Offentlig ledelse

Vi hjælper offentlige organisationer med borgerinddragelse, kulturanalyser, tværsektorielt samarbejde og meget mere.

Danmark har en af de mest veldrevne offentlige sektorer i verden. Det skyldes indsatsen fra dedikerede ledere og medarbejdere, der hver dag bidrager til værdiskabelsen for borgerne og for samfundet. God ledelse er nøglen, men organisatorisk kompleksitet stiller ekstra krav til den offentlige leder.

Vi rådgiver om organisering, kulturanalyser, tværsektorielt samarbejde og meget mere.

Udfordringer vi ofte møder - og hjælper med

Servicetjek med borgerinddragelse og feedback
Samarbejde på tværs af søjler og sektorer
Nye organisationsformer og struktur
Ledelseskoncepter og metoder til uddelegering
Kulturanalyser og implementering af strategien

360 graders servicetjek af kommunen

Et 360 graders servicetjek giver ærlig, omfattende og værdifuld feedback fra:

  • Borgere og politikere
  • Medarbejdere og ledere

Servicetjekket hjælper med at tilpasse organisationen til fremtidens behov. Med et 360 graders servicetjek får I afdækket organisationens styrker og svagheder, og I får en række konkrete anbefalinger til fremtidige udviklingsindsatser.

Læs om Tårnby Kommunes servicetjek

Kulturanalyse og strategiimplementering

Som offentlig organisation er man konstant under lup fra borgere, medier og politikere.

De mange eksterne faktorer kan påvirke kulturen og dermed evnen til at opfylde organisationens formål.

CfL hjælper med at lave helhedsorienterede målinger og analyser af det eksterne omdømme og den interne kultur.

Vi hjælper med at identificere de elementer, der spænder ben for strategien, og vi udarbejder handlingsplaner for, hvordan man skaber en kultur, der understøtter organisationens formål og funktion. 

Nye organisationsformer

Der eksperimenteres på livet løs med nye strukturer og arbejdsmetoder for hurtigt og fleksibelt at kunne handle på nye muligheder og udfordringer. En mere agil organisering kan være løsningen, hvis I er klar til at arbejde med både strategi, struktur, ledelse og processer.

Hos CfL hjælper vi med at tilrettelægge og lede omstillingen fra en traditionel til en agil organisation – fra afgrænsede forsøg i dele af organisationen til implementering i fuld skala. 

Læs om rejsen mod den agile organisation

Ledelseskoncepter

Hvordan skaber vi mål og mening for vores medarbejdere? Det vil være individuelt, og opgaven bliver ikke mindre af, at offentlige ledere navigerer i organisationer med stor kompleksitet og høje krav om dokumentation.  

Løsningen kan være velafprøvede ledelseskoncepter og -metoder, og i CfL arbejder vi med stor succes med det internationale koncept SLII®. 

En anden velafprøvet metode er briefing og backbriefing, der er med til at sikre, at alle arbejder efter de samme strategiske mål. 

Morten Winge, kommunaldirektør, om Tårnby Kommunes 360-graders servicetjek:

Personligt er jeg meget begejstret for det stærke borgerblik, der ligger i undersøgelsen. Jeg havde ikke forestillet mig, at vi kunne komme så langt, men CfL kom med et oplæg, der var væsentligt mere kvalificeret, end jeg havde håbet på... 

Hvordan tilrettelægger man en undersøgelse på en klog måde? Det har CfL sikret, og det er derfor, vi er kommet så langt med undersøgelsen, som vi er.

Vores tilgang

Vi arbejder sammen med jer
Hos CfL arbejder vi ud fra, at rådgivning skal være tilpasset jeres organisation. Vi arbejder sammen med jer for at forstå jeres organisations specifikke behov og ambitioner, og vi udformer vores løsninger derefter. Det sikrer, at den løsning, vi leverer, er direkte relevant for din organisation og dens mål.

Fokus på individet
Vores løsninger er designet til at hjælpe ledere og medarbejdere, ikke kun med at nå deres organisatoriske mål, men også til at udvikle sig som individer. Vi mener, at en holistiske tilgang hjælper organisationer med at opnå bæredygtig succes.

Vil du vide mere?
Hvis du vil vide mere om vores tilgang til rådgivning i offentlige organisationer, kan du kontakte os i formularen længere nede på siden. Vi glæder os til at trække i arbejdstøjet og lære jer at kende, så vi kan rådgive jer om den bedste vej fremad.

Vibeke Juul Dalengaard (th), programleder for lederudvikling i Holstebro Kommune: 

Vores kursister har taget overraskende godt imod koncept SLII®  (ledelseskoncept red.). Det gælder også videodelen, der har et tydeligt amerikansk ophav.

De oplevede en god variation mellem video, øvelser og oplæg, som supplerede hinanden godt, og der var en rød tråd i det.    
Helle Pank Lund (tv) og Vibeke Juul Dalengaard
Helle Pank Lund (tv) og Vibeke Juul Dalengaard

Vores eksperter

Behov for råd og sparring?

Du er meget velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende snak. Jeg giver gerne feedback, sparring og nye perspektiver.

Henrik Hvolbøll Eriksen

Senior Relations Manager

📱 +45 2565 9000
📧 her@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Læs mere om offentlig ledelse

Få nyheder, tilbud og invitationer til arrangementer direkte i din indbakke

Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.

Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.