Derfor skal du gennemføre virtuelt

Interview med Søren Bronée, COO i Havas.

Et planlagt lederudviklingsforløb i medie- og reklamebureauet Havas blev konverteret til et virtuelt kursus. Ifølge COO Søren Bronée var det den helt rigtige beslutning. Læs her hvorfor.

 Af Pia Fuglsang Bach, 27. marts 2020

Vi har i årevis talt om i langt højere grad at udnytte de virtuelle redskaber for at effektivisere vores arbejdsgange og organisationer. Nu er chancen der, så lad være med at aflyse planlagte møder og wokshops. Gennemfør virtuelt.

Sådan har CfLs opfordring lydt de seneste par uger, og en af de ledere, der har været hurtig til at gribe opfordringen, er Søren Bronée, COO i medie- og reklamebureauet Havas Danmark.

I samarbejde med CfLs seniorrådgiver Gitte Madsen havde han i flere uger planlagt et skræddersyet lederudviklingsforløb fordelt på tre dage - med første træningsdag 18. marts.

Datoerne var besluttet længe før, Danmark lukkede ned, og selv om der var en livlig korrespondance mellem Havas-direktøren og CfL-rådgiveren helt frem til kursusstart, var der ikke megen tøven fra Søren Bronée’s side.  

Forløbet skulle gennemføres virtuelt. Og det har han bestemt ikke fortrudt:

”Det var en god beslutning. Det kan jeg stå 100 procent inde for - også i forhold til andre, der går i de overvejelser.”  

”Det fungerede overraskende godt”

CfL har talt med Søren Bronée efter afviklingen af de to første kursusdage, hvor han uddyber sin beslutning.

”Lederudviklingsforløbet var vigtigt for os. De fleste deltagere på kurset er karakteriseret ved, at de er blevet ledere, fordi de er dygtige specialister med stort lederpotentiale. De er vokset meget, men de færreste har haft et decideret lederkursus, og mange har relativt mange medarbejdere i reference. Det var vigtigt for mig, at de fik nogle flere ledelsesmæssige kompetencer.”

Da Corona-epidemien begyndte at rulle, havde Havas også andre kurser for andre medarbejdere i pipeline. Det var bl.a. kurser i præsentationsteknik, men her vurderede Søren Bronée, at emnet egner sig dårligt til at blive afviklet virtuelt – modsat det skræddersyede lederudviklingsforløb.

”Gitte Madsen og jeg blev enige om, at lederuddannelsen skulle afvikles, selv om det måske ikke var helt ideelt, men tabet af udbytte ville være begrænset, da I bruger Adobe Connect.”

”Platformen giver mulighed for at dele deltagerne op i mindre grupper og i one-to-one samtaler, og der var stor tilfredshed blandt deltagerne, der alle har tilkendegivet, at det fungerede overraskende godt – også med platformen.”  

Måske ligefrem en fordel

Ifølge Søren Bronée var deltagernes helt overordnede vurdering, at de havde fået lige så meget ud af deltage i det virtuelle kursus frem for at afvikle det fysisk. Der var ikke noget tab, men måske ligefrem fordele ved at gøre det virtuelt.  

”Jeg har ikke selv deltaget, men min formodning er, at det er nemt at skifte fra rum til rum og splitte sig op i grupper. Der er en stor fleksibilitet, agilitet og smidighed i formatet, og det tror jeg, mange satte pris på.”

”Det var den helt rigtige beslutning at få det gjort. De otte deltagere havde afsat tiden, og mange havde tiden til at gøre det. Forhåbentligt får vi rigtigt travlt på den anden side af covid-19.”

Havas Danmark

Havas er et integreret medie- og reklamebureau med ca. 75 ansatte på bureauet på Christianshavn. Havas Danmark er en del af den globale Havas-gruppe, som beskæftiger 20.000 medarbejdere på verdensplan. Den globale gruppe er ejet af mediekonglomeratet Vivendi, der bl.a. ejer verdens største pladeselskab, Universal Music.

 

Behov for råd og sparring?

Pia Fuglsang Bach
Community chef
T: +45 5154 4149
E: pba@cfl.dk

Lillan K. Gyldenvang
Teamleder, Marketing
T: +45 5154 4193
E: lgy@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om ledelse

Her er 5 læringer af coronakrisen

Du kan godt glemme femårige strategiplaner, og så bør du vente med at opsige alle lejemål for at sende medarbejderne på permanent hjemmearbejde. Vi har samlet erfaringerne fra CfLs toplederstafet i en Maggi-terning.

Ledelse er nøglen til mental sundhed

90 procent mener, at deres arbejdsplads har håndteret coronakrisen godt, viser omfattende undersøgelse af medarbejdernes mentale sundhed under krisen. Her kan du læse højdepunkterne. Og der er flere overraskelser.

Teamledelse

I mange virksomheder er medarbejderne opdelt i teams. Udover mange fordele, er teamorganiseringen også en vigtig strategi for at få arbejdet gjort.

Ledergruppe teams og beslutninger

Vi har hver især vores måder at træffe beslutninger på, og de kan være hensigtsmæssige eller uhensigtsmæssige eller både-og. Hvis du vil have en velfungerende og effektiv ledergruppe er det afgørende, at gruppen har styr på sine beslutningsprocesser.

Sådan får du succes med virtuel undervisning

Hvis din virksomhed skal i gang med virtuel undervisning, så læs med her. Der er gode råd at hente, hvad enten du selv skal undervise eller har ansvaret for kompetenceudvikling. Og så er der ekstra bonus for deltagerne.