Type og innovation

Innovation er et tema, der rører sig rigtig mange steder i øjeblikket, og der er rigtig mange betydninger af innovation.

For nogle er innovation drømmen om lige det, der vil løse alle vores nuværende problemer, for andre er innovation at kigge grundigt på alt, hvad vi gør og se, hvordan vi kan gøre det bedre. Flere, jeg har talt med, står lidt famlende overfor, hvad det så egentlig er, at man gør for at fremme innovationen i en organisation.

For Damien Killen og Gareth Williams, der har arbejdet med sammenhængen mellem typologi og innovation, er begge ovenstående eksempler innovation. De definerer innovation som implementering af ideer og har kigget på, hvordan ideer kan kategoriseres, og hvordan forskellige persontyper bidrager til innovation. Deres undersøgelser viser, at det især er personer, der inden for typologien har præferencerne S/N og J/P, som bidrager med forskellige ideer. Ideerne kan kategoriseres i 4 kategorier:

  • Efficiency ideas – Gøre de rigtige ting på den rigtige måde – præferencerne SJ
  • Refining ideas – Gøre ting bedre – præferencerne SP
  • Adopting ideas – Gøre ting som andre gør – præferencerne NJ
  • Different ideas – Gøre ting som ingen andre gør – præferencerne NP

Men udover at de forskellige persontyper bidrager med forskellige ideer, så bidrager de også i forskellige faser af innovationsprocessen og med forskelligt fokus på problemstillingen og forskellige løsninger.

Pointen er selvfølgelig, at en organisation har brug for at arbejde målrettet med implementering af alle typer af ideer og har brug for alle persontypers bidrag i en innovationsproces.

 

Læs også: Typepræference og lederadfærd

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Har du spørgsmål?

Mette Babitzkow Boje
Chef for Testværktøjer

T: +45 53 67 67 91
M: mba@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om medarbejderudvikling

Helt i orden, at folk stiller krav til arbejdslivet

Der er fire generationer på arbejdsmarkedet nu. Hvis vi i de ældre generationer prøver at lytte, så kan vi høre væsentlige budskaber, fremfor bare at kløjs i at unge ofte formulerer sig meget personligt med udgangspunkt i egne nære behov.

Ny bog: Vi lærer hele arbejdslivet

Læring er motoren i al udvikling og forandring på arbejdspladsen, og derfor bør alle ledere tage erhvervspædagogikken til sig. Det skriver seniorrådgiver Annette Franck i sin nye bog.

Husk at bruge modpolen i din JTI-type

Det er nødvendigt at udvikle kompetencer, der rækker ud over vores præference. Ikke kun for at udnytte vores fulde potentiale, men også for at sikre balance i livet.