Lær de nødvendige værktøjer til at strukturere, målrette og gennemføre en powerfuld præsentation af en idé, et projekt eller lignende.

Udbydes i samarbejde med Djøf  djøf

Vil du gerne lære at lave præsentationer, der udviser faglighed og samtidig får dit budskab klart igennem? Så er kurset i præsentationsteknik måske noget for dig.

Hvem henvender kurset Præsentationsteknik sig til?

Kurset i præsentationsteknik henvender sig til alle, der gerne vil lære eller blive endnu bedre til at holde powerfulde præsentationer. På kurset vil alle blive mødt ud fra det udgangspunkt, I kommer med. Der er derfor plads til både begyndere og de mere erfarne.
Kurset er for dig, der gerne vil blive endnu bedre til at give mundtlige præsentationer og sammensætte effektfulde PowerPoints.

Hvad kan du forvente af kurset Præsentationsteknik?

Kurset i Præsentationsteknik er både praktisk og teoretisk opbygget. Du vil gå herfra med en viden, om hvordan du, ved at bruge en strategisk tilgang, kan lave powerfulde præsentationer, der udstråler faglighed og fremhæver dit budskab. På kurset vil du blive introduceret for dynamisk præsentationsteori kombineret med praktiske øvelser i at lave powerfulde præsentationer.

Nogle af de ting du kan se frem til at lære er bl.a.:

 • At lave powerfulde, troværdige præsentationer, der udviser høj faglighed
 • At arbejde strategisk med præsentationer, så du får det rigtige budskab til at skinne igennem
 • At understøtte budskaber ved at være bevidst om ordvalg, kropssprog, struktur og form
 • At lære at sige ja til opgaver, der kræver at stille sig op foran både større og mindre forsamlinger

Hvordan forløber kurset i Præsentationsteknik?

Kurset er tilrettelagt med fokus på den enkelte. Kurset er et intensivt forløb, hvor du kommer til at træne præsentationsteknik. Ud fra dine egne værdier og faglighed vil du lære, hvordan du opnår størst gennemslagskraft. Kurset afsluttes med individuel coaching og sparring.

På kurset vil du blive introduceret for forskellige kommunikationsværktøjer, og du vil lære, hvordan du giver de bedste præsentationer, samt hvordan du evaluerer andres præsentationer. Kurset vil foregå i et fortroligt forum, hvor der også vil være fokus på at tale om de svære dele ved at give præsentationer f.eks. hvordan man tackler nervøsitet.

Al kursusmaterialet vil du kunne finde på Djøfs læringsportal, hvor underviseren også vil byde dig velkommen til kurset.

Indhold

Forberedelse

Inden kurset skal du udfylde et refleksionsskema. Her skal du tænke over de styrker og udfordringer, du har, når du skal lave en præsentation. Du skal forvente, at denne opgave tager omkring 30 minutter.

Dag 1

På dagen arbejder du med, hvad der lykkes i dine præsentationer. Du lærer at læse situationen, og hvordan du præsenterer, samt holder publikums interesse, så de lytter og forstår dit budskab.

Du får træning i:

 • At læse af målgruppen og situationen, og hvad der er på spil for, at du når dit mål
 • Formidling af dit budskab på klar en måde
 • At lave en solid strategi med kommunikationsværktøjet Mixerpulten
 • Opbygning af powerfulde præsentationer ved hjælp af dine personlige værdier
 • Værtsrollen – hvornår og hvordan?
 • Hvordan du, ved at bruge den rette præsentationsteknik fokuseret på struktur og opbygning, hjælper dine tilhører med at forstå dit budskab.
 • Hvilke virkemidler sikrer at dine præsentationer bliver powerfulde?

Dag 2

En træningsdag med fokus på, hvordan du præsenterer. Du får personlig feedback på din præsentation og PowerPoint.

På dagen får du træning i: 

 • Praktisk træning og feedback
 • Hvad din krop og stemme kan
 • De 6 V’er – sådan tackler du din nervøsitet
 • Kritik og udfordrende tilhørere
 • Powerfulde præsentationer i praksis
 • Hvordan du styrer PowerPoint, og ikke lader den styre dig

Dagen slutter med udarbejdelse af en personlig handleplan for din egen videreudvikling.

Efter kurset

Underviser Maria Bernbom Svejstrup giver dig to timers coaching med udgangspunkt i et emne, du selv har valgt. Alternativt kan du bruge coachingtimerne på ekstra træning med mulighed for feedback. Maria vil rådgive dig om hvilke emner og udfordringer, der vil give bedst mening for dig at arbejde videre med efter coachingforløbet.

Coachingtimerne kan afvikles over telefon eller face-to-face. Hvilken måde der vælges beslutter du sammen med Maria, med udgangspunkt i det mål I har sat for coachingen. Det vil endvidere være muligt at tilkøbe ekstra coachingtimer.

Underviser

Maria Bernbom Svejstrup er cand.ling.merc og journalist. Hun har rådgivet erhverv, styrelser, ministerier og organisationer i intern og ekstern kommunikation. På præsentationsteknik lærer hun dig at formidle, læse mennesker og favne individuelle udfordringer. På kurset får du hendes kommunikationsværktøj Mixerpulten®.

Kursusmaterialer