Instruktørens ord om CfL-Personality Focus Profile – 12 Factor (BTB)

Når din virksomhed eksempelvis skal rekruttere elever, kan I anvende andre og mindre komplicerede værktøjer, end når I er på udkig efter en lederkandidat. På den måde undgår din virksomhed, at rekrutteringen bliver en dyr og tidskrævende proces, der ikke står mål med jobprofilen.

Jeg anser personlighedstesten CfL-Personality Focus Profile – 12 Factor (BTB) som et meget brugbart værktøj, da det giver dig et helhedsindtryk af personen uden at være for omfattende.

Rekruttering handler om at finde den rigtige kandidat med de rigtige kompetencer, som kan besidde jobbet. CfL-Personality Focus Profile – 12 Factor (BTB) er et let tilgængeligt værktøj til brug i forbindelse med rekruttering. BTB danner et solidt grundlag for en dybdegående og fyldestgørende dialog med kandidaten, og ved brug af BTB kan du i løbet af blot en time opnå den indsigt, du har behov for for at bedømme, om det er den rette person til stillingen.

Som instruktør møder jeg ofte bekymrede HR-folk, der savner redskaber og viden, som kan skabe et mere sikkert beslutningsgrundlag i rekrutteringsprocessen. Ikke mindst fordi de savner metoder og undervisning i tilgangen til tilbagemeldingen. På kurset i BTB lægger vi stor vægt på grundig træning af det at give en tilbagemelding. Du træner på selve tilbagemeldingen og får feedback på din tilbagemelding. Mine erfaringer er, at folk er glade for forløbet på BTB, netop fordi de efterfølgende føler sig rigtig godt klædt på, når de skal i gang med ”rigtige” rekrutteringer.

En test bør aldrig stå alene

Et værktøj alene er ikke altid nok at bedømme en kandidat ud fra. Jeg ser det derfor som en vigtig kompetence, at deltagerne lærer at bygge et beslutningsgrundlag op, som kan kvalificere bedømmelsen af kandidaten. Det gøres bl.a. på baggrund af relevant viden om kandidatens jobhistorik, dennes faglige kompetencer og referencer. Hertil kommer kombinationen af de rette spørgsmål, testens åbne spørgeramme samt testprofilen. Netop derfor mener jeg, at det at træne en tilbagemelding og håndtere interviewfasen er vigtig. Det er nemlig her, du får en væsentlig rolle og får ”sat kød” på den konkrete score, som testen har givet dig. Som instruktør er det ligeledes min erfaring, at du stiller mere personlige og udfordrende spørgsmål, når du har det rigtige værktøj.

Autorisationsforløbet, hvor du dels bliver sat grundigt ind i den underliggende teori for værktøjet, får en dybdegående indsigt i værktøjsbegrebsrammen og dets underliggende psykometriske egenskaber samt lærer at opbygge et solidt beslutningsgrundlag, giver dig således forudsætningerne for at vælge den rette kandidat.  

Du bliver klædt 100 % på til at påtage dig rekrutteringsrollen, og du har fået fyldt din rygsæk op med de rette kompetencer, redskaber og metoder, der skaber grundlaget for en mere sikker og gnidningsfri rekruttering for dig i fremtiden.

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.

Seneste artikler om rekruttering

Husker du fordelene ved fysiske tests?

I rekrutteringsforløb bruger CfL bl.a. den logiske og analytiske test Omtankeprøve 1, der kan tilgås online. Men er det nu også optimalt i forhold til formålet med testen, spørger seniorrådgiver Marie Koch.

Test og profil: Hvad er forskellen?

Den korte forklaring er, at tests anvendes ved udvælgelse af kandidater, mens profil anvendes til udvikling. Rigtigt mange roder rundt i begreberne, så læs videre og bliv klogere, når Mette Babitzkow Boje, chef for testværktøjer, udlægger teksten.