6 metoder til at minimere bias ved rekrutteringer
Har du styr på bias i ansættelsessamtalen? Der er gode råd at hente i den amerikanske forsker Joan C. Williams’ bog Bias Interrupted, skriver CfLs seniorrådgiver Marie Koch.
Forstå de forskellige reaktioner på krisen
Af Hafdis B. Thorsteinsdottir, 11. maj 2020
Nogle af de ting, der stresser og udfordrer os, er typerelaterede. Ligeledes vores forskellige behov og vores mulighed for at agere i atypiske situationer.
Hvad har vi brug for af information, hvordan arbejder vi med en usikkerhed og manglende klarhed i situationen, og hvordan tackler vi samarbejdet, når det skal foregå på distancen?
Et par perspektiver på de forskellige præferencers udfordringer i Coronatiden kunne f. eks. være Ekstrovertes udfordringer ved hjemmearbejde og virtuelle møder, der ikke giver samme mulighed for ping pong i dialogen med kollegaer og samarbejdspartnere.
Føletypernes relationelle og ofte teamorienterede fokus, hvordan får de det behov opfyldt, når samarbejdet foregår fra hjemmekontoret?
De Introverte kan til gengæld måske være lidt for komfortable i deres egen ”boble” derhjemme og Tænketyperne ”glemmer” måske at pleje de relationelle sider af samarbejdet.
Manglende viden om hvornår og hvordan de forskellige begrænsninger vi er underlagt slutter, kan være en klar stressfaktor for mennesker med J–præferencer. Mennesker med P–præferencer kan være udfordret i en dagligdag, hvor arbejde og fritid i høj grad flyder sammen med manglende struktur til følge.
Også Sansningens brug for klarhed kan være udfordret og tvetydig, udtydelige udmeldinger fra myndigheder og andre, kan her være en klar stressfaktor.
Læs også: Tyepræferencer og lederadfærd
Intuitive kan på den anden side være udfordret af ikke, at få et samlet overblik og sammenhæng i den kommunikation de møder. At skulle forstå tingene gradvist og i fragmenteret form kan være en irritationsfaktor for mennesker med intuitiv præference, som jo gerne vil have overblikket først.
På samme måde har vi alle forskellige måder at orientere os på og tackle forandringer generelt.
Nedenfor følger et bud på hvad de 16 Jungianske typer har brug for, når forandringerne rammer dem, og hvordan de gerne vil arbejde i processen.
Hver måned trækker vi desuden lod om et kursus, blandt alle nye tilmeldinger til nyhedsbrevet. Læs konkurrencens vilkår og betingelser.
Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Se vores privatlivspolitik.
T: +45 53 67 67 91
M: mba@cfl.dk
Har du styr på bias i ansættelsessamtalen? Der er gode råd at hente i den amerikanske forsker Joan C. Williams’ bog Bias Interrupted, skriver CfLs seniorrådgiver Marie Koch.
I rekrutteringsforløb bruger CfL bl.a. den logiske og analytiske test Omtankeprøve 1, der kan tilgås online. Men er det nu også optimalt i forhold til formålet med testen, spørger seniorrådgiver Marie Koch.
Læring er motoren i al udvikling og forandring på arbejdspladsen, og derfor bør alle ledere tage erhvervspædagogikken til sig. Det skriver seniorrådgiver Annette Franck i sin nye bog.
Den korte forklaring er, at tests anvendes ved udvælgelse af kandidater, mens profil anvendes til udvikling. Rigtigt mange roder rundt i begreberne, så læs videre og bliv klogere, når Mette Babitzkow Boje, chef for testværktøjer, udlægger teksten.