CfL-Klubhusmøde

Ledelse af arbejdstiden

2020 Stresskonf Marts

Samfundsdebatten om vores arbejdsliv og arbejdstid raser, og lige som vi troede, vi havde fundet en formel for fleksibilitet, vokser ønsket om kortere arbejdstid. Eller gør det?

Forskellige undersøgelser peger i forskellige retninger, men uanset om ønsket har bund i virkeligheden eller ej, skal du som leder forholde dig til debatten. Både fordi der kommer en ny lov om registrering af arbejdstid, men også for at blive klogere på, hvad der er på spil.

Kan vi organisere og lede arbejdet på nye måder? Og kan vi lære noget af de virksomheder, der har indført kortere arbejdstid? Deltag selv i diskussionen med afsæt i forskningen og konkrete cases. 

Du møder:

  • Anja Neiiendam, direktør i CfL og dagens vært 
  • Kaare Dybvad Bek, minister (S) og forfatter til Arbejdets Land
  • Anette Mortensen, jurist og seniorrådgiver i CfL
  • Pernille Garde Abildgaard, ekspert i 4-dages arbejdsugen

Se udbygget program nedenfor.

Anja Neiiendam
Anja Neiiendam
Kaare Dybvad Bek
Kaare Dybvad Bek
Anette Mortensen
Anette Mortensen
Pernille Garde Abildgaard
Pernille Garde Abildgaard

Hvordan ser arbejdstiden ud i Arbejdets land? 

Ved Kaare Dybvad Bek, udlændinge- og integrationsminister (S)

Da Kaare Dybvad Bek udgav sin tredje debatbog i november 2023, kom en af diskussionerne hurtigt til at handle om, hvornår det er betimeligt at hente børn i en daginstitution. En anden handlede om, hvorvidt en minister kan tillade sig at pege fingre ad en specifik borger på Ærø.

Men hvad står der egentlig i Arbejdets Land? Hvad er de vigtigste pointer ifølge forfatteren selv, og hvordan forholder han sig til, at bevægelsen mod kortere arbejdstid fortsætter? Hvad er hans budskab til danske ledere?

Mød ministeren, der bliver kaldt socialdemokratiets chefideolog. Arbejdets Land er hans tredje debatbog efter Udkantsmyten og De lærdes tyranni. 

Ny lov om registrering af arbejdstid: Hvad er konsekvenserne?

Ved Anette Mortensen, seniorrådgiver i CfL, HR-jura

Folketinget har netop vedtaget en række længe ventede ændringer af arbejdstidsloven. Ændringerne træder i kraft den 1. juli 2024 og betyder bl.a., at arbejdsgivere bliver forpligtet til at indføre et system til registrering af den enkelte medarbejders daglige arbejdstid. Vi ser nærmere på konsekvenserne af de nye regler.

Er 4-dages arbejdsugen vejen til et bæredygtigt arbejdsliv?

Ved Pernille Garde Abildgaard, forfatter, rådgiver og ekspert i 4-dages arbejdsugen.

Overvejer I, om en 4-dages arbejdsuge kan fungere i jeres organisation? Hvad vil konsekvenserne være? Kan I vælge mellem forskellige modeller, og hvorfor ikke bare overføre metoderne til en arbejdsuge på fem dage?

Er der én, der kan svare på de spørgsmål, så er det Pernille Garde Abildgaard, der siden 2018 har fulgt virksomheder med en 4-dages arbejdsuge - og selv hjulpet flere end 40 danske organisationer med at konvertere fra en 5-dages uge til en 4-dages arbejdsuge. Det er også blevet til en række forskningsbaserede bøger – herunder Brænd Hamsterhjulet - og i dag er hun bestyrelsesleder og associeret partner i Institut for 4-dages arbejdsuge, der blev stiftet så sent som i november 2023.

I dette oplæg får du indsigt i de meste effektive modeller for en 4-dages arbejdsuge i danske virksomheder. Hør om muligheder og faldgruber og få en række helt praksisnære råd, hvis det er den vej, I vil gå. Få også Pernilles bud på, om en kortere arbejdsuge kan fungere sammen med individuelle ønsker om fleksibilitet. 

Kommende arrangementer

CfL-Klubhusmøde

Ledelse af kunstig intelligens

Hvor langt er vi i arbejdet med generativ kunstig intelligens? Udnytter vi mulighederne, og har vi de rigtige kompetencer - både i vores organisationer og som ledere? Er vi på A- eller B-Holdet?

DKK Gratis / Eksklusivt for medlemmer

21. juni 2024

1 dage

CfL

CfL-Klubhusmøde

Styrk ledernes mentale sundhed 

Vi har i flere år haft fokus på medarbejdernes mentale sundhed, men hvordan står det til med ledernes trivsel? Få en række bud på dette klubhusmøder, hvor vi også fremlægger resultaterne af CfL's nye undersøgelse om ledertrivsel.

DKK Gratis / Eksklusivt for medlemmer

23. august 2024

1 dage

CfL

CfL-Klubhusmøde

Bliv bedre til strategisk HR

Det er HRs rolle at understøtte forretningen, og når debatter om arbejdstid, køn og klima rykker ind på de danske direktionskontorer, skal også HR gribe de nye strategiske udfordringer. Hvordan?

DKK Gratis / Eksklusivt for medlemmer

4. oktober 2024

1 dage

CfL

HR

HR-juraKonference

Kom til HR-juraKonference i CfL, hvor vi i samarbejde med advokatfirmaet Norrbom Vinding tager pulsen på HR-juraen

DKK 3.500,- / 5.000,-

27. november 2024

1 dage

CfL

Har du spørgsmål?

 

Lene Buddike
Koordinator

T: +45 5154 4139
M: lbu@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik