”Vi kan alle tænke store tanker, men strategien virker først, når vi får den ført ud i livet”

Claus Boel er CEO i el-installationsforretningen Olesen & Jensen A/S. Den familieejede virksomhed har netop rundet de 100 år, og Claus Boel sidder som ejer i 4. generation. Han tog CfL-uddannelsen Advanced Business Development, ABD, i 2016.

 

”Strategiudvikling og -implementering var mit største udbytte, da jeg tidligere har følt mig lidt usikker på, hvordan man arbejder med strategi.

Min case, der var at udarbejde en strategi for det elektromekaniske værksted, blev valgt som hele gruppens case. Det lagde et ekstra pres på mig, for der var ting, jeg skulle få afklaret, inden jeg mødte gruppen igen. Det var et udmærket pres, for langt hen ad vejen er implementering det sværeste. Vi kan alle tænke store tanker, men strategien virker først, når vi får den ført ud i livet.

Jeg lærte også meget af, at vi fik visualiseret strategien. Vi havde jo talt om den, men visualiseringen var vigtig i min virksomhed, da jeg fremlagde planen for mine ledere og min bestyrelse. Det er meget nemmere at diskutere, når der bliver hængt en planche eller et stykke papir op.    

Da jeg valgte CfL, var jeg groet lidt fast og spekulerede faktisk på, om det var det mig, der skulle drive familievirksomheden videre. Jeg var nødt til at gøre noget nyt, og som leder skal du blive ved med at videreuddanne dig.

Jeg havde været med i et netværk for ejerledere, men havde brug for noget mere teori. Jeg valgte ABD, der ikke er ren teori, men også er koblet til praktisk ledelse. Jeg er i bund og grund faguddannet, så det var rart at få noget ledelsesteori koblet på den ledelse, jeg bedriver til dagligt.

Det, der nok overraskede mig mest, var den personlige 360-graders undersøgelse med feedback fra tre-fire personer. Det havde jeg ikke lige set komme. Jeg kendte mig selv godt på forhånd, men det var rigtigt interessant for mig at diskutere med de øvrige kursusdeltagere, hvem jeg egentlig er.

Jeg vil dog sige, at jeg savnede flere private virksomheder på holdet. Jeg har mest tilfælles med dem, der selv har hånden på kogepladen. Omvendt har jeg fået meget større indsigt i og respekt for offentlige virksomheder.  

Og ja, det går fortsat godt i Olesen & Jensen. Vi har siden købt op, og vi udvikler forsat det elektromekaniske værksted.”

 Læs mere om ABD her. 

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Har du spørgsmål?

Martin Winther Nørlev
Kursuschef

T: +45 2628 9572 
M: mwn@cfl.dk 

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om strategi

Nederlag skaber fremtidens succes

Hvordan kan man koble feltstrategi med moderne ledelse? Få svaret af ledelsesekspert og historiker Stephen Bungay, der var keynote på CfL og Forsvarsakademiets strategikonference.

Sådan arbejder du med kriseledelse

Inden vi begynder at opfinde kriseledelse som en hel ny disciplin, er det værd at huske på, at usikkerhed og evnen til at tilpasse os, minder meget om det, vi arbejder med til dagligt. Læs, hvordan vi ruster os til næste krise.

Lær kriseledelse af en kommunal topchef

Har krisen forandret dit syn på organisering og topstyring? Og hvordan vil du sikre din organisation fremadrettet? Få et bud fra Eik Møller, kommunaldirektør i Ballerup Kommune.

TEMA: STRATEGI OG EKSEKVERING

Vi hjælper dig med strategiarbejdet

Sådan arbejder CfL med strategi - fra formål over analyse til eksekvering.