Nye regler for G-dage

Opdateret 27.06.2017

Beskæftigelsesministeren har udstedt en ny bekendtgørelse vedrørende betaling af G-dage (dagpengegodtgørelse for 1. og 2. ledighedsdag).

For opsigelser, der finder sted den 1. juli 2017 og senere, skal virksomheden fremover betale 2 G-dage i alle typer af ansættelsesforhold, uanset hvor længe personen har været ansat.

De hidtidge regler, hvorefter der skal udbetales 3 G-dage for ansættelser på 3 måneder og derover og 1 G-dag for ansættelser af under 3 måneder ansættelse, er således opævet.

Øvrige betingelser for udbetaling af G-dage er uændrede.

Du finder den nye bekendtgørelse her og den tilhørende vejledning her 

Seneste artikler om HR

3 veje til at styrke den mentale sundhed

Efter en lang hjemsendelsesperiode er de fleste medarbejdere tilbage på de fysiske arbejdspladser. Det kræver en særlig indsats af dig som leder. Især over for de mest sårbare grupper.

Ledelse er nøglen til mental sundhed

90 procent mener, at deres arbejdsplads har håndteret coronakrisen godt, viser omfattende undersøgelse af medarbejdernes mentale sundhed under krisen. Her kan du læse højdepunkterne. Og der er flere overraskelser.

Få 12 gode grunde til at ledere skal elske HR-jura

Som leder med personaleansvar er du nødt til at kende til de grundlæggende regler inden for HR-juraen - f.eks. om sygefravær, arbejdstid, ferier, forbuddet mod forskelsbehandling og ikke mindst konflikthåndtering.