6 metoder til at minimere bias ved rekrutteringer
Har du styr på bias i ansættelsessamtalen? Der er gode råd at hente i den amerikanske forsker Joan C. Williams’ bog Bias Interrupted, skriver CfLs seniorrådgiver Marie Koch.
Af Pia Fuglsang Bach, december 2019
Når det handler om ligestilling mellem kønnene på ledelsesniveau, rutsjer Danmark ned af diverse ranglister, og i brede kredse bliver der talt om Det Danske Mysterium. Der er flere forklaringer på paradokset, men mange deler Anja Monrads analyse.
”I Danmark har vi en stærk følelse af selvbestemmelse. Ingen skal komme at fortælle, hvordan vi skal drive vores forretning. Det er én forklaring."
"En anden er, at jo mindre et land er, jo bedre kender vi hinanden, og desto mere lukkede er de netværk, vi opererer i. Og det er jo ikke særligt befordrende for diversiteten.”
Hendes bud på hvordan debatten har flyttet sig gennem de seneste 15-20 år, ser således ud:
Generelt er diversitetsdagsordenen kommet højt på agendaen på de danske ledelsesgange, men den er ikke grounded og handler stadig meget om talenter og ligestilling.
”Før du har troen på, at mangfoldighed er sundt og nødvendigt for din forretning, så ender det som en kamp i forhold til alder, køn, etnicitet og alle de andre minoriteter,” siger Anja Monrad.
Kvinde, indvandrer og leder. Så er der hak ved diversiteten
Derfor er "den bedste til jobbet" langt hen ad vejen noget vrøvl
Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.
Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.
Henrik Hvolbøll Eriksen
Senior Relations Manager
T: +45 2565 9000
E: her@cfl.dk
Henrik Graungaard
Direktør
T: +45 5154 4126
E: hgr@cfl.dk
Har du styr på bias i ansættelsessamtalen? Der er gode råd at hente i den amerikanske forsker Joan C. Williams’ bog Bias Interrupted, skriver CfLs seniorrådgiver Marie Koch.
Folketinget har netop vedtaget en række væsentlige ændringer af barselsloven. Læs her hvad ændringerne indebærer.
Tro på personligt held har betydning for, om man er motiveret for at sætte sig et mål og kæmpe sig til tops, viser forskning.
Vi går mere op i charme end kompetence og rekrutterer næsten udelukkende efter personlighedstræk som selvsikkerhed og karisma, når vi udpeger ledere.