Ledelse af arbejdstiden
CfL-Klubhusmøde
Samfundsdebatten om vores arbejdsliv og arbejdstid raser, og lige som vi troede, vi havde fundet en formel for fleksibilitet, vokser ønsket om kortere arbejdstid. Eller gør det?
Forskellige undersøgelser peger i forskellige retninger, men uanset om ønsket har bund i virkeligheden eller ej, skal du som leder forholde dig til debatten. Både fordi der kommer en ny lov om registrering af arbejdstid, men også for at blive klogere på, hvad der er på spil.
Kan vi organisere og lede arbejdet på nye måder? Og kan vi lære noget af de virksomheder, der har indført kortere arbejdstid? Deltag selv i diskussionen med afsæt i forskningen og konkrete cases.
Du møder:
Se udbygget program nedenfor.
Ved Kaare Dybvad Bek, udlændinge- og integrationsminister (S)
Da Kaare Dybvad Bek udgav sin tredje debatbog i november 2023, kom en af diskussionerne hurtigt til at handle om, hvornår det er betimeligt at hente børn i en daginstitution. En anden handlede om, hvorvidt en minister kan tillade sig at pege fingre ad en specifik borger på Ærø.
Men hvad står der egentlig i Arbejdets Land? Hvad er de vigtigste pointer ifølge forfatteren selv, og hvordan forholder han sig til, at bevægelsen mod kortere arbejdstid fortsætter? Hvad er hans budskab til danske ledere?
Mød ministeren, der bliver kaldt socialdemokratiets chefideolog. Arbejdets Land er hans tredje debatbog efter Udkantsmyten og De lærdes tyranni.
Ved Anette Mortensen, seniorrådgiver i CfL, HR-jura
Folketinget har netop vedtaget en række længe ventede ændringer af arbejdstidsloven. Ændringerne træder i kraft den 1. juli 2024 og betyder bl.a., at arbejdsgivere bliver forpligtet til at indføre et system til registrering af den enkelte medarbejders daglige arbejdstid. Vi ser nærmere på konsekvenserne af de nye regler.
Ved Pernille Garde Abildgaard, forfatter, rådgiver og ekspert i 4-dages arbejdsugen.
Overvejer I, om en 4-dages arbejdsuge kan fungere i jeres organisation? Hvad vil konsekvenserne være? Kan I vælge mellem forskellige modeller, og hvorfor ikke bare overføre metoderne til en arbejdsuge på fem dage?
Er der én, der kan svare på de spørgsmål, så er det Pernille Garde Abildgaard, der siden 2018 har fulgt virksomheder med en 4-dages arbejdsuge - og selv hjulpet flere end 40 danske organisationer med at konvertere fra en 5-dages uge til en 4-dages arbejdsuge. Det er også blevet til en række forskningsbaserede bøger – herunder Brænd Hamsterhjulet - og i dag er hun bestyrelsesleder og associeret partner i Institut for 4-dages arbejdsuge, der blev stiftet så sent som i november 2023.
I dette oplæg får du indsigt i de meste effektive modeller for en 4-dages arbejdsuge i danske virksomheder. Hør om muligheder og faldgruber og få en række helt praksisnære råd, hvis det er den vej, I vil gå. Få også Pernilles bud på, om en kortere arbejdsuge kan fungere sammen med individuelle ønsker om fleksibilitet.