere EU-direktivet om gennemsigtige og forudsigelige arbejdsvilkår. Loven træder i kraft den 1. januar 2023 og indebærer bl.a., at timegrænsen for, hvornår der skal udstedes et ansættelsesbevis sænkes, og at fristen for at udstede et ansættelsesbevis til nyansatte medarbejdere skærpes. Hvad skal virksomhederne særligt være opmærksomme på?

v/ Advokat Christian K. Clasen, Advokatfirmaet Norrbom Vinding

Kort pause ☕

Hvor vidtgående er virksomhedens forpligtelse til at omplacere en medarbejder til en anden funktion - f.eks. i forbindelse med stillingsnedlæggelser? Både for at sikre, at opsigelsen er saglig efter funktionærloven, men også for at undgå, at man kommer i karambolage med f.eks. ligebehandlingsloven, forskelsbehandlingsloven eller den særlige beskyttelse af lønmodtagerrepræsentanter. Gælder der skærpede regler for det offentlige område, og giver omplaceringspligten særlige udfordringer for f.eks. de store virksomheder?

v/ Advokaterne Yvonne Frederiksen og Christian K. Clasen, Advokatfirmaet Norrbom Vinding

Vi kaster et blik på regeringens lovprogram for folketingsåret 2022/2023. Hvad kan vi forvente af lovgivningsinitiativer fra en kommende – rød eller blå – regering?

Vi ser også nærmere på det lovforslag om initiativer til at modvirke seksuel chikane, som forventes fremsat i efteråret.

v/ Chef for HR-jura Dorte Solholt, CfL

Vi byder på frokost i CfLs restaurant 🥗

Ønsket om at være en mangfoldig og inkluderende arbejdsplads med respekt for forskelligheder fylder meget på virksomhedernes dagsorden. Men hvor langt kan man egentlig gå for at sikre diversitet og inklusion, uden at initiativer for særlige grupper bliver til forskelsbehandling af de øvrige medarbejdere? Og kan man overhovedet monitorere og måle på effekten af virksomhedens initiativer uden at overtræde forbuddet i forskelsbehandlingsloven mod at indhente og behandle bestemte oplysninger? Vi gennemgår muligheder og faldgruber.

v/ Advokat Yvonne Frederiksen, Advokatfirmaet Norrbom Vinding

Pause ☕

Det er tid til at gøre status på de nye barselsregler, som netop er trådt i kraft. Men hvorfor er det så vigtigt at skelne mellem fraværsret, dagpengeret og retten til løn under barsel? Loven giver forældrene adgang til samme antal uger med dagpenge efter fødslen, men betyder det, at virksomheden også skal ligestille forældrene, når det kommer til lønnet orlov? Og hvilke overvejelser bør virksomhederne gøre sig om de kommende muligheder for, at medarbejdere kan overdrage forældreorlov til sociale forældre og nærtstående? Vi giver input til en opdatering af virksomhedernes barselspolitik.

v/ Chef for HR-jura Dorte Solholt, CfL

Vi opdaterer på den seneste retspraksis fra både EU-domstolen og de danske domstole. Der er nye afgørelser om bl.a. forskelsbehandling og 120 dages-reglen.

v/ Advokat Yvonne Frederiksen, Advokatfirmaet Norrbom Vinding

v/ Chef for HR-jura Dorte Solholt, CfL

HR-jura Konference 2022 var forhåndsgodkendt af Advokatsamfundet

Kurset var forhåndsgodkendt som generelt relevant for advokater, jf. § 2 i bekendtgørelsen om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige, med de nævnte lektioner (jf. dagens agenda).

Forhåndsgodkendelsen er modtaget fra Advokatsamfundet 25. oktober 2022.

Mød virksomhederne bag

CfL

CfLs centrale opgave er at løfte ledelseskvaliteten i Danmark. Vi udvikler ledere via rådgivning, netværk, kurser og testværktøjer, og vi sætter rammerne for, hvordan du som leder skaber værdi. For din organisation og for samfundet. Det unikke ved CfL er, at vi er ejet af medlemmerne, der tæller både private og offentlige virksomheder. Vi er en non-profit organisation, og vi ynder at kalde CfL for et klubhus for ledere.

Læs mere om CfL

Norrbom Vinding

Norrbom Vinding er et advokatfirma, som yder rådgivning inden for arbejds- og ansættelsesret til virksomheder og offentlige myndigheder. Vores mål og vores vision er altid at være de bedste inden for arbejds- og ansættelsesret i Danmark og det naturlige førstevalg som samarbejdspartner for private og offentlige virksomheder. Vi har lagt vægt på at nå en størrelse og en bredde, som gør, at vi i dag har advokater i vores virksomhed, som er specialiserede i de forskellige juridiske områder, vi dækker, men som også har stort kendskab til de fleste brancher.

Læs mere om Norrbom Vinding

Der er gratis parkering, men vi forventer mange gæster. Derfor anbefaler vi offentligt transportmiddel hvis muligt. Konferencen afholdes 200 meter fra Østerport Station.

CfL er en medlemsorganisation for virksomheder. Du kan derfor ikke have et personligt medlemskab. Er du i tvivl om din virksomhed er medlem af CfL, er du velkommen til at sende os en mail på medlem@cfl.dk

Betaling foregår via faktura. Ved tilmelding angiver du dine og virksomhedens faktureringsoplysninger.

Du er altid velkommen til at overdrage din billet til en kollega. Ved afbud gælder vores generelle betingelser for arrangementer
HR-juraKonference afholdes hvert år hos CfL på Folke Bernadottes Allé 45, 2100 København Ø .
Der vil være mulighed for at deltage i HR-JuraKonference via live streaming.

Ja, konferencen (også kaldet "Kurset") er forhåndsgodkendt jf. følgende skrivelse fra Advokatsamfundet pr. 25. oktober 2022: 

"Kurset kan forhåndsgodkendes som generelt relevant for advokater, jf. § 2 i bekendtgørelsen om løbende obligatorisk efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige, med de nævnte lektioner."

Har du spørgsmål?

 

Dorte Solholt
Chef - HR Jura

T: +45 51544165
M: dsp@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Tilmelding

Ved tilmelding skal du acceptere vores forretningsbetingelser og privatlivspolitik