Corona og Jungiansk Typeindeks

Forstå de forskellige reaktioner på krisen

Nogle af de frustrationer, vi oplever som følge af krisen, er ens for alle. Men vi har hver i sær også forskellige udfordringer i forhold til de vilkår, vi er underlagt i øjeblikket.

Af Hafdis B. Thorsteinsdottir, 11. maj 2020

Nogle af de ting, der stresser og udfordrer os, er typerelaterede. Ligeledes vores forskellige behov og vores mulighed for at agere i atypiske situationer.

Hvad har vi brug for af information, hvordan arbejder vi med en usikkerhed og manglende klarhed i situationen, og hvordan tackler vi samarbejdet, når det skal foregå på distancen? 

Et par perspektiver på de forskellige præferencers udfordringer i Coronatiden kunne f. eks. være Ekstrovertes udfordringer ved hjemmearbejde og virtuelle møder, der ikke giver samme mulighed for ping pong i dialogen med kollegaer og samarbejdspartnere.

Føletypernes relationelle og ofte teamorienterede fokus, hvordan får de det behov opfyldt, når samarbejdet foregår fra hjemmekontoret?

De Introverte kan til gengæld måske være lidt for komfortable i deres egen ”boble” derhjemme og Tænketyperne ”glemmer” måske at pleje de relationelle sider af samarbejdet.

Manglende viden om hvornår og hvordan de forskellige begrænsninger vi er underlagt slutter, kan være en klar stressfaktor for mennesker med J–præferencer. Mennesker med P–præferencer kan være udfordret i en dagligdag, hvor arbejde og fritid i høj grad flyder sammen med manglende struktur til følge.

Også Sansningens brug for klarhed kan være udfordret og tvetydig, udtydelige udmeldinger fra myndigheder og andre, kan her være en klar stressfaktor. 

Læs også: Tyepræferencer og lederadfærd

Intuitive kan på den anden side være udfordret af ikke, at få et samlet overblik og sammenhæng i den kommunikation de møder. At skulle forstå tingene gradvist og i fragmenteret form kan være en irritationsfaktor for mennesker med intuitiv præference, som jo gerne vil have overblikket først.

På samme måde har vi alle forskellige måder at orientere os på og tackle forandringer generelt.

Nedenfor følger et bud på hvad de 16 Jungianske typer har brug for, når forandringerne rammer dem, og hvordan de gerne vil arbejde i processen.

Læs mere og bliv certificeret i Jungiansk typeindeks her

Kort sagt så kan Coronatiden og de ændringer det medfører, være udfordrende for os alle sammen - men på forskellig vis.
Kort sagt så kan Coronatiden og de ændringer det medfører, være udfordrende for os alle sammen - men på forskellig vis.

Har du spørgsmål?

Hafdis B. Thorsteinsdottir
Relations Manager

T: +45 2098 3977
M: hbt@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om ledelse

10 gode råd om at gå fra kollega til leder

CfL har interviewet og undervist et utal af nye ledere, der alle har taget skridtet op ad karrierestigen og er begyndt på et nyt ledelsesniveau. Vi har uddraget 10 typiske faldgruber, som du skal have særligt fokus på, når du går fra kollega til leder.