"Jeg er blevet bevidst om at motivere mine medarbejdere"

Mød en kursusdeltager fra 'Den nye leder', og hør om udbyttet.

Anders Bjarnason var på kurset "Den nye leder" i foråret 2018. Kurset har givet ham værdifulde værktøjer, som han bruger i sin ledelse i dag.

Anders Bjarnason, chef for middle office, PKA A/S

Jeg blev leder 1. februar 2018 i PKA A/S, hvor jeg blev chef for Middle Office i pensionsselskabet.
Sammen med min chef blev vi enige om, at jeg skulle tage et ledelseskursus, hvor jeg kunne få værktøjer og erfaring til at håndtere mit lederjob bedst muligt. Derfor tilmeldte jeg mig CfLs forløb ”den nye leder”.

Fortrolighed, sparring og hjælp

’Den nye leder’ var et rigtig godt forløb for mig. Vi var 20 deltagere, hvor ikke alle var direkte i samme branche, men vi var på samme ledelsesniveau og oplevede lignende udfordringer i vores stillinger. På holdet blev vi yderligere inddelt i udviklingsgrupper, som blev vores primære arbejdsgruppe. Det skabte en fortrolighed, hvor man kunne sparre og hjælpe hinanden.
Jeg har især høstet stort udbytte, da vi lærte om situationsbestemt ledelse i modul to.

Situationsbestemt ledelse

Derfor bruger jeg situationsbestemt ledelse i min afdeling. Jeg bruger det både til at reflektere over og snakke med mine medarbejdere individuelt om vores opgaver i afdelingen. Sammen med den enkelte medarbejder bliver vi enige om kompetenceniveauet for deres opgave. Vi snakker om, hvilket niveau man ligger kompetencemæssigt i forhold til løsning af opgaven? På den måde er vi begge bevidste om, hvad der forventes. Det skaber klare rammer, og det skaber en ro i afdelingen, at medarbejderne ved, hvad de skal levere.

Bevidst om at motivere

Min viden fra forløbet ligger hele tiden i baghovedet i min daglige ledelse. Jeg er ikke blevet en ny og anderledes leder efter forløbet, tværtimod er jeg den samme person, jeg altid har været - jeg er bare blevet mere bevidst om, hvordan jeg motiverer mine medarbejdere.

'Den nye leder' har helt klart klædt mig bedre på til at være leder. Vi havde for eksempel et modul med HR-jura. Det kan godt virke lidt faktuelt med mange regler, men det var også vigtigt for mig at vide som ny leder. Med HR-jura på forløbet, er jeg blevet mere tryg i min ageren som leder i forskellige situationer.
Jeg er slet ikke i tvivl om, jeg kommer til at fortsætte med at udvikle mig som leder i fremtiden.

Har du behov for sparring eller har du spørgsmål?

Susanne Hommelgaard
Seniorrådgiver

T: +45 5154 4166
M: suh@cfl.dk

Se hvordan vi beskytter dine data, i vores privatlivspolitik


Seneste artikler om ledelse

10 gode råd om at gå fra kollega til leder

CfL har interviewet og undervist et utal af nye ledere, der alle har taget skridtet op ad karrierestigen og er begyndt på et nyt ledelsesniveau. Vi har uddraget 10 typiske faldgruber, som du skal have særligt fokus på, når du går fra kollega til leder.

Sådan går du fra strategi til handling

Ejner Jacobsen, chefrådgiver i CfL, giver her en introduktion til den internationale ledelsesekspert Stephen Bungay. Læs om brief og back brief, der er centrale begreber i Bungay’s tænkning og metoder.

5 faser i strategiarbejdet

En strategi er en langsigtet plan, der skaber retning og mål for organisationen. Og så er en god strategi enkel, selv om faser af strategiarbejdet kan være komplekst. Læs her, hvordan du kan arbejde med strategi.

Kend din rolle som leder og coach

Du ved lige, hvad der skal til for at løse problemet, men hvordan forener du det med medarbejderes læring og selvrefleksion? Lær om skismaer i ledersparring og coaching.