CfL-Klubhusmøde

Ledelse af arbejdstiden

2020 Stresskonf Marts

Medlemspris kr. Gratis / Andre kr. Eksklusivt for medlemmer

Tjek om din virksomhed er medlem
Vælg start dato

8. marts 2024 - 8. marts 2024

Lokation: CfL eller online

Lokation CfL eller online

Gratis. Eksklusivt for medlemmer af CfL

8. marts 2024 kl. 9:00 – 12:00

CfL, Folke Bernadottes Allé 45, 2100 København Ø

Alle pladser er optaget, men du kan stadig tilmelde dig online, eller evt. komme på en venteliste.

Tjek om din virksomhed er medlem

Samfundsdebatten om vores arbejdsliv og arbejdstid raser, og lige som vi troede, vi havde fundet en formel for fleksibilitet, vokser ønsket om kortere arbejdstid. Eller gør det?

Forskellige undersøgelser peger i forskellige retninger, men uanset om ønsket har bund i virkeligheden eller ej, skal du som leder forholde dig til debatten. Både fordi der kommer en ny lov om registrering af arbejdstid, men også for at blive klogere på, hvad der er på spil.

Kan vi organisere og lede arbejdet på nye måder? Og kan vi lære noget af de virksomheder, der har indført kortere arbejdstid? Deltag selv i diskussionen med afsæt i forskningen og konkrete cases. 

Du møder:

  • Anja Neiiendam, direktør i CfL og dagens vært 
  • Kaare Dybvad Bek, minister (S) og forfatter til Arbejdets Land
  • Anette Mortensen, jurist og seniorrådgiver i CfL
  • Pernille Garde Abildgaard, ekspert i 4-dages arbejdsugen

Se udbygget program nedenfor.

Anja Neiiendam
Anja Neiiendam
Kaare Dybvad Bek
Kaare Dybvad Bek
Anette Mortensen
Anette Mortensen
Pernille Garde Abildgaard
Pernille Garde Abildgaard

Hvordan ser arbejdstiden ud i Arbejdets land? 

Ved Kaare Dybvad Bek, udlændinge- og integrationsminister (S)

Da Kaare Dybvad Bek udgav sin tredje debatbog i november 2023, kom en af diskussionerne hurtigt til at handle om, hvornår det er betimeligt at hente børn i en daginstitution. En anden handlede om, hvorvidt en minister kan tillade sig at pege fingre ad en specifik borger på Ærø.

Men hvad står der egentlig i Arbejdets Land? Hvad er de vigtigste pointer ifølge forfatteren selv, og hvordan forholder han sig til, at bevægelsen mod kortere arbejdstid fortsætter? Hvad er hans budskab til danske ledere?

Mød ministeren, der bliver kaldt socialdemokratiets chefideolog. Arbejdets Land er hans tredje debatbog efter Udkantsmyten og De lærdes tyranni. 

Ny lov om registrering af arbejdstid: Hvad er konsekvenserne?

Ved Anette Mortensen, seniorrådgiver i CfL, HR-jura

Folketinget har netop vedtaget en række længe ventede ændringer af arbejdstidsloven. Ændringerne træder i kraft den 1. juli 2024 og betyder bl.a., at arbejdsgivere bliver forpligtet til at indføre et system til registrering af den enkelte medarbejders daglige arbejdstid. Vi ser nærmere på konsekvenserne af de nye regler.

Er 4-dages arbejdsugen vejen til et bæredygtigt arbejdsliv?

Ved Pernille Garde Abildgaard, forfatter, rådgiver og ekspert i 4-dages arbejdsugen.

Overvejer I, om en 4-dages arbejdsuge kan fungere i jeres organisation? Hvad vil konsekvenserne være? Kan I vælge mellem forskellige modeller, og hvorfor ikke bare overføre metoderne til en arbejdsuge på fem dage?

Er der én, der kan svare på de spørgsmål, så er det Pernille Garde Abildgaard, der siden 2018 har fulgt virksomheder med en 4-dages arbejdsuge - og selv hjulpet flere end 40 danske organisationer med at konvertere fra en 5-dages uge til en 4-dages arbejdsuge. Det er også blevet til en række forskningsbaserede bøger – herunder Brænd Hamsterhjulet - og i dag er hun bestyrelsesleder og associeret partner i Institut for 4-dages arbejdsuge, der blev stiftet så sent som i november 2023.

I dette oplæg får du indsigt i de meste effektive modeller for en 4-dages arbejdsuge i danske virksomheder. Hør om muligheder og faldgruber og få en række helt praksisnære råd, hvis det er den vej, I vil gå. Få også Pernilles bud på, om en kortere arbejdsuge kan fungere sammen med individuelle ønsker om fleksibilitet. 

Kommende arrangementer

CfL-Konference

Ledelse af diversitet og inklusion

Mange ledere og HR arbejder allerede med diversitet, lighed og inklusion, men selv de organisationer der opererer med konkrete mål og biastræning oplever, at resultaterne udebliver. Hvorfor? Er det bøvlet værd?

DKK 3.500 kr. / 5.000 kr.

15. marts 2024

1 dage

CfL, Folke Bernadottes Alle 45, 2100 København Ø

CfL-Klubhusmøde

Bliv bedre til rekruttering og tilknytning

Hvordan bliver vi mere effektive i vores rekruttering, og hvordan kan AI hjælpe med at optimere HR-processerne? Hvordan bliver vi bedre til onboarding, så vi får kontrol over omsætningshastigheden?

DKK Gratis / Eksklusivt for medlemmer

19. april 2024

1 dage

CfL

CfL-Klubhusmøde

Ledelse af vilde problemer

Vær med til at diskuterer nogle af de vilde problemer, som CfLs medlemmer står overfor. Hør, hvordan du kan arbejde med vilde problemer, og få forskellige vinkler på, hvad det er for en ledelsesopgave, vi skal håndtere.

DKK Gratis / Eksklusivt for medlemmer

24. maj 2024

1 dage

CfL

CfL-Klubhusmøde

Ledelse af kunstig intelligens

Hvor langt er vi i arbejdet med generativ kunstig intelligens? Udnytter vi mulighederne, og har vi de rigtige kompetencer - både i vores organisationer og som ledere? Er vi på A- eller B-Holdet?

DKK Gratis / Eksklusivt for medlemmer

21. juni 2024

1 dage

CfL

Har du spørgsmål?

 

Lene Buddike
Administrativ assistent

T: +45 5154 4139
M: lbu@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Tilmelding

Ved tilmelding skal du acceptere vores forretningsbetingelser og privatlivspolitik