Kursus

PRINCE2® Practitioner Online

Få endnu bedre forståelse for projektarbejde

Online Skype Møde
Download folder om kurset

Medlemspris kr. 7.565,- / Andre kr. 8.900,-

Tjek om din virksomhed er medlem

Kurset foregår online og du kan tage det når det passer dig og i dit eget tempo. Din online adgang gælder i 12 måneder fra du tilmelder dig.

PRINCE2® Practitioner Online udbydes i samarbejde med MetierWestergaard.

PRINCE2® Practitioner

Et online kursus er til dig, som allerede er certificeret i PRINCE2® Foundation. Med Practitioner får du en endnu bredere forståelse for dit projektarbejde med PRINCE2® metoden, og du lærer at skræddersy metoden til dine forskellige projekter og situationer.

Som projektleder er dit job at føre dine projekter sikkert i mål. Et succesfuldt projekt giver større forretningsmæssigt udbytte for organisation, og derfor er der en verden til forskel, når du har de rigtige værktøjer til at styre dit projekt succesfuldt frem til målet uden fejl og urealistiske mål. Det giver PRINCE2® metoden dig.

PRINCE2® Practitioner online kursus bygger videre på PRINCE2® metoden fra PRINCE2® Foundation, og giver dig mere dybdegående kendskab til PRINCE2® metoden, der blandet andet hjælper dig til at overholde deadlines og budget i dit projekt.

Kurset er et online e-learning kursus, hvor du kan tilgå alle lektionerne direkte efter tilmelding. Det giver dig en unik mulighed for at tilpasse undervisningen til dine behov, når det passer dig. Det giver dig en stor fleksibilitet og ingen behov for at tage dage ud af kalenderen for at tage på internat.

Hvad er PRINCE2® metoden?

PRINCE2® metoden er verdens mest benyttede projektstyringsmetode og er en best practice projektledelsesmetode. Metoden bygger på styring af projekter og støtter projektlederen og styregruppen ved at sikre, at organisationen med roller og ansvar er synlig fra projektets start. PRINCE2® styrker blandt andet roller, ansvar, planlægning, styring, brug af business case, risici og ændringer.

Med PRINCE2® metoden, får du en procesmodel, der guider dig som projektleder gennem de processer, der nødvendige for at sikre, at dit projekt leverer det resultat, der giver dig og organisationen forretningsudbytte.

Metoden kan anvendes på alle typer af projekter, da det er en generel metode, som kan bruges i alle projekt-sammenhænge. For bedst succesrate, skal metoden tilpasses organisationen den bruges i og det enkelte projekt.

Online kursus i PRINCE2® Practitioner

PRINCE2® Practitioner er online kursus tilbudt i samarbejde med Metier. Ved at kurset er online, styrer du selv din undervisning, og du kan tilgå lektionerne hele døgnet alle steder. På den måde er forløbet fleksibelt til din fordel, da du ikke skal tænke at hive flere dage ud af kalenderen for at deltage i undervisning.

Et online kursus i PRINCE2® Practitioner består af:

 • 9 lektioner med tekst, videoer, små quizzer, tjeklister og testeksamener og adgang til tidligere Foundation-lektioner
 • Forløbet varer 20 timer – det er afhængigt af, hvor meget du husker fra dit PRINCE2® Foundation forløb og dit generelle kendskab til PRINCE2®
 • Du kan tage PRINCE2® Practitioner på både engelsk og dansk
 • Mulighed for at tage noter direkte i materialet
 • Du har adgang til kurset i 12 måneder - så snart du er tilmeldt kurset, får du adgang til din undervisning og 12 måneder frem
 • Adgang til to test-eksamener med uddybende forklaringer til hvert alternativ. Der henvisninger til PRINCE2®-manualen, og du kan tage testeksamenerne lige så mange gange du vil
 • En personlig e-coach, som giver dig faglig vejledning og svarer på dine spørgsmål

På PRINCE2® Practitioner online kursus lærer du følgende:

 •  At anvende PRINCE2® metoden på en virklighedsnær projektcase
 • PRINCE2® rejsen fra ideen til projektets afslutning
 • At sammensætte en projektorganisation
 • Definitionen af rollerne og ansvaret
 • At etablere styringselementerne i projektet
 • At lave en business case og beskrivelse af slutproduktet
 • Planlægning, styring og ledelse af faser og faseovergange
 • Styring af emne, ændringer og risici
 • At samarbejde mellem de forskellige interessentere
 • Afslutning og overdragelse
 • Evaluering
 • Tilpasning af PRINCE2® til andre typer projekter
 • Implementering af PRINCE2®

Få PRINCE2® manualen digitalt eller manuelt

Der er kun én fælles manual til PRINCE2® Practitioner og PRINCE2® Foundation. Manulaen har du fået i forbindelse med deltagelse på kurset PRINCE2® Foundation. Hvis du har mistet manulen kan den tilkøbes til en fordelagtig pris.

Hvem henvender kurset sig til?

For at tage PRINCE2® Practitioner skal du have bestået PRINCE2® Foundation-certificeringen. PRINCE2® Practitioner henvender sig til dig, der er projektleder eller har mange interessenter, der arbejder mod et fælles mål. Du skal have et grundigt kendskab til PRINCE2® metoden, da meget af undervisningen tager dybere fat i metoden end PRINCE2® Foundation.

PRINCE2® Practitioner eksamen

PRINCE2® Practitioner består af otte spørgsmål, hvor der er 10 delopgaver med cases. For at bestå eksamen skal du have besvaret 55 procent af spørgsmålene korrekt.

Selve eksamenen varer to en halv time, hvis du tager den på dansk. Den varer tre timer og ti minutter, hvis du tager den på engelsk, og engelsk ikke er dit modersmål.

Pr. 1. februar 2022 ændrer Peoplecert proceduren for afholdelse af eksamen samt bøger til Prince2® kurser.
Alle eksaminer vil efter 1. februar 2022 være voucherbaseret. Eksamen afholdes kun som online eksamen med en eksamensvagt via webcam.
Den relevante bog for Prince2® kurset følger med sammen med eksamen og leveres som en e-bog. Hvis man ønsker en hardcopy bog, skal denne tilkøbes.

E-bog og eksamen er derfor med i kursusprisen.

Fra 1. februar 2022 er adgang til vores e-læring også inklusiv i prisen på alle Prince2® kurser.

PRINCE2® og PRINCE2 Agile® er registrerede varemærker tilhørende AXELOS Limited. Alle rettigheder forbeholdes. Dette kursus udbydes i samarbejde med MetierWestergaard A/S, en uddannelsesorganisation akkrediteret af AXELOS Limited.

Dit udbytte

93 procent består certificeringseksamen i PRINCE2® Practitioner i første forsøg. Når du har taget lektionerne og bestået eksamen vil du blandt andet:

 • Styre, hvordan du vil tilpasse PRINCE2® metoden til dine forskellige typer projekter
 • Vide, hvordan du kan bruge metoden i konkrete projektscenarier
 • Have dybdegående teoretisk indsigt i projektstyring efter PRINCE2 metoden
 • Have forståelse for detaljerne
 • Evnen til at tilpasse PRINCE2® i din organisation

Dit virksomheds udbytte

PRINCE2® er en metode, som kan benyttes i hele organisationen på tværs af afdelinger. Metoden skaber et fælles sprog og større succes i organisationens forretningsmål. Som virksomhed er udbytte af PRINCE2® Practitioner:

 • Projektledelse, der tager udgangspunkt i den internationale anerkendte PRINCE2® metode
 • Kontrolleret og effektiv styring af projekter, som er med til at reducere fejl og urentable projekter
 • Projekter, som bliver afleveret til tiden og inden for budgettet
Hent folder om PRINCE2® Practitioner Online Her kan du hente en folder med info om kurset. Folderen kan du printe og give til den leder, der afgør din medvirken på kurset. Hent folderen

Har du behov for sparring eller har du spørgsmål?

Tina Holm
Seniorrådgiver

T: +45 5154 4128
M: tho@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Andre har kigget på

Ledere uden personaleansvar

PRINCE2® Foundation Online

Styr dine projekter succesfuldt med verdens mest benyttede projektstyringsmetode.

DKK 7.565,- / 8.900,-

Online

Hent vores brochure og se vores kurser og programmer som er designet for erfarne ledere Brochuren giver et fuldt overblik over kurser og programmer til dig som erfaren leder og et indblik i over kursernes opbygning og indhold. Ligeledes vil du finde en række udtalelser fra tidligere deltageres, som fortæller om deres udbytte og oplevelser. Udfyld formularen nedenfor, så sender vi brochuren direkte til din indbakke. Download brochure
Tilmelding

Vælg venligst, hvilke kurser du ønsker at tilmelde dig.

Ved tilmelding skal du acceptere vores forretningsbetingelser og privatlivspolitik