Direktører i netværk giver og får inspiration om ledelse

I CfLs netværk for fag- og funktionsdirektører går direktør Carsten Sørensen fra ABB A/S i livets skole, som han kalder det. Her er der tid til sparring, fordybelse og fortrolighed med direktører på samme niveau og fra forskellige brancher.

Carsten Sørensens arbejde som direktør for ABB’s afdelinger i divisionen Process Automation i Skovlunde, Odense og Esbjerg har førsteprioritet sammen med familien derhjemme med ægtefælle og tre små børn, som også skal passes. Jobbet indebærer mange timer og mange møder, men alligevel finder han tid til at deltage CfLs netværk for fag- og funktionsdirektører, for netværket er kommet til at betyde meget for ham.

”Det er en stor investering at starte bilen og køre fra Odense til København for at bruge én eller halvanden dag på netværket, for der er altid et eller andet arbejdsmæssigt, der presser sig på. Men jeg forsøger virkelig at prioritere netværket, fordi det giver meget,” siger Carsten Sørensen. Han har været med i netværket i et år og gik ind i det for at møde andre mennesker i lignende positioner, som han kunne sparre med.

Mange ting til fælles

”Jeg kunne godt lide tanken om at være i netværk med direktører fra vidt forskellige virksomheder, brancher og ansvarsområder, og det har da også vist at være rigtig spændende at møde direktørkolleger med en anden uddannelses- eller branchemæssig baggrund. Ledelse er noget universelt, og som ledere har vi rigtig mange ting til fælles, men der kommer alligevel en ekstra dimension eller twist på bidragene alt efter det miljø, man kommer fra. Det er noget af det, jeg er glad for i netværket – at vi er forskellige,” siger ABB-direktøren.

Deltagerne giver og tager

Han har på sit første år i netværket oplevet de fleste fordele som fx at præsentere et problem, som man ikke selv har løsningen på og kan få sparring fra netværket. Man kan fortælle en succeshistorie om noget, der har fungeret rigtig godt i ens egen virksomhed og efterfølgende diskutere det. I netværket både giver og tager man, og alle kan på et eller andet tidspunkt få noget nyt med sig hjem.

Fordybelse til gavn for alle

”Vi lever jo også i en verden, hvor fordybelse kan være en mangelvare. Det skal virksomhedsledere indimellem tage sig tid til og dermed gøre sig nogle større tanker om, hvor virksomheden eller organisationen er på vej hen. Netværket er ligesom at gå i en slags livets skole. Her taler vi jo sammen om egne og andres erfaringer med det daglige arbejde som ledere. Dermed kan deltagerne tage andres erfaringer med sig hjem, hvilket helt klart er noget, som både deltageren og virksomheden får gavn af,” siger Carsten Sørensen.

Læs også: De mest udbytterige netværk for topledere er dynamiske, ambitiøse og professionelt drevet

Gør det nemmere at være leder

Han peger på krisen, og på hvor forskelligt virksomhederne er påvirket af den.
”Der er utrolig mange andre ting, vi skal tage hånd om i forhold til ”de glade dage” før finanskrisen brød løs. Der skal arbejdes endnu hårdere for at skabe resultater. Der skal måske afskediges medarbejdere osv. Mængden af udfordringer på ledernes skriveborde er i hvert fald ikke blevet mindre i dag. Så den sparring, man kan få i et netværk, er meget givende.”

Konsulent for en dag

Carsten Sørensen og en af netværkskollegerne har i øvrigt committed sig til en fælles idé om at være hinandens og netværkets konsulenter på diverse udfordringer og arbejde med dem på stedet.
”Vi har endnu ikke afprøvet konceptet ”Konsulent for en dag”, og det bliver spændende at se, hvad vi kan få ud af det,” slutter Carsten Sørensen.

Læs mere om CfLs netværksgrupper

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Har du spørgsmål?

Anja Neiiendam
Direktør, Direktionen

T: +45 5154 4182
M: ane@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om ledelse

Stil krav til lederkurserne

De færreste har et naturligt lederskab i sig. Selv den bedste leder kan blive bedre, hvis der skabes rammer for at lykkedes som leder og ikke mindst gives de relevante værktøjer.