Kursus

Agil projektledelse – SCRUM Master

Til dig, der gerne vil have værktøjer til at skabe resultater hurtigere

Agil Projektledelse SCRUM (1)
Download folder om kurset

Medlemspris kr. 14.500 kr. / Andre kr. 16.900 kr.

Tjek om din virksomhed er medlem
Vælg start dato

11. marts 2024 - 11. april 2024

Lokation: København

Varighed 3 dage - 2 moduler

Lokation København

  • Modul1

    CfL, København Ø

    • 11. marts 2024, KL. 09:00 - 16:00
    • 12. marts 2024, KL. 09:00 - 16:00
  • Modul2

    CfL, København Ø

    • 11. april 2024, KL. 09:00 - 16:00

Kontakt venligst Tina Holm tho@cfl.dk eller tlf. 51544128 for at få oplyst kursus datoer i 2023

Udvid din værktøjskasse

Arbejder du med projektledelse, og vil du gerne udvide din værktøjskasse med værktøjer og metoder, der kan bruge til at planlægge og designe agile projekter? Så er agil projektledelse noget for dig. Du vil gennem forløbet blive introduceret til et agilt metodefundament, du kan anvende i din egen organisation. Kurset tager udgangspunkt i SCRUM, og det er muligt at tage en certificering som SCRUM Master i forlængelse af kurset.

Forløb og indhold

Kurset forløber over tre dage. De to første kursusdage vil være i forlængelse af hinanden. Herefter vil du få mulighed for at afprøve de metoder, du har lært hjemme i din egen organisation inden den tredje kursusdag.

Kurset er opbygget af en blanding af teori og praktisk anvendelse af teorien. Undervisningen vil derfor være en blanding af teoretiske oplæg, konkrete øvelser, erfaringsudveksling og dine egne refleksioner over, hvordan du kan anvende agil projektledelse i din egen organisation.

Målgruppe

Kurset er til dig, der har erfaring med projektledelse, som gerne vil have flere værktøjer og metoder, der kan bruges til at tilrettelægge og forstå agile udviklingsprojekter. Der kan være flere udgangspunkter for at deltage i kurset. Det kan være du allerede arbejder med udviklingsprojekter, men du ønsker en mere effektiv tilgang. Det kan også være, du er leder i en organisation, der gerne vil arbejde mere agilt.

Dit udbytte

  • Brugen af en agil tankegang til at tilrettelægge og eksekvere projekter.
  • Opsætning af projektorganisationen ud fra styringsbehov.
  • Anvendelse af agil udviklingsmetodik, som er kendt fra SCRUM.
  • Arbejdet med projekter fra idé til udførsel, både i forhold til den overordnede plan og den løbende udvikling, samt hvordan man prioriterer.
  • Hvordan du tilpasser den agile metode til din organisation og anvender den praksis

Modul 1

  • Introduktion til agile principper, værktøjer og filosofi, samt hvordan de bruges i agilt arbejde.
  • Processerne omkring de agile metoder SCRUM-metoden.
  • Metoder til at nedbryde user stories og epics, så det hænger sammen med den vision, der er for projektet.
  • Udvikling af gevinstdiagram med fokus på projektets formål, gevinster, kompetencer, leverancer og nødvendige adfærdsændringer.
  • De agile basiskoncepter, der er udgangspunkt for de fleste agile metoder.

Modul 2

  • De agile metoder og praktiske erfaring med disse.
  • Praktisk erfaring med hvordan du kan nedbryde krav til epics og user stories, ved at samarbejde med slutbrugerne.
  • Praktisk erfaring med SCRUM (Denne erfaring giver dig mulighed for efterfølgende at tage en Master-certificering i SCRUM).
  • Dialog omkring hvordan man kan bruge værktøjerne på egne projekter hjemme i virksomheden.
  • Erfaringsudveksling i grupper om oplevelserne af brugen af agile værktøjer.
  • Konkret handleplan der tager udgangspunkt i de oplevelser og udfordringer du har haft.
  • Hjælp til at komme videre med implementering af agile projektledelse og SCRUM i din organisation, i form af en back log med konkrete opgaver.

Mathilde Illum Aastrøm

Mathilde er konsulent hos Implement Consulting Group. Hun har arbejdet med både agile og klassisk ledet digitale udviklingsprojekter gennem de seneste 15 år. Hendes praktiske erfaringer kombineret med hendes teoriske viden om agile metoder bringer hun i spil, så kurset bliver relevant og brugbart lige så snart du kommer hjem i egen organisation.

Før kurset

Der vil være forarbejde til kurset i form af 150 siders læsning. Herudover skal du forberede dig på, at kurset tager udgangspunkt i konkrete cases, og at du vil komme til at arbejde med dine egne cases.

Efter kurset

Du har mulighed for at tage en Master-certificering i SCRUM enten efter de første to kursusdage eller efter hele forløbet er afsluttet.

Certificeringen udbydes af ScrumStudy. ScrumStudy er global udbyder af SCRUM og agile certificeringer gennem et netværk af akkrediterede træningsorganisationer over hele verden. De står også bag SBOKTM, der er en guide til at levere projekter via SCRUM.

Eksamen tages online og er på frivillig basis. Du booker selv tidspunktet for eksamen, så du har mulighed for at tilrettelægge det i forhold til arbejde og privatliv. Eksamensformen er multiple-choice uden hjælpemidler. Eksamen giver dig en godkendt certificering som SCRUM Master.

Prisen for SCRUM Master-certificeringen betales separat og koster kr. 2.500.

Kurset udbydes i samarbejde med Djøf

Hent folder om Agil projektledelse - SCRUM Master Her kan du hente en folder med info om kurset. Folderen kan du printe og give til den leder, der afgør din medvirken på kurset. Hent folderen

Ofte stillede spørgsmål

Der er gratis parkering og ladestationer til elbiler hos CfL. Parkeringsforholdene kan variere hos de forskellige konferencesteder vi benytter. Tjek derfor på det enkelte konferencesteds hjemmeside.

CfL ligger  200 meter fra Østerport station i København, hvortil der er gode bus og togforbindelser. Vi bestræber os altid på at lægge internatmodulerne tæt på offentlig transport. Spørg os gerne i forhold til konkrete afholdelser på info@cfl.dk.

CfL er en medlemsorganisation for virksomheder. Du kan derfor ikke have et personligt medlemskab. Er du i tvivl om din virksomhed er medlem af CfL er du velkommen til at sende os en mail på medlem@cfl.dk.

Ja, du kan sagtens tilmelde dig kurset selvom din virksomhed ikke er medlem af CfL.

Ja forløbet er med fuld forplejning. Kontakt os gerne, hvis du har allergi, eller der er andre særlige hensyn vi skal tage, på info@cfl.dk.

Betaling foregår via faktura. Ved tilmelding angiver du dine og virksomhedens faktureringsoplysninger.

Du kan trygt tilmelde dig alle CfLs fysiske aktiviteter. Vi overholder til enhver tid myndighedernes anbefalinger om sundhed og sikkerhed. Du kan læse mere om vores coronaberedskab her.

Hent vores brochure og se vores kurser og programmer som er designet for for ledere uden formelt personaleansvar Brochuren giver et fuldt overblik over kurser og programmer til dig, som er leder uden formelt personaleansvar samt et indblik i kursernes opbygning og indhold. Ligeledes vil du finde en række udtalelser fra tidligere deltageres, som fortæller om deres udbytte og oplevelser. Udfyld formularen nedenfor, så sender vi brochuren direkte til din indbakke. Download brochure

Har du behov for sparring eller har du spørgsmål?

Tina Holm
Seniorrådgiver

T: +45 5154 4128
M: tho@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Andre har kigget på

Prolog - leder med uformelt ansvar

Prolog er et program målrettet dig som ikke har et formelt personaleansvar, og hvor fleksibilitet, effektivitet og resultater skal gå hånd i hånd.

Grundlæggende projektledelse

Lær de grundlæggende principper og metoder inden for projektledelse, så du kan føre dine projekter sikkert i mål.

Tilmeld dig kurset

Udfyld formularen for at tilmelde dig kurset

Vælg startdato
Tilmelding

Ved tilmelding skal du acceptere vores forretningsbetingelser og privatlivspolitik