CfL-Konference

Fra strategi til handling

Velkommen til Strategikonferencen 2021, der henvender sig til ledere på tværs af brancher og sektorer. Mød den anerkendte ledelsesguru Stephen Bungay.

Cfl Topledertræf 3 HERO

Ledelse handler om at sætte retningen, mens strategi handler om at omsætte retningen til planer. Som bekendt forløber planer sjældent snorlige, så hvad kendetegner moderne strategiarbejde? Velkommen til heldagskonference, der afholdes i et samarbejde mellem CfL og Forsvarsakademiet.

Stigende kompleksitet og uvished er blevet en del af dagligdagen for de aller fleste ledere. Det har coronakrisen demonstreret til fulde, og rigtigt mange virksomheder – private såvel som offentlige – har skullet genbesøge eller måske ligefrem genopfinde deres strategi under ekstremt tidspres.

Er der en lære af det? Og hvordan omsætter man strategi til handling anno 2021? Det er dagsordnen på denne konference, hvor vi kombinerer aktuelle cases og keynotes med CfL og Forsvarets erfaringer med strategi og ledelse.

CfL har i mange år undervist og rådgivet om strategi og ledelse i store såvel som små organisationer, mens Forsvaret er kendt og anerkendt for at udvikle ledere til både militæret og civilsamfundet.

Download dagens program her

Her kan du læse om konferencens keynotes. Der er tilmelding nederst på siden, hvor du også finder værter og øvrige facilitatorer. 

09.10-10.10

The Art of Action

V/ Stephen Bungay, international ledelsesekspert, historiker og forfatter.

Stephen Bungay er en af de få ledelseseksperter, der kobler feltstrategi og ledelse, og det er Bungay, der har omsat begrebet mission command til et generelt strategibegreb: Mål og formål skal være klare og kendte, men der gives operationel frihed til, at forskellige dele af organisationen selv omsætter strategien til handlinger. Forenklet sat er det en praksis, virksomheder kan lære af Forsvaret. Spørgsmålet er hvordan, og hvor grænsen går?

Stephen Bungay er forfatter til bestselleren The Art of Action, der udkom på dansk i 2011. Han er leder af Ashridge Strategic Management Centre i London og underviser på adskillige internationale toplederkurser.

Læs også artiklen Sådan går du fra strategi til handling

10.40-11.20

Ledelse af transformationer

V/ Gregers Wedell-Wedellsborg, adm. direktør i Matas

Med en fortid som kaptajn af reserven er kriseledelse en del af Gregers Wedell-Wedellsborg ledelsesbagage. Siden 2000 har han fulgt en civil karriere i det private erhvervsliv, hvor den røde tråd har været digital transformation af forretningsmodeller. Fra Berlingske over TV 2 til Coop og nu som topchef i Matas.

Hør om Gregers Wedell-Wedellsborgs mangeårige erfaringer med at koble digitale strategier med organisatoriske og især kulturelle forandringer. Hvordan tackler man modstand i antihierarkiske organisationer?

12.30-13.10

Commander’s Intent omsat til virkeligheden

V/ Torben Mikkelsen, kontreadmiral og chef for Søværnskommandoen

Mission command er et begreb, der traditionelt er blevet anvendt til styring af komplekse militære operationer. Men det rummer også et stort potentiale i udøvelsen af strategisk virksomhedsledelse.

Det giver chefen for Søværnskommandoen, kontreadmiral Torben Mikkelsen, sit perspektiv på ved at trække tråde til strategiske ledelse af Søværnet gennem sit Commander’s Intent. Kontreadmiralen vil også give indsigt i sin ledelse af en militæroperation i det borgerkrigshærgede Syrien i perioden 2013-2014 – en operation, der er skildret i bogen Tohundrede dage fra 2019.

13.20-13.50

Strategi og forretningsudvikling

V/ Jeppe Hamming, Head of Marketplaces i Nørgård Mikkelsen

Reklamebureauer lever af at holde fingeren på pulsen og hele tiden forandre sig, så hvordan balancerer man virksomhedens strategiske målsætninger med en konstant tilpasning til kundernes behov? 

Mød Jeppe Hamming, der arbejder med udvikling af nye forretningsområder på reklamebureauet Nørgård Mikkelsen, hvor han også står med den strategiske rådgivning for nogle af Danmarks største producenter og retailere. I dette oplæg vil han illustrere ledelsens rolle i et meget dynamisk miljø gennem præsentationen af, hvordan Amazon blev et nyt forretningsområde for Nørgård Mikkelsen.

Læs også: Nu står vidt åben for Amazon i Danmark

 

14.30-15.20

Fra mission command til civil ledelse

V/ Christian S. Nissen, rådgiver og forfatter. tidl. generaldirektør i DR

Hvorfor er det så svært at omsætte strategi til handling? Og hvor går grænsen for, at man kan overføre mission command til civil ledelse? Det er et gennemgående tema i en lang række af Christian Nissens artikler og bøger, og som tidligere topchef i flere af landets førende institutioner, herunder Rigshospitalet og DR, er der autoritet og tyngde bag hans analyser og anbefalinger.

På denne konference deler Christian Nissen ud af sine indsigter om strategi og ledelse, og så trumfer han Stephen Bungay med en ekstra dimension: Betydningen af stærke fagkulturer: De kan være svære at leve med – men sværere at undvære.

Dagens værter 

Ejner Jacobsen
Chefrådgiver hos CfL. Ejner Jacobsen underviser og rådgiver om lederudvikling med afsæt i strategi og organisationsudvikling, og kunderækken tæller bl.a. ALDI, FORS og Vestas. Har ledelseserfaring fra TELE Greenland, Falck og Teknologisk Institut.  

Vilhelm Holsting
Er kommandørkaptajn og chef for Institut for Ledelse og Organisation på Forsvarsakademiet. Vilhelm Holsting har en ph.d. i ledelse og management, og han er forfatter til bogen Militært chefvirke – At skabe handlekraft i komplekse situationer, der udkommer september 2020. 

Øvrige facilitatorer

Round Table-diskussioner og online breakouts faciliteres af CfL og Forsvarsakademiet ved:

Organisationspsykolog Anna Nørgaard Hostrup, organisationspsykolog, ph.d. Annemarie Damkjær, specialkonsulent Karina Mayland, chefkonsulent Michael Pingel Hansen, seniorrådgiver Michael Tolstrup og seniorrådgiver Pernille Grove.

Vi hjælper dig med strategiarbejdet

Sådan arbejder CfL med strategi - fra analyse til eksekvering

Har du spørgsmål?

Pia Fuglsang

 

Pia Fuglsang Bach
Communitychef

T: +45 5154 4149
M: pba@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Kommende arrangementer

Ledere uden personaleansvar

Professional Scrum Master

Lær at arbejde som Scrum Master, og hvordan du effektivt driver et scrum team.

DKK 10.200,- ekskl. moms / 11.900,- ekskl. moms

17. juli 2024

2 dage

København

4,6
Nye ledere

Grundlæggende ledelse

Få den grundlæggende viden, du har behov for som ny leder. Opnå øget forståelse for lederrollen, dens kompleksitet og de dilemmaer, du kan stå i som leder

DKK 13.000,- ekskl. moms / 15.300,- ekskl. moms

19. august 2024

2 dage

København & Aarhus

4,6
Ledere med nogen erfaring

SLII® Experience

Lær at lede situationsbestemt - for ledere, HR- og organisationskonsulenter

DKK 12.200,- / 14.300,-

20. august 2024

2 dage

København & Aarhus

4,6
HR

Sådan skaber du psykologisk tryghed

På kurset Sådan skaber du psykologisk tryghed får du de rigtige værktøjer til at analysere, skabe og udvikle psykologisk tryghed i dit team.

DKK 14.300,- ekskl. moms / 16.900,- ekskl. moms

20. august 2024

3 dage

København