Nye regler for G-dage

Opdateret 27.06.2017

Beskæftigelsesministeren har udstedt en ny bekendtgørelse vedrørende betaling af G-dage (dagpengegodtgørelse for 1. og 2. ledighedsdag).

For opsigelser, der finder sted den 1. juli 2017 og senere, skal virksomheden fremover betale 2 G-dage i alle typer af ansættelsesforhold, uanset hvor længe personen har været ansat.

De hidtidge regler, hvorefter der skal udbetales 3 G-dage for ansættelser på 3 måneder og derover og 1 G-dag for ansættelser af under 3 måneder ansættelse, er således opævet.

Øvrige betingelser for udbetaling af G-dage er uændrede.

Du finder den nye bekendtgørelse her og den tilhørende vejledning her 

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Seneste artikler om HR

Hvordan stopper ledere sexisme?

Hvorfor har så mange ledere svært ved at håndtere sexisme og krænkelser i dag, og hvad kan man gøre som leder for at skabe den forebyggende kultur. Vi har bl.a. spurgt Sara Louise Muhr som er professor på CBS.

Kend din rolle som leder og coach

Du ved lige, hvad der skal til for at løse problemet, men hvordan forener du det med medarbejderes læring og selvrefleksion? Lær om skismaer i ledersparring og coaching.

3 veje til at styrke den mentale sundhed

Efter en lang hjemsendelsesperiode er de fleste medarbejdere tilbage på de fysiske arbejdspladser. Det kræver en særlig indsats af dig som leder. Især over for de mest sårbare grupper.