Leder - Er du klar til din LUS samtale?

- fokus på lederudviklingssamtalen

Du er ikke den eneste leder, der for tiden gør status over din egen performance såvel som dit teams eller enheds performance. Denne artikel giver dig gode råd, hvis du gerne vil forberede dig inden LUS-samtalen.

Hvordan er året gået? Har I som team nået jeres mål og bidraget til organisationens strategiske mål? Og har du som leder været god nok til at understøtte dette?

Mange virksomheder vælger at lægge LUS og MUS-samtalerne i Q3 eller Q4, hvor både medarbejdere og ledere gør status over det forgangne år og ser frem mod den kommende periode. Det kræver en vis forberedelse,. og vi har derfor spurgt CfLs Relations Manager Hafdis Thorsteinsdottir om gode råd til, hvordan du som leder, forbereder dig bedst til din LUS-samtale.

 

Din succes som leder

”Som leder kan du ikke adskille dig fra din enhed. Din succes som leder afhænger i store træk af din enheds succes. Det er derfor vigtigt, at du som leder, både forholder dig til, hvordan du selv ligger i forhold til organisationens strategiske mål, men også hvordan din enhed har bidraget. Blandt andet skal du forholde dig til, om du har været god nok til at kommunikere organisationens mål videre til dit team” fortæller Hafdis Thorsteinsdottir.

 

Din egen kompetenceudvikling

Som led i din forberedelse er det også vigtigt, at du tænker over, hvor du skal udvikle dig, for at du også i fremtiden kan understøtte virksomhedens strategiske mål både personligt og gennem dit team. Og du skal overveje om dine kompetencer stadig er tilstrækkelige.

”Du skal gøre dig klart hvilke dele af dit lederskab, du har brug for at udvikle. Det kan være, at du har behov for at udvikle dine kompetencer inden for personaleledelse eller at du har behov for at få skærpet dit strategiske syn og din strategiske forståelse”, fortæller Hafdis Thorsteinsdottir.

 Du kan se vores udbud af lederkurser og uddannelser her

Undersøg dine muligheder

”En god idé vil være at tage en snak med en kursusudbyder og få hjælp til at blive afklaret og finde det rigtige lederudviklingsprogram. For det kan være, at det kursus eller lederudviklingsprogram du først tænker på, måske ikke er det rigtige. Sørg for at få afstemt forløbets indhold med dine forventninger, mål og nuværende kompetencer”, afslutter Hafdis Thorsteinsdottir.

Kursusudbydernes rådgivere er eksperter på området og kan guide dig: Det handler om, at du skal have det mest optimale kursus for dig, som styrker dine kompetencer og hjælper dig med at nå dine mål. Det er en god ide på forhånd at undersøge, hvilke kurser du kunne være interesseret i og samtidig gøre dig klart, hvilke kompetencer du gerne vil udvikle. 

Du er altid velkommen til at kontakte os helt uforpligtende og høre nærmere om, hvordan vi sammen kan styrke dine kompetencer.

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Har du spørgsmål?

Mette Babitzkow Boje
Chef for Testværktøjer

T: +45 53 67 67 91
M: mba@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om HR