De mest udbytterige netværk for topledere er dynamiske, ambitiøse og professionelt drevet

Koncerndirektør i Foss A/S, Torben Ladegaard, har i ti år været medlem af CfLs Klub 7, og det er tidsforbruget og alle pengene værd, fortæller han i dette interview.

Da Torben Ladegaard for ti år siden kom med i topledernetværket Klub 7 hos CfL, var det for at blive en del af et dynamisk netværk med løbende udskiftning af deltagere, som kunne blive ved med at inspirere til udvikling af ham selv og de andre topledere. Og han fik det, han gik efter.

Dynamikken i top

”Medlemskabet i Klub 7 har i alle årene været en meget positiv oplevelse. Vi har haft gode netværksrådgivere, og det betyder meget, fordi rådgiverne sætter sig dybe spor ved den måde, de driver netværket på,” siger Torben Ladegaard.

”Samtidig er der løbende sket udskiftninger blandt deltagerne i klubben – ikke mindst fremkaldt af de seneste kriseår. I dag er der således en håndfuld af de godt tyve medlemmer af Klub 7, som har været der, siden jeg kom med.”

”Jeg vil heller ikke lægge skjul på, at der gennem årene har været nogen, som ikke har kunnet lide lugten i bageriet og derfor har forladt klubben og blevet udskiftet med andre. Der skal hele tiden frisk blod til for at holde dynamikken i top. Det synes jeg kun er positivt. Ellers vil den hurtigt sygne hen, hvis det var de samme medlemmer, der var der år efter år.”

Netværket højt prioriteret

Torben Ladegaard har ligesom alle andre ledere en presset kalender, hvor det kan være svært at finde tid nok til andet i arbejdstiden, men han har siden begyndelsen prioriteret direktørklubben højt. Men hvordan finder han tid?

”Jeg er ikke nogen uskyldighed, der kan påstå at have været til samtlige møder gennem årene – på ingen måde – men jeg forsøger at prioritere netværksmøderne. Det gør jeg, fordi jeg føler, at jeg får return of investment. Jeg får altid noget med hjem, når jeg går til møder, og jeg får meget med mig hjem fra netværket.”

Bruger du netværket ved siden af klubmøderne?

”Man støder jo hele tiden på nogle spørgsmål, hvor det er dejligt at kunne gribe telefonen og høre, hvad et af de andre medlemmer har gjort i en lignende situation – eller om vedkommende kender nogen, som kan hjælpe. Så jeg bruger også netværket på den måde.”

Læs også: Direktører i netværk giver og får inspiration om ledelse

Unik sammensætning

Torben Ladegaard mener, at en af grundene til netværkets succes er den unikke sammensætning af deltagere, som CfL sikrer i sine netværk. Det er samtidig hans opfattelse, at kriterierne for at komme med er ganske høje.

”Vi er ikke afhængige af, at der kommer store kapaciteter udefra og holder foredrag. Vi tilstræber i vores netværk at bruge hinandens virksomheder, job og positioner samt udfordringer, og det er her, at det ligefrem kan give et ”kick”, når vi bruger hinanden. Vi bliver også stimuleret en gang imellem af nogen udefra, men det er os selv, der er de drivende kræfter omkring de udviklende samtaler, som vi fører.”

Har du i netværket nogle samtalepartnere, der har de samme globale udfordringer, som du har?

”Ja, men jeg har ikke så meget brug for at tale med nogen, der sidder i den samme situation som jeg. Det har jeg også, men dét, der er så stimulerende i Klub 7, er netop forskelligheden. Der er topledere fra det offentlige og det private, fra industrien og organisationerne, og denne bredde gør, at vi kan stimulere hinanden meget mere og bedre ud fra en ledelsesmæssig og samfundsmæssig vinkel.”

Ambitioner, faglighed og professionalisme

”Der kan være situationer, hvor du præsenterer dine udfordringer for de andre, og hvor de så diskuterer problematikken en halv eller en hel time og sparrer med dig om, hvilke valgmuligheder du har for at kunne løse opgaven. Vi lader os altså ikke kun inspirere, men spørger jævnligt om konkrete råd fra netværket omkring meget konkrete situationer. Der er faktisk tale om en fantastisk gruppe af meget dygtige ”konsulenter”, der vil gøre alt for at hjælpe dig.”

”Det er min erfaring, at når et netværk lykkes, er det, fordi fagligheden og professionalismen er i top. Men man skal også selv gå ind i et netværk med høje ambitioner, og når alle disse forudsætninger er på plads, så flytter netværket virkelig noget,” slutter koncernchef Torben Ladegaard.

Læs mere om CfLs netværk til topledere

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Har du spørgsmål?

Anja Neiiendam
Direktør, Direktionen

T: +45 5154 4182
M: ane@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om ledelse